Trading algoritma Analisis Pasaran

Matawang Kripto yang paling menjanjikan pada tahun 2019

Tahun yang baru berakhir ternyata sangat huru-hara bagi semua yang melabur dalam mata wang kripto kerana kebanyakan aset mengalami kerugian antara 80 hingga 95% daripada paras tertinggi sepanjang masa.

Itu adalah pengajaran yang keras untuk pelabur pemula yang mencari keuntungan mudah, memaksa sebilangan besar daripada mereka meninggalkan pasaran kerana mereka tidak dapat menanggung kerugian selanjutnya.

Walau bagaimanapun, apa yang berlaku kepada parabola mata wang kripto naik dan turun pada tahun 2018 tidak berbeza dengan apa yang dialami oleh banyak aset lain dalam pasaran kewangan sebelum ini: kenaikan harga yang pesat, melambung gelembung, yang apabila ia pecah, memberi kesan kepada semua syarikat yang terlibat.

Pada masa kemelesetan harga, hebat peluang timbul bagi mereka yang boleh memilih projek tersebut dengan potensi yang lebih baik dan proposisi nilai yang lebih kukuh. Yang berikut ialah pemilihan token dan syiling mata wang kripto saya yang saya lihat berpotensi untuk berjaya pada tahun 2019.

Binance Coin (BNB)

Alat dagangan mata wang kripto dibuat mudah

Binance sudah pasti pertukaran kripto nombor satu di Dunia mengikut banyak metrik. Selain daripada merekodkan volum dagangan tertinggi (volume 30 hari mengikut Coinmarketcap), Binance diletakkan sebagai salah satu usaha niaga yang paling inovatif dan telus dalam ruang kripto. Matlamat mereka bukan sahaja untuk bertindak sebagai pertukaran token dan syiling tetapi untuk menjadi pemangkin sebenar untuk pembangunan industri mata wang kripto dan blockchain dan bekerja untuk penerimaan globalnya.

Penciptaan Binance Labs direka untuk membiayai dan menyokong permulaan baharu, Akademi Binance mempromosikan pengetahuan mendalam tentang teknologi Blockchain, Binance Penyelidikan yang menyediakan analisis dan laporan berkualiti tinggi dan Binance Charity Foundation semuanya merupakan projek sampingan tetapi akan menyumbang kepada kelebihan strategik yang ketara berbanding pesaing yang lebih luas. pakai mata wang kripto berterusan.

Pemangkinnya

Pada awal 2019, Binance akan menjadi bursa "berpusat" pertama yang menukar operasinya kepada sistem terpencar sepenuhnya, menampilkan pelaksanaan perdagangan berprestasi tinggi yang dimungkinkan dengan masa pengesahan transaksi selama 1 saat.

. BNB token telah memainkan peranan penting dalam kejayaan syarikat (memberi insentif kepada pertandingan dan menggalakkan pegangan token untuk mendapatkan diskaun pada yuran transaksi) dengan sangat kukuh tokenomik dan tidak lama lagi ia akan memainkan peranan yang lebih relevan dalam operasi bursa.

Pautan Rantai (LINK)

Coinrule membuat alat dagangan mata wang kripto

Salah satu cabaran terbesar untuk Mata Wang Kripto dan, secara amnya untuk teknologi Blockchain, adalah kekurangan aplikasi harian dalam kes penggunaan dunia sebenar dan hubungan minimum antara dunia "sebenar" dan "crypto" pada masa ini.

Antara projek yang berkemungkinan besar akan menyelesaikannya tidak lama lagi ialah Chainlink, yang merupakan "oracle kontrak pintar" untuk aplikasi terdesentralisasi. Oracle ialah pengesah data yang menyemak sama ada data yang dimasukkan ke dalam Blockchain adalah betul. Blockchain sahaja hanya boleh mengesahkan data yang sudah "on-chain", bermakna peristiwa yang telah berlaku pada Blockchain. Ini seterusnya, seretan yang ketara pada pelaksanaan ciri dan perkembangan baharu yang menghubungkan Blockchain kepada kes penggunaan dunia sebenar.

