Trading algoritma

Hadkan Pesanan Kini Tersedia pada Coinrule

Apakah Pesanan Had?

Pesanan had ialah pesanan yang anda hantar ke dalam buku pesanan pada harga tertentu, yang dipanggil 'Had'. Dagangan hanya akan dilaksanakan jika harga dalam pasaran mencapai harga ini atau melepasi harga – maka dinamakan 'Had'. Sistem dagangan anda kini lebih cekap terima kasih kepada menghadkan pesanan pada Coinrule.

Mengapa Pesanan Had digunakan?

Pesanan had mempunyai kelebihan yang anda boleh berdagang dengan tepat pada harga yang ditentukan, jika tidak pada harga yang lebih baik. Had pesanan boleh memberi manfaat, terutamanya apabila berdagang syiling yang sangat tidak menentu atau mempunyai a penyebaran bid-ask yang luas. Membeli syiling dalam pasaran kecairan rendah dengan jurang yang besar antara 'Bida' (iaitu pembeli sanggup membeli pada harga tertentu) dan 'Asks' (iaitu penjual sanggup menjual pada harga tertentu) membawa risiko untuk membeli atau menjual dengan harga yang jauh dari harga yang anda inginkan. 'Pesanan Pasaran' standard akan melaksanakan dagangan pada apa jua harga yang boleh diperolehi tetapi 'Pesanan Had' hanya akan dilaksanakan pada harga yang ditetapkan (atau di atas/bawah bergantung pada sama ada anda menjual atau membeli).

Bagaimana Had Pesanan boleh menjimatkan Yuran anda

'Pembuat' Pasaran, ialah pihak yang menyediakan kecairan untuk buku pesanan dengan meletakkan pesanan yang mungkin diisi pada masa hadapan, ini "menjadikan" pasaran manakala, 'pengambil' pasaran menggunakan kecairan buku dengan "mengambil" pesanan daripada buku pesanan. 'Pengambil' ialah seseorang yang membuat keputusan untuk membuat pesanan yang diisi serta-merta dengan pesanan sedia ada pada buku pesanan. 

Beberapa bursa beroperasi pada struktur yuran pembuat-pengambil, memberikan yuran dagangan yang berbeza kepada pembuat dan pengambil, yuran pembuat di bursa biasanya lebih rendah daripada yuran pengambil, kerana bursa memberi insentif kepada penyedia kecairan. Sebaik sahaja pesanan mencapai buku pesanan, jika pesanan itu diisi serta-merta, bayaran pengambil (lebih tinggi) akan dikenakan. Sebaliknya, jika pesanan diletakkan pada buku pesanan untuk seketika, pertukaran akan mengenakan bayaran pembuat (lebih rendah). Oleh itu, anda boleh menjimatkan yuran dengan menggunakan pesanan had jika ia tidak diisi dengan segera.

Menggunakan perintah Had pada Coinrule

Coinrule baru-baru ini telah melancarkan Pesanan Had sebagai ciri baharu. Terdapat banyak cara untuk menggunakan ciri baharu ini. 

Cara paling mudah ialah membuat pesanan terus dan pilih 'had pesanan' daripada menu lungsur dalam Blok Tindakan. Harga had ditetapkan secara automatik kepada harga pasaran dagangan terkini, iaitu 'harga langsung semasa' pada masa keadaan tercetus. Ia mungkin mengambil masa untuk mengisi pesanan, tetapi sekiranya selesai, anda akan mempunyai kawalan ke atas harga yang dilaksanakan dengan tepat.

Anda juga boleh menggunakan variasi yang berbeza, dan membuat pelarasan pada templat yang telah direka bentuk seperti yang dilihat di bawah:

Dengan memasukkan pesanan had ke dalam peraturan anda, anda akan mengehadkan kesan sebaran bid-ask pada sistem dagangan anda. Pesanan mungkin mengambil sedikit masa lebih lama untuk dilaksanakan, jika pernah, dalam pasaran tidak cair tetapi ini memastikan pesanan itu akan dilaksanakan pada harga terbaik setiap kali. Di samping itu, apabila berdagang syiling dengan had pasaran yang rendah, setiap transaksi boleh memberi kesan ke atas harga. Oleh itu dengan menggunakan pesanan had, harga di mana pesanan itu dilaksanakan tidak boleh dinaikkan oleh pedagang lain. Tambahan pula, apabila menggunakan pesanan had, harga yang anda berdagang selalunya lebih baik daripada jika berdagang dengan pesanan pasaran. 

