strategi perdagangan automatik
Trading algoritma Analisis Pasaran

Cara Mengenali Corak Pengumpulan "Sihat" Pada Altcoin

Pertama sekali, Selamat hari Paskah! Ini akan menjadi cuti hujung minggu yang panjang, jadi lebih baik pastikan beberapa peraturan perdagangan automatik berjalan pada hari ini. Pasaran kripto tidak pernah tidur, tetapi anda semua memerlukan rehat yang baik kadangkala.
Dengan strategi perdagangan automatik kami, anda boleh menangkap sebarang peluang 24/7 dengan coinrule!

Bitcoin kelihatan masih agak kukuh, memandangkan anjakan terhad yang dialami pada pam harga asal. Pada masa ini tiada tanda-tanda yang membimbangkan tentang penarikan semula yang mendadak dan apabila turun naik BTC rendah, kita semua tahu bahawa Altcoins boleh memberikan peluang keuntungan yang besar pada bila-bila masa.

carta harga bitcoin, aliran menaik yang kukuh. siri rendah yang lebih tinggi di bawah rintangan
Carta harga Bitcoin. Siri terendah lebih tinggi di bawah rintangan

Perkara yang paling saya sukai sejak kebelakangan ini dalam ruang crypto ialah berita pesimis jarang dikeluarkan dan pergerakan pasaran yang paling ketara berlaku sekarang pada berita baik, kadangkala walaupun berita ini dijangkakan. Ini adalah petanda bermakna perubahan dalam keadaan pasaran semasa.

Dalam beberapa minggu yang lalu, kami menyatakan bahawa ini boleh menjadi masa terbaik untuk mengumpul altcoin. Sekarang, saya ingin menunjukkan satu perkara penting,
tidak semua altcoin adalah sama dan mungkin apabila "altseason" baru akan datang, tidak semua akan melonjak dengan cara yang sama.

Secara keseluruhan, lebih kurang, semua harus mendapat keuntungan daripada keseluruhan minda yang berubah dalam pasaran, tetapi matlamat utama kami adalah untuk mengoptimumkan pulangan kami, jadi kami tidak sepatutnya berasa puas jika beg altcoin kami kembali, katakan 50%, jika beberapa syiling lain dalam tempoh masa yang sama kembali 200%.

Ingat bahawa jika sesetengah syiling anda kembali 3-4x, anda boleh mengambil untung dan melabur semula dalam mata wang kripto lain yang berada pada peringkat awal kitaran pasaran. Peraturan yang paling penting, dalam kes itu, adalah untuk menyediakan stop loss (atau dalam kes ini, trailing stop) jadi sekurang-kurangnya tahap minimum keuntungan akan dijamin. Tetapi kita akan bercakap mengenainya (mudah-mudahan!) dalam episod seterusnya!

Buat masa ini, bagaimana kita harus memilih syiling untuk dibeli?

Pilihan pertama ialah berpegang pada projek yang anda tahu dan DYOR. Melakukan-Your-Own-Research sentiasa merupakan pendekatan yang munasabah kerana banyak pendapat yang anda akan temui di Twitter, Reddit atau komuniti lain selalunya dibuat hanya akan menjadi matlamat utama untuk mengepam beberapa shitcoin.

Kedua, lihat carta dan analisis harga yang anda akan sentiasa temui semua maklumat yang berkaitan tentang keadaan syiling. Saya sangat percaya dalam tindakan harga, carta syiling menggabungkan kebanyakan perkara yang anda perlu tahu tentang dinamik permintaan dan penawaran, yang akhirnya menjadi pemacu utama harga.

Saya melihat banyak carta hari ini, dan saya akan mengatakan bahawa sesetengahnya telah bergerak selama berbulan-bulan: Ravencoin dan Binance kembali lebih daripada 300% sejak awal tahun, juga Litecoin, Cardano dan Eos mencatatkan persembahan yang hebat.

Jadi mereka mungkin akan terus berprestasi baik, tetapi jika anda mencari yang lebih baik risiko / ganjaran perdagangan, mungkin anda perlu melihat carta dengan corak yang berbeza.

Prestasi crypto cap tinggi utama YTD
Pulangan besar-besaran RVN, BNB, LTC, EOS dan ADA sejak permulaan 2019

Apa yang saya cari daripada altcoin yang ingin saya kumpulkan dalam minggu-minggu akan datang ialah kawasan sokongan padu dan permodalan sederhana hingga rendah yang berpotensi menanggung margin pertumbuhan yang lebih besar.

Inilah petua saya: jika anda melihat carta permodalan pasaran Jumlah Altcoin, tidak termasuk Bitcoin, anda akan melihat bahawa sejak paras terendah yang kami ada pada Disember 2018 (perbezaan harga boleh dilihat pada paras terendah, btw), paras terendah tempatan berikut adalah lebih tinggi secara berurutan, ini menggariskan tekanan belian yang baik yang sepatutnya memberikan sokongan yang sangat baik sekiranya berlaku masalah angin pada masa hadapan.

RSI juga mengesahkan aliran menaik yang sihat dan mampan. Jadi ini corak yang saya ingin lihat dalam altcoin dalam beg saya untuk bulan-bulan akan datang.

Aliran menaik untuk altcoin sejak paras terendah pada bulan Disember
Aliran menaik yang berterusan untuk Altcoin sejak paras terendah pada Disember 2018

Untuk memberi anda contoh, lihat Ncash. Siri paras terendah yang lebih rendah dari Disember secara teknikal bukanlah penunjuk yang baik. Adakah itu bermakna projek itu tidak mempunyai potensi masa depan? TIDAK! cuma setakat ini pasaran lebih suka projek lain.

Suka atau tidak, pasaran sentiasa betul!

NCASH siri tinggi dan rendah yang lebih rendah.
Penurunan wang tunai boleh bertahan untuk tempoh yang lama sebelum putus

Satu projek yang pasaran nampaknya lebih menghargai adalah Neblio, di sini siri rendah yang lebih tinggi mengikut lebih baik corak yang secara keseluruhannya pasaran altcoin alami.

Neblio rendah lebih tinggi menunjukkan tekanan beli yang kuat
Neblio rendah lebih tinggi menunjukkan tekanan beli yang kuat

Apabila anda mengenal pasti altcoin yang ingin anda kumpulkan, anda boleh menyediakan strategi dagangan automatik dengan Coinrule, contoh:

Strategi perdagangan automatik untuk mengumpul altcoin terpilih pada penurunan harga
Strategi perdagangan automatik untuk mengumpul Altcoin pada penurunan harga

Dengan cara ini, anda boleh mengambil kesempatan daripada penurunan harga pada Altcoins pilihan anda untuk membeli tanpa FOMO.

Buat sekarang strategi dagangan automatik anda dalam satu minit!

Ikut kami di Twitter untuk lebih banyak pandangan pasaran dan idea perdagangan.

Berdagang dengan selamat!

Sila ambil perhatian bahawa tiada satu pun di atas adalah nasihat pelaburan. Berdagang dan memegang mata wang kripto kekal sebagai pelaburan berisiko tinggi yang hanya dinasihatkan kepada pengguna yang sanggup meluangkan masa melakukan penyelidikan mereka sendiri.