Pasukan

Perubahan Alt-Seasons

Meme memang menyeronokkan. Mereka boleh menjadi peluang yang menguntungkan. Tetapi mereka juga boleh menjadi pelaburan yang sangat berisiko. Selalu ada meme lain yang muncul esok, adakah anda akan FOMO juga? Adakah anda sedang mencari alternatif yang lebih kukuh?

Ruang kripto berkembang pada kelajuan cahaya, dan modal mengalir dari satu syiling ke syiling lain dalam sekelip mata. Landskap crypto menjadi lebih kompleks dari hari ke hari, dengan projek baru muncul menggantikan yang lain dengan daya tarikan yang kurang. Sebaik sahaja anda memahami bagaimana wang mengalir merentasi pasaran, anda akan menjangka dan menangkap lebih baik kitaran utama.

Ini semua soal perspektif. Dalam pasaran lembu, membeli syiling yang mempunyai kenaikan harga sebanyak 2x bukanlah pelaburan yang baik seperti yang lain yang meningkat 10x. Kemudian, sudah tentu, anda perlu mengambil kira risiko penurunan yang lebih besar, tetapi anda boleh memutarbelitkan keputusan yang memihak kepada anda dengan sistem pengurusan risiko yang betul.

Jika anda terlepas Musim meme dan baru-baru ini Musim Metaverse, apakah perdagangan besar seterusnya? Carta minggu ini menunjukkan prestasi bakul syiling terpilih (SOL, MATIC, AVAX, BNB dan FTM) berbanding Ethereum.

Lapisan 1 dan lapisan 2 musim

Syiling Lapisan-1 dan Lapisan-2 telah mengalami penggunaan besar pada awal tahun 2021. Sebaik sahaja pasaran mula reda pada separuh kedua tahun itu, pelabur dan peniaga mengambil keuntungan yang membawa kepada pembetulan yang teruk. Selepas tempoh penyatuan yang panjang selepas kejatuhan, syiling L2 dan L1 ini jarang untuk digunakan.

Sebagai satu kumpulan, mereka kini secara ketara mengatasi prestasi Ethereum sekali lagi. Ia adalah isyarat risiko yang lebih luas yang boleh membawa kepada Altseason yang kukuh, sekiranya Bitcoin terus berdagang mengiring untuk seketika.

