Pasaran lembu Crypto salib emas 2020
Analisis Pasaran dagangan Coinrule Trading Tips

Pasaran Crypto Bull Ada – Petua Dagangan Untuk Larian 2020

Ketika kita melangkah ke hadapan ke tahun 2020, perasaannya ialah pasaran sedang meningkat hasil daripada sentimen optimistik yang luas walaupun setakat ini masih sederhana yang telah lama didambakan pelabur. 2020 benar-benar boleh menjadi tahun Pasaran Crypto Bull yang baharu.

2018 dan 2019 merupakan tahun yang sangat sukar bagi pedagang. Sepanjang masa ini, hanya dalam tempoh tiga bulan, pasaran crypto telah berdagang dalam aliran menaik yang jelas, antara April dan Jun 2019. Pedagang dan pelabur telah tertekan untuk sekian lama sehingga ramai yang berputus asa, berputus asa. Anda memerlukan pengurusan yang kukuh tentang risiko yang terlibat dan emosi anda untuk bertahan dalam keadaan yang sukar itu.

Adakah anda masih di sini? Adakah anda masih berdagang Crypto? Adakah anda masih berfikir bahawa Bitcoin ada di sini untuk kekal?

Nah, kudos kepada anda! Anda telah bertahan dalam pasaran beruang kripto terpanjang setakat ini, jadi anda layak mendapat yang terbaik daripada pasaran Bull yang akan datang.

Mereka berkata demikian apa yang tidak membunuh anda menjadikan anda lebih kuat. Itu terpakai untuk Biologi, Perniagaan, Pasaran Kewangan dan pastinya juga Kripto.

2017 menarik peniaga yang matlamatnya hanya untuk menjadi kaya dengan cepat. Mereka menjadi tamak dan terperangkap membeli bahagian atas, sebaliknya. Tetapi kesalahan terbesar mereka adalah kerana tidak mengalami pasaran beruang sebelumnya. Peniaga yang lebih berpengalaman tahu bahawa ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mencapai puncak, dan semuanya boleh pecah dalam beberapa hari.

Hargai pengalaman anda kerana ini akan mewakili kelebihan berharga yang akan anda miliki pada mereka yang akan mendekati perdagangan crypto buat kali pertama dalam beberapa bulan akan datang.

Sebaliknya, jika anda adalah salah seorang daripada mereka yang membuat langkah pertama ke dalam Crypto, berikut adalah beberapa nasihat dan petua perdagangan yang anda akan dapati berguna.

Adakah kita sudah berada dalam pasaran Crypto Bull?

Terdapat banyak tanda teknikal yang menunjuk pada Melihat carta Bitcoin dari paras terendah pada Disember 2018, kita dapat mengenali dengan jelas fasa awal pengumpulan, aliran menaik yang berterusan dan berleluasa yang dicetuskan daripada penembusan rintangan kritikal pada 4000 dan 6100 USD, dan aliran menurun yang berpanjangan dari puncak tempatan pada 14000 USD.

Tiga peringkat utama trend Bitcoin sepanjang 2019

Penarikan semula harga bermula pada Julai 2019 adalah goncangan untuk semua yang telah FOMO penembusan pertama pada bulan April. Namun begitu, harga tidak hampir sama dengan harga pada bulan Mac, dan hampir tidak mencapai rintangan sebelumnya pada 6100 USD. Ini adalah bukti penting bahawa kita masih boleh mengandaikan dengan selamat bahawa pasaran lembu kripto baharu bermula pada bulan April dan kitaran ini masih berjalan di jalan yang betul.

Bitcoin hampir tidak menembusi anjakan Fib 61,8% dari paras rendah ke puncak tempatan

Adakah ini Alt-Spring?

Apabila ia datang kepada pasaran Altcoin yang luas, rasanya ia masih berada di peringkat awal kitaran daripada Bitcoin. Secara purata, harga kebanyakan Altcoins ketinggalan dengan ketara, terutamanya pada separuh kedua 2019, tetapi itu juga bermakna bahawa margin untuk potensi pertumbuhan harga adalah lebih besar. Khususnya, sesetengah syiling kelihatan kukuh dari sudut harga dan asas.

Di sini anda boleh membaca lebih lanjut tentang syiling kegemaran kami pada tahun 2020.

Penguasaan Bitcoin memecahkan garis aliran utama jangka panjang

Penguasaan Bitcoin memecah di bawah garis arah aliran yang bermula kembali dari bahagian atas pasaran kenaikan harga sebelumnya pada Januari 2018. Isyarat ini mewakili petunjuk yang menarik tentang perkara yang mungkin akan berlaku seterusnya. Sebaik sahaja momentum harga untuk Altcoins menyatu, dan pedagang serta pelabur mendapat keyakinan terhadap arah aliran, itu akan mencetuskan tekanan belian yang berat. ini takut-terlepas akan didorong oleh tiga elemen utama.