Walaupun perbezaannya mungkin boleh diabaikan apabila menggunakan kuantiti yang kecil, apabila anda meningkatkan saiz pesanan, perbezaannya menjadi besar. Contohnya: jika anda membeli Ripple (XRP) bernilai $4,000 USD pada harga pasaran, tebaran bid-ask pada masa ini ialah $0.00058. Ini adalah jumlah yang sangat kecil apabila berdagang $100, bagaimanapun, apabila anda meningkatkan kuantiti, jumlah ini mula meningkat. Pada $4,000 anda akan kehilangan $2.32.

Tunggu harga anda

Satu lagi cara untuk menggunakan pesanan had pada Coinrule adalah untuk menetapkan harga khusus yang anda mahu pesanan itu diisi. Ini serupa dengan menetapkan pesanan had biasa pada harga tertentu. Peraturan ini hanya akan dilaksanakan jika harga ialah $0.18 atau lebih tinggi, seperti yang ditunjukkan di bawah, memastikan bahawa sebaran permintaan bida dan ketakcairan pada bursa tidak memberi kesan buruk kepada anda. 

Mengintegrasikan ciri baharu ini ke dalam peraturan sedia ada boleh terbukti berkesan kerana ia boleh meningkatkan harga di mana pesanan itu dilaksanakan.

Contoh di bawah menunjukkan perbezaan dalam melaksanakan perdagangan dengan Pasaran dan pesanan had untuk syiling yang sama pada masa yang sama. Bot menghantar pesanan pada masa yang sama, bagaimanapun, pesanan had menunggu untuk pelaksanaan pada harga yang lebih baik sedikit daripada pesanan pasaran.

Perihalan Peraturan:
Sejarah Perdagangan:

1) Pesanan Pasaran
2) Pesanan Had

Ini kerana penyebaran bid-ask syiling ini mempengaruhi harga pelaksanaan akhir pesanan pasaran. Perbezaannya sekali lagi agak kecil dalam kes ini, bagaimanapun, apabila berdagang dengan jumlah modal yang besar perbezaan kecil ini akhirnya boleh menjimatkan jumlah wang yang banyak.

Memastikan pelaksanaan maksimum

Biasanya, pesanan had mempunyai kelemahan yang mungkin tidak dapat dilaksanakan kerana gagal mencapai harga yang dikehendaki. Walau bagaimanapun, Coinrule boleh membantu mengorak langkah lebih jauh! Anda boleh menyediakan julat keselamatan untuk melaksanakan perintah had.

Anda boleh mengurus julat harga pesanan had anda dalam halaman tetapan. Pilih julat yang anda mahu, kenaikan sebanyak 0.5% tersedia.

Ini adalah bagaimana ia berfungsi.

– Peraturan dicetuskan dengan syarat harga BTC pada 9000 USD
– Tindakan yang berkaitan adalah untuk membeli BTC dengan Pesanan Had, anda memilih margin sebanyak 1% dalam halaman tetapan
– Bot akan menghantar pesanan beli dengan had harga 9090 (9000 + 1%).

Ini akan membantu memastikan bahawa majoriti pesanan had dilaksanakan daripada kekal terperangkap dengan pesanan yang tidak diisi. Ciri ini amat membantu dalam pasaran tidak cair untuk meningkatkan kadar pelaksanaan, dengan cara yang memastikan keselamatan harga maksimum. 

Secara keseluruhan, ciri baharu ini boleh menjadi tambahan yang berharga pada kotak alat anda apabila menggunakan Coinrule untuk membuat peraturan. Ciri ini boleh mempunyai pelbagai kelebihan, mengikut keutamaan dan objektif anda, dengan menambahkan julat keselamatan anda boleh meningkatkan kadar pelaksanaan anda dengan ketara. Dengan tambahan ini, anda kini boleh meneruskan dagangan anda Coinrule selangkah lagi.

PENAFIAN

Saya bukan seorang penganalisis atau penasihat pelaburan dan tiada dalam artikel ini yang merupakan nasihat pelaburan. Segala yang saya sediakan di sini adalah semata-mata untuk tujuan bimbingan, maklumat dan pendidikan. Semua maklumat yang terkandung dalam siaran saya harus disahkan dan disahkan secara bebas. Saya tidak boleh didapati bertanggungjawab untuk sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh bergantung kepada maklumat tersebut. Sila ambil perhatian tentang risiko yang terlibat dengan perdagangan mata wang kripto