Ringkasnya, cadangan nilai banyak Blockchain berasaskan kontrak pintar adalah untuk meningkatkan kecekapan secara radikal dalam mewujudkan perjanjian antara dua atau lebih syarikat berkat sifat Blockchain yang kalis gangguan.

Pada hakikatnya, pada masa ini sering gagal kerana syarikat beroperasi dalam "dunia nyata" dan kebanyakan perjanjian melibatkan data 'luar rantai' seperti pemindahan wang (cth, melalui SEPA sistem), data pengeluaran produk, penghantaran barangan fizikal, data inflasi, dan sebagainya. Berbeza dengan data 'on-chain', data 'off-chain' seperti itu tidak kalis gangguan dan boleh dimanipulasi, sekali gus menjejaskan cadangan nilai pusat Blockchain. Untuk menangani perkara ini, Blockchain memerlukan sejenis suapan data pihak ketiga (oracle) untuk mengimport data luaran dan mencetuskan pelaksanaan kontrak pintar.

Chainlink membenarkan aplikasi terdesentralisasi, juga dikenali sebagai dApps, untuk berinteraksi dengan data "dunia nyata" dan menjalankan transaksi melalui API pihak ketiga. Chainlink menyelesaikan masalah ini terima kasih kepada sambungan API ke semua data yang mana aplikasi terdesentralisasi berinteraksi melalui Kontrak Pintar Chainlink, akhirnya membuka kemungkinan untuk membangunkan sistem hibrid seni bina berasaskan Blockchain yang berinteraksi secara aktif dengan peristiwa yang berlaku dalam "dunia nyata". Tetapi terdapat lebih banyak lagi untuk menambah potensi Chainlink.

Projek ini bertujuan bukan sahaja untuk menghubungkan Blockchain ke dunia nyata tetapi ia juga akan menyediakan penyelesaian kebolehoperasian untuk dunia crypto, 'menghubungkan' blokchain berbeza antara satu sama lain yang sebaliknya tidak akan dapat berinteraksi antara satu sama lain. Sebagai contoh, bayangkan sahaja faedah untuk semua industri kripto jika rantaian Ethereum dan Bitcoin boleh bertukar-tukar data antara satu sama lain dengan cara yang selamat, terjamin dan terpencar.

Pemangkinnya

Mainnet Chainlink dijangka akan dilancarkan pada akhir 2018, dan pengumuman besar dijangka tidak lama lagi mengenai tarikh pelancaran baharu. Apabila langkah besar ini dilaksanakan, ia akan memberikan nilai tambahan dan akan menarik lebih ramai pelabur. Untuk diperhatikan, harga token mencatatkan prestasi yang luar biasa dalam beberapa bulan kebelakangan ini, menandakan paras tertinggi baharu sepanjang masa dalam istilah BTC, sesuatu yang tidak mudah ditemui semasa Bear Market.

Tambahan pula, syarikat itu mempunyai sejarah panjang dalam mewujudkan perkongsian dengan penyedia API yang kukuh dan kemungkinan besar, aliran ini akan terus meningkatkan bilangan kemungkinan kes penggunaan masa hadapan.

Waves

Coinrule membuat alat dagangan mata wang kripto

Satu lagi kritikan luas untuk Cryptocurrencies pada 2018 ialah kekurangan kemajuan yang disampaikan oleh pasukan pembangunan. Sebaliknya, pasukan Waves mengumpul $16 juta pada 2016 (jauh sebelum 2017 Great ICO-Gype) dan berjaya menyampaikan pertukaran terdesentralisasi yang berfungsi sepenuhnya pada 2017 and terus menambah ciri sejak itu.

