coinrule perdagangan automatik
Trading algoritma Syiling BNB-Binance BTC-Bitcoin LTC-Litecoin Analisis Pasaran Pelepasan Produk Pasukan

Pratonton: Menguji Balik Peraturan Baharu Kami.

Kami telah menggariskan berkali-kali betapa pentingnya untuk menguji balik strategi perdagangan automatik sebelum melancarkannya.

binance strategi perdagangan automatik
Pratonton Keputusan Ujian Balik pada Coinrule

Alat ujian belakang menjadikan peniaga lebih berkeyakinan tentang kemungkinan hasil daripada strateginya dan membolehkan a analisis terperinci persembahan sejarah peraturan itu. Itu memberi kemungkinan untuk memperbaikinya, menjangkakan pulangan yang lebih baik pada masa hadapan.

Seperti yang diumumkan beberapa hari lalu, kami mulakan perkongsian dengan Kaiko itu akan menjadi pembekal data kami untuk alat Uji Balik baharu kami.

. Coinrule Pasukan teknologi sedang bekerja pada kelajuan penuh, membangunkan infrastruktur yang diperlukan untuk menjalankan ciri penting dan berkuasa sedemikian. Sudah tentu, kami ingin memastikan bahawa semuanya berfungsi dengan cukup baik untuk memberikan hasil yang paling tepat yang mungkin semasa menguji peraturan anda.

Sementara itu, kami berpeluang untuk menguji beberapa peraturan yang lebih maju yang boleh dibuat oleh pengguna kami dengan halaman peraturan baharu kami. Berikut adalah beberapa keputusan awal.

strategi perdagangan automatik Coinbase Pro
Pratonton Keputusan Ujian Balik

Kami memulakan ujian belakang a Mengikut Trend strategi:

Jika harga meningkat sebanyak 2% dalam satu jam, BELI.
MAKA jika harga naik 4% JUAL.
Stop loss ditetapkan pada 1% daripada harga kemasukan.

Syiling pertama yang kami gunakan untuk menguji strategi ialah litecoin, memperdagangkannya berbanding Bitcoin dalam tempoh bermula 1 April hingga 6 Julai. Strategi tersebut mengakibatkan kerugian sebanyak -18.42 %. Ia mungkin kedengaran seperti hasil yang buruk tetapi, berbanding dengan pengembalian Litecoin dalam istilah Bitcoin, peraturan itu sebenarnya terlalu melaksanakan beli-dan-tahan strategi sebanyak 8.16%.

Menggunakan Binance syiling dengan strategi dagangan automatik yang sama dalam tempoh yang sama, hasilnya lebih baik sedikit, dengan kerugian keseluruhan sebanyak -8.36% tetapi mengatasi prestasi "pasaran" sebanyak 21.78%.

Dalam tiga bulan yang lalu, hampir semua Altcoin berprestasi rendah Bitcoin dengan ketara, jadi strategi mengikut arah aliran berkemungkinan bukan yang terbaik untuk mengambil kesempatan daripada keadaan pasaran. Sebaliknya, menyedari bahawa strategi aktif masih boleh berprestasi berlebihan berbanding memegang syiling dalam dompet anda secara pasif harus ditafsirkan sebagai hasil yang menggalakkan.

Oleh itu, kami memutuskan untuk menguji a Contrarian strategi, mengambil kesempatan daripada penurunan harga untuk membeli. Parameternya adalah seperti berikut:

Jika harga turun 5% dalam satu jam, BELI
MAKA jika harga naik 7% daripada harga beli, JUAL
Stop loss ditetapkan pada 2% daripada harga kemasukan.

Peraturan telah diuji dengan tiga syiling berbeza dalam tempoh tiga bulan yang lalu dan berikut ialah keputusan Ujian Belakang:

bitstamp strategi perdagangan automatik
Keputusan Strategi Kontrarian pada Syiling Terpilih

Apakah kesimpulan yang boleh kita perolehi daripada ujian pusingan pertama ini? Halaman peraturan baharu akan meningkatkan keberkesanan peraturan kami dengan ketara dengan ciri yang dipertingkatkan dan lebih banyak pilihan yang tersedia kepada pedagang.

Kami tidak sabar untuk melepaskan mereka ke Komuniti hebat kami!

Nantikan dan berdagang dengan selamat!

. Coinrule Pasukan!