perdagangan basuh kripto
Trading algoritma Pasukan

Cara Mengenali Perdagangan Basuh – CoinruleKedudukan Mengenai Topik

Seperti yang mungkin sudah diketahui oleh anda yang kerap berdagang, kecairan adalah salah satu aspek paling kritikal dalam pasaran yang diminati pelabur.

cuci kripto dagangan

Bayangkan anda membangunkan strategi dagangan yang sempurna, dan anda tidak boleh membeli atau menjual aset kerana tiada rakan niaga yang tersedia untuk berdagang. Maka strategi hebat anda sama sekali tidak berguna.

Kecairan pasaran meningkat jika:

  • Saiz pesanan agak besar
  • Harga penjual dan pembeli adalah sangat rapat (tebaran bid/ask adalah rendah).

Satu lagi sebab untuk mengawasi volum pasaran ialah ia merupakan penunjuk teknikal utama. Kelantangan tinggi atau volum rendah dalam tempoh tertentu boleh mengesahkan atau membatalkan isyarat yang diberikan oleh penunjuk lain.

Pedagang sangat bergantung pada data volum, namun volum palsu yang dilaporkan oleh banyak pertukaran kripto adalah amalan biasa.

Bagaimanakah manipulasi data ini berfungsi?

Cara paling popular untuk volum dagangan palsu ialah Dagangan Basuh. Peserta pasaran yang sama membeli dan menjual aset pada masa yang sama.

Tiada kesan yang ketara ke atas pasaran, tetapi pertukaran menyebarkan maklumat yang mengelirukan kepada peserta pasaran yang lain. Sebagai perbandingan, pasaran kewangan terkawal melarang dan menghukum amalan ini dengan tegas.

Bagaimana untuk mengenali perdagangan basuh?

Agak mudah untuk mendapatkan petunjuk bahawa dagangan mungkin palsu melihat pada buku pesanan. Biasanya, perdagangan ini berlaku apabila harga pembeli dan penjual terbaik agak jauh.

Peniaga boleh membeli dan menjual aset dengan mudah pada harga di tengah-tengah, memastikan bahawa dia tidak akan melanggar sebarang pesanan lain. Berikut adalah contoh.

cuci mata wang kripto dagangan
Contoh dagangan yang berlaku dengan jadual biasa pada harga yang tidak sepadan dengan pesanan pada buku pesanan

Seperti yang anda lihat, kebanyakan dagangan tidak berlaku terhadap pembeli terbaik atau penjual terbaik seperti yang anda jangkakan dalam pasaran yang cekap. Sudah tentu, ini bukan 100% bukti bahawa perdagangan basuh sedang berlaku. Sebaliknya, hakikat bahawa perdagangan mengesyaki berlaku secara tetap adalah sumber syak wasangka yang munasabah bahawa sesuatu sedang berlaku.

Coinrulependirian tentang topik

Dagangan cucian dilaksanakan oleh bot dagangan yang dibangunkan secara eksplisit dengan tujuan itu. Kami, sudah tentu, bimbang bahawa platform kami boleh digunakan untuk menjalankan strategi ini di pasaran.

Yang berkata, kami ingin menyatakan bahawa dalam tiada cara kita menggalakkan tingkah laku ini, dan kami sedang mempertimbangkan untuk melaksanakan kawalan dalaman untuk mencegah aktiviti sedemikian.

Pasaran mata wang kripto memerlukan lebih ketelusan dan tahap peraturan tertentu untuk menarik lebih ramai peniaga dan pelabur. Setiap syarikat yang menjalankan perniagaan berkaitan kripto harus menjalankan peranannya mengawal selia operasi mereka dan cuba menghalang sebarang tingkah laku terlarang.

Coinrule akan sentiasa melakukan yang terbaik untuk menyumbang kepada pembangunan positif, adil dan mampan bagi pasaran mata wang kripto. Satu-satunya matlamat untuk strategi perdagangan automatik adalah untuk meningkatkan modal anda dan membolehkan anda berdagang dengan lebih selesa dengan kurang tekanan.

Berdagang dengan selamat!