Selain daripada DEX dengan berbilang gerbang kripto dan FIAT, Waves ialah Blockchain yang pantas dan berskala yang membolehkan transaksi murah, membenarkan penggunaan token diperibadikan yang lancar dalam beberapa minit, sistem pertaruhan yang cekap berdasarkan ratusan Nod dan puluhan Pool, Multi dompet -sig dan baru-baru ini memperkenalkan Akaun Pintar dan Aset Pintar ke Mainnetnya.

Terutamanya pengaktifan Aset Pintar adalah penting kerana ia menampilkan skrip yang akan memungkinkan pembekuan aset, membenarkan penyenaraian putih/menyenaraihitamkan alamat khusus untuk melaksanakan kawalan dan sekatan ke atas pemindahan aset, percukaian dan pasangan aset kawalan supaya token akan didagangkan hanya terhadap mata wang terpilih . Walaupun banyak perkara ini bertentangan dengan etos teras blok blok awam terdesentralisasi dan tahan penapisan, kedudukan Waves ditujukan kepada kes penggunaan Perniagaan yang memerlukan pematuhan kawal selia sepenuhnya dan di luar kotak.

Waves meletakkan dirinya sebagai ekosistem kripto yang komprehensif yang disokong oleh syarikat yang berstruktur dan mahir di belakangnya. Semuanya dalam Waves boleh diurus melalui Apl Desktop, Pelanggan Dalam Talian, Apl Mudah Alih dan Sambungan Chrome, menunjukkan tumpuan pada reka bentuk pengalaman pengguna yang jarang berlaku dalam dunia mata wang kripto semasa.

Pemangkinnya

Pasukan Waves mengumumkan pelancaran Tokenomica, platform yang bertujuan untuk memudahkan secara radikal pengeluaran Token Keselamatan. Ini telah menjadi "topik hangat" akhir-akhir ini dan akan menjadi lebih penting kerana pemain seperti syarikat swasta, institusi dan dana pelaburan akhirnya akan mempunyai alat yang mereka perlukan untuk beralih kepada tokenisasi sebenar aset mereka.

Implikasi penting pertama ialah peluang menjalankan Tawaran Token Terkawal global yang mematuhi peraturan tempatan dan dapat menggunakan semua sekatan yang diperlukan untuk aset tersebut. Ini mungkin bukan sahaja menjadi peristiwa penting untuk Pelan Hala Tuju Waves tetapi untuk ekosistem crypto yang luas secara amnya.

Tambahan pula, Waves telah memperoleh pusingan pembiayaan $120 juta untuk pembangunan Vostok. Vostok akan membenarkan penciptaan Blockchain berasaskan kebenaran peribadi berdasarkan protokol Waves-NG yang pantas dan boleh dipercayai dan akan mewakili alat berorientasikan perusahaan yang sempurna yang membolehkan syarikat mendapat manfaat sepenuhnya daripada keselamatan dan privasi teknologi Blockchain.

Menurut pasukan membangun, pembangunan baharu ini akan menandakan satu langkah penting ke arah WEB 3.0, di mana teknologi berasaskan internet baharu akan membentuk dan meningkatkan bentuk Perniagaan baharu.

teka-teki (ENG)

Coinrule membuat alat dagangan mata wang kripto

Privasi telah menjadi tema utama sejak permulaan Era Blockchain. Walau bagaimanapun, hanya sedikit projek yang benar-benar boleh memberikan tahap kerahsiaan sebenar untuk transaksi. Projek tertumpu "privasi" terkemuka seperti Monero, Zcash dan Dash masih tertumpu semata-mata pada transaksi, bermakna kes penggunaannya adalah terhad.

Salah satu projek utama yang bertujuan untuk menambah tahap privasi yang tinggi kepada pengiraan yang lebih kompleks (Kontrak Pintar) ialah Enigma. Pasukan pembangunan mendakwa "membina Enigma menjadi lapisan privasi untuk Web terdesentralisasi". Lebih daripada sebelumnya pada masa seperti ini, ini kelihatan seperti sesuatu yang memerlukan segera. Aplikasi pertama yang lebih jelas ialah penggunaan perjanjian antara pihak yang menggabungkan sifat kalis gangguan Kontrak Pintar dan perlindungan privasi yang ditawarkan oleh protokol Enigma.

