harga bitcoin berbanding altcoin terpilih
Trading algoritma Analisis Pasaran

Bilakah ALT akan meningkat? Kumpul Syiling Kegemaran Anda Sementara Menunggu..

Beberapa bulan kebelakangan ini agak agak membosankan melihat harga Bitcoin, tetapi tempoh turun naik yang sangat rendah biasanya berkemungkinan besar diikuti oleh pergerakan harga yang ketara (naik atau turun).

Dua hari lepas yang ditunggu-tunggu pam Bitcoin tiba, dan ia sangat besar! Kira-kira 20% lonjakan harga dalam masa beberapa minit.

Kenaikan harga Bitcoin
Selepas menembusi rintangan 4200 USD, pembelian FOMO bermula

Peristiwa besar itu membuatkan saya rasa bercampur baur. Di satu pihak, keghairahan untuk apa yang boleh mewakili petanda jelas peralihan mood keseluruhan pasaran dan berakhirnya pasaran beruang yang berpanjangan untuk mata wang kripto. Sebaliknya, portfolio altcoin saya yang didenominasikan dalam istilah BTC menjadi tiba-tiba kebanyakannya merah, walaupun ia masih sangat hijau memandangkan nilai USD.

Kenaikan harga Bitcoin membawa kepada penjualan besar-besaran di kalangan hampir semua altcoin lain yang pada jam pertama itu berprestasi rendah dengan ketara "king-BTC".

Jika kita membandingkan harga BTC dengan harga agregat semua Altcoin yang lain, anda dapat melihat dengan jelas bagaimana semua syiling lain bergelut untuk meningkat dengan mendadak seperti Bitcoin.

Harga Altcoin vs Harga Bitcoin
Altcoin cenderung berprestasi rendah pada masa turun naik yang tinggi untuk BTC

Anda juga boleh membandingkan laluan berbeza yang dimiliki oleh syiling yang berbeza.

Harga Ethereum masih ketinggalan Bitcoin, yang pada pandangan saya bukanlah penunjuk yang baik untuk kekuatannya, jadi saya lebih suka mencari syiling lain untuk dibeli sehingga corak ini berbalik.

Trend Ethereum berbanding Bitcoin selepas pam 20%.
Harga Bitcoin vs Ethereum

Sebaliknya, Litecoin memasangkan prestasi rendah awal dalam beberapa jam dan mula mengatasi prestasi Bitcoin dengan ketara. Perlu diingat bahawa Litecoin telah menunjukkan tekanan belian yang kukuh selama beberapa minggu sekarang. Selagi kecenderungan ini berterusan, membeli LTC akan menawarkan profil ganjaran risiko yang lebih baik daripada banyak duit syiling lain di pasaran.

Aliran menaik Litecoin mengatasi Bitcoin dengan ketara
Harga Bitcoin vs Litecoin

Secara umum, ini adalah pertimbangan yang sangat penting yang boleh membantu anda mengambil keputusan perdagangan anda dan meningkatkan pulangan anda. Khususnya, satu bukti yang boleh kami ambil untuk menganalisis carta ini ialah untuk mengalami aliran menaik yang mampan, Altcoins memerlukan tempoh turun naik yang rendah pada harga Bitcoin, seperti yang kami alami dalam dua bulan lalu.

Harga Bitcoin vs pasaran Altcoin
Prestasi Altcoins sejak awal 2019 vs BTC

Persoalan utama sekarang ialah, ke mana kita hendak pergi dari sini? Adakah yang lain Altseason akan datang?

Pada pendapat saya, salah satu carta terpenting dalam pasaran kripto pada masa ini ialah peratusan penguasaan BTC ke atas syiling lain di pasaran. Ia penting kerana ia menunjukkan bahawa pasaran mungkin berada di persimpangan jalan. Semasa musim sejuk crypto, penguasaan meningkat dengan ketara (Altcoins berprestasi rendah BTC), tetapi trend ini mula berbalik bermula dari awal 2019, hampir sepadan dengan aliran menurun sejarah dalam penguasaan pasaran yang datang dari pasaran beruang masa lalu 2014.

Penguasaan pasaran Bitcoin
% pasaran BTC berbanding Altcoin lain

Pemerhatian teknikal ini boleh mendapatkan pengesahan dalam fakta bahawa banyak projek dijangka mula memberikan hasil yang ketara dalam beberapa bulan dan tahun akan datang. Oleh itu, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa penguasaan harus ditolak secara teorinya sekali lagi apabila kitaran lembu baharu akan datang.

Kami agak optimistik tentang masa depan Altcoins, dan portfolio terpelbagai di seluruh projek menjanjikan yang berbeza boleh mengembalikan keuntungan yang sangat menarik. Jika anda berpendapat bahawa masa yang sesuai untuk membeli Altcoin semakin hampir, anda boleh dengan mudah menetapkan strategi pengumpulan dengan Coinrule.

Mula-mula, pilih pertukaran tempat anda mahu menjalankan peraturan anda, dan kemudian pilih bila anda mahu peraturan ini dijalankan. Jadi sebagai contoh, katakan anda mahu ia dijalankan setiap hari.

Pada ketika ini, di sini anda mempunyai tiga pilihan:

  • untuk memilih satu syiling tertentu
  • untuk memilih mana-mana syiling yang terdapat di pasaran. Pertimbangkan bahawa anda juga boleh menambah penapis tambahan, sebagai contoh, untuk mengecualikan semua syiling di bawah had pasaran tertentu
  • untuk memilih mana-mana syiling anda. Dalam kes ini, anda akan mengelak daripada menambah syiling yang tidak diingini pada portfolio anda.

Satu strategi mungkin untuk mengumpul syiling mengambil kesempatan daripada penurunan sementara mereka untuk membeli pada harga yang mudah. Anda boleh menyediakan peraturan seperti ini di sini:

Strategi perdagangan automatik untuk mengumpul altcoin pada penurunan
Kumpul syiling saya pada penurunan mereka

Sudah tentu, semua parameter boleh disesuaikan untuk memenuhi keperluan dan pilihan anda sendiri. Anda boleh melihat betapa mudahnya untuk mencipta dan menyediakan strategi dagangan automatik anda di sana.

Buat sekarang peranan anda sendiri dan beritahu kami jika anda mempunyai sebarang soalan atau mempunyai sebarang peraturan yang sangat menarik untuk dikongsi!

Ikut kami di Twitter and Telegram untuk kemas kini harian dan idea dagangan baharu!

BERDAGANG SELAMAT DAN LAKUKAN PENYELIDIKAN ANDA SENDIRI – ARTIKEL INI TIDAK MEMBENTUK SEBARANG BENTUK NASIHAT PELABURAN!