  • semua yang menjual mengalami kerugian besar sekarang akan cuba mengelak daripada membeli semula pada harga yang lebih tinggi. Memandangkan harga akan meningkat dengan lebih pantas, malangnya, ramai yang terpaksa membeli semula pada harga yang tidak optimum.

  • pendatang baru akan tergoda oleh potensi besar untuk pertumbuhan harga dan keuntungan pantas. Keyakinan tinggi dalam aliran menaik yang mampan ini akan menjadikan mereka kurang sensitif terhadap harga dan oleh itu sanggup membayar harga yang lebih tinggi.

  • Lebih sedikit penjual akan tersedia di pasaran. Rintangan harga akan menjadi lebih lemah kerana tiada banyak penjual yang bersedia untuk berdagang. Apabila harga bergerak lebih tinggi secara mendadak, akan ada lebih banyak insentif dalam membeli daripada menjual. Tawaran syiling yang kurang dan permintaan yang lebih kukuh adalah bahan yang sempurna untuk pasaran lembu crypto.

Bila BULAN?

Semua yang dikatakan, membuat keuntungan dalam pasaran Bull crypto mungkin lebih mudah daripada semasa pasaran beruang, tetapi itu tidak bermakna semuanya akan lancar dan sejuk.

Idea bahawa Cryptocurrencies akan sampai ke bulan akhirnya, menggunakan jargon dagangan yang lebih sesuai, bermakna harga akan mencapai sasaran kitaran pasaran ini. Itu akan membolehkan peniaga mengeluarkan keuntungan mereka, berhenti kerja dan bersara di pantai tropika sambil menghirup margarita. Malangnya, itu adalah utopia tulen!

Walaupun semasa fasa paling optimistik pasaran lembu kripto, godaan untuk menjual untuk mendapatkan keuntungan akan menjadi kuat. Perubahan harga dan penurunan mendadak akan menjadi menakutkan, dan godaan itu akan mendorong anda untuk menjual. Perlu diingat bahawa sepanjang 2015 dan 2017, harga Bitcoin merosot lebih 30% 6 kali ganda antara 2015 dan 2017 sambil melonjak sekitar 900% dalam tempoh yang sama.

Goncangan berkala semasa Pasaran Crypto Bull

Menjual ialah pendekatan yang bijak, juga semasa aliran menaik yang kukuh. Apa yang anda perlu lakukan ialah merancang masa untuk melakukannya lebih awal, jadi anda tidak perlu tergesa-gesa jual api apabila keadaan tidak optimum. Membina pelan perdagangan automatik boleh membantu anda dengan itu.

Mengecualikan elemen emosi daripada pelan dagangan anda hanya boleh meningkatkan keputusan anda.

Nikmati perjalanan!

Juga, ambil untung secara berkala atas keuntungan anda. Ini adalah cara yang betul untuk mengurus risiko portfolio anda semasa pasaran lembu crypto. Anda boleh melabur semula kemudian pada masa penurunan harga atau hanya tunai keluar untuk membayar balik hutang atau melabur dalam aset lain.

Perkara yang paling penting untuk diingat ialah jumlah pelaburan anda yang akan anda jual. Berdasarkan penghindaran risiko dan keperluan anda, jadualkan terlebih dahulu jumlah pendedahan modal yang anda ingin teruskan melabur dalam Kripto dan berapa banyak, sebaliknya, secara berkala anda ingin menjual apabila sasaran harga tertentu dicapai.

Jangan lupa bahawa lebih banyak anda terus melabur dalam Crypto tanpa menjual, lebih banyak jumlah keuntungan keseluruhan akan berkembang berkat kesan kompaun. Pada masa yang sama, terdapat lebih banyak risiko untuk kekal terperangkap dengan beg syiling yang agak besar yang harganya turun terlalu cepat untuk membolehkan anda merealisasikan beberapa keuntungan pada kedudukan anda.

Masa yang agak menarik menanti pedagang Crypto dalam beberapa bulan akan datang. Pasaran akan menyediakan peluang besar kepada mereka yang bersedia untuk menangkapnya. Baca di sini mengenai lima lagi petua perdagangan tentang cara untuk mendapatkan yang terbaik daripada pasaran lembu Crypto.

Anda boleh mempraktikkan petua perdagangan ini membina strategi perdagangan automatik dengan Coinrule. Buat peraturan anda sekarang!

Berdagang dengan selamat!