Tambahan pula, syarikat Big Data menganalisis sejumlah besar maklumat setiap saat dan kebanyakan data itu boleh dianggap sangat "masuk akal" dan bernilai untuk dilindungi dengan tahap privasi yang besar. Sesetengah kes Perniagaan harus dikehendaki menambah lapisan privasi ini pada operasi mereka, iaitu syarikat yang berurusan dengan farmaseutikal dan genomik, data peribadi, kredit atau lebih amnya Internet Perkara.

Apabila Enigma menggunakan sepenuhnya Kontrak Pintar Rahsia mereka, aplikasi terdesentralisasi akan didayakan untuk mengendalikan data sensitif dengan ketara mengurangkan risiko mendedahkan data sensitif kepada pihak yang tidak dibenarkan. Potensi penuh alat ini akan dikeluarkan dalam kombinasi dengan Pasaran Data Enigma, yang telah pun hidup dan berfungsi, di mana data tersebut akan ditukar tanpa risiko menjejaskan privasinya.

Pemangkinnya

Pasukan pembangunan menyatakan bahawa kelewatan dalam penggunaan Milestone seterusnya pada Pelan Hala Tuju, Discovery, disebabkan oleh fakta bahawa rakan kongsi tidak bersedia untuk bertindak sebagai nod aktif. Pilihan dibuat untuk mengutamakan pertumbuhan jangka panjang berbanding risiko jangka pendek. Keluaran ini pada asasnya ialah MVP Kontrak Rahsia dan akan menandakan integrasi penuh Enigma dengan Ethereum Mainnet.

Pasti ini akan menjadi pengubah permainan dan akan membuktikan potensi sebenar projek itu. Selain itu, satu lagi rangsangan utama boleh datang dari pihak perkongsian. Syarikat itu banyak bergantung pada rakan kongsi yang stabil dan boleh dipercayai (yang paling terkenal ialah Intel) dan rakan kongsi baharu dijangka akan ditambah dalam beberapa bulan akan datang.

HOLOChain (HOLO)

Coinrule membuat alat dagangan mata wang kripto

Holochain adalah salah satu projek yang berwawasan yang hampir mustahil untuk menggambarkannya tanpa lupa untuk memetik beberapa (bahkan penting) aspek intipatinya. Kami boleh meringkaskan Holochain sebagai sistem pengkomputeran yang membolehkan pembangun membina apa-apa jenis aplikasi tanpa memerlukan sebarang organisasi berpusat. Aplikasi tersebut akan berjalan merentasi rangkaian peer-to-peer, yang nodnya akan menjadi pelbagai peranti, termasuk mana-mana telefon pintar moden.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Holochain adalah bukan berdasarkan Teknologi Blockchain tetapi lebih sejajar dengan rangkaian peer-to-peer tradisional seperti Tor. Tidak seperti Blockchain yang bergantung pada mencari konsensus antara semua nod pada status lejar, Holochain menumpukan pada mencari konsensus pada infrastruktur dan DNA mana-mana aplikasi tertentu dan kemudian membenarkan pengguna membina aplikasi ini berdasarkan konsensus tersebut. Oleh yang demikian, Holochain tidak mengutamakan data tetapi mengutamakan pengguna, mengambil pendekatan aplikasi (terdesentralisasi) yang mengutamakan masalah pemusatan internet yang semakin besar.

Salah satu perbezaan utama antara Holochain dan mana-mana projek berkaitan crypto lain terletak pada falsafah yang berdiri sebagai asasnya. Holochain mentakrifkan dirinya sebagai rangkaian "teredar" lebih daripada sebagai protokol "terdesentralisasi" untuk dApps seperti Ethereum. Walaupun perbezaan mungkin kelihatan kecil, ia adalah salah satu tiang utama projek.

Mengagihkan kuasa pengiraan merentasi banyak nod dan membiarkan mereka bertindak sebagai pemain bebas dalam sistem, Holochain bertujuan untuk menyelesaikan masalah kebolehskalaan yang mempengaruhi protokol berasaskan Blockchain. Sama seperti dalam rangkaian peer-to-peer sekolah lama, lebih banyak aplikasi akan dibangunkan pada Holochain, lebih banyak nod akan mempunyai insentif untuk mengambil bahagian, dan lebih banyak kuasa pengiraan akan ditambah pada rangkaian, menjadikannya lebih pantas dan lebih selamat .

Satu lagi perbezaan ketara yang membezakan Holochain daripada projek Blockchain lain ialah penolakan mekanisme konsensus seperti Proof-of-Work atau Proof-of-Stake yang memihak kepada pendekatan De-facto Proof-of-Service di mana pengguna yang menyelesaikan tugas untuk pengguna lain mendapat ganjaran dalam Holo Fuel. Di sekitar "wang" baharu ini, projek itu menjangkakan untuk membina ekosistem dan komuniti berorientasikan nilai yang baharu.

Pemangkinnya

Sekali lagi, sama seperti projek lain, pelancaran Mainnet akan menandakan detik penting untuk pembangunan Holochain. Walau bagaimanapun, mungkin lebih daripada untuk projek lain, ini juga akan mewakili peluang untuk menunjukkan bahawa idea hebat yang memberi inspirasi kepada pasukan pengasas Holochain adalah boleh dilaksanakan secara teknikal. Mungkin ini akan datang lewat tahun ini, tetapi dalam pada itu, pasukan pembangunan dijangka menyampaikan pencapaian penting lain.

Salah satu yang paling penting di antara mereka ialah penghantaran HoloPorts pertama, peranti prakonfigurasi khusus yang akan menawarkan storan dan kuasa pemprosesan yang diperlukan oleh aplikasi yang berjalan pada rangkaian dan yang akan memberikan ganjaran Holo Fuel kepada pemiliknya. Beberapa aplikasi pertama yang akan dijalankan ialah HoloVault, HoloChat, Fractal Wiki dan Errand yang akan membantu mengembangkan Komuniti Holo yang sudah luas dan sangat aktif.

Semua token yang saya tulis di atas boleh didagangkan di Binance, dan menggunakan Coinrule anda boleh meningkatkan pengalaman dagangan anda ke tahap yang lebih maju!

Apakah Coinrule

Coinrule membolehkan anda mencipta peraturan perdagangan yang berjalan secara automatik merentasi bursa kegemaran anda.
 
Dengan Coinrule anda boleh dengan mudah membangunkan peraturan dan strategi dagangan anda sendiri dan menetapkannya untuk dijalankan secara automatik. Ia adalah "jika-ini-maka-itu" untuk perdagangan mata wang kripto yang membolehkan anda merancang perdagangan crypto anda daripada perlu duduk berjam-jam di hadapan carta. Yang terbaik antara semua? 

Tiada kemahiran pengekodan diperlukan, bermakna sesiapa sahaja boleh menggunakannya Coinrule.

Daftar untuk percubaan percuma: www.coinrule.io
Ikuti kami di:
Twitter: @CoinRuleHQ
Instagram: @CoinruleHQ

PENAFIAN

Saya bukan seorang penganalisis atau penasihat pelaburan. Semua yang saya sediakan di sini adalah untuk tujuan panduan, maklumat dan pendidikan semata-mata. Semua maklumat yang terkandung dalam siaran saya harus disahkan dan disahkan secara bebas. Saya tidak boleh didapati bertanggungjawab untuk sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh bergantung kepada maklumat tersebut. Sila ambil perhatian tentang risiko yang terlibat dengan perdagangan mata wang kripto. Saya memiliki kedudukan dalam syiling yang disebut dalam artikel sebagai sebahagian daripada portfolio terpelbagai yang lebih luas bagi aset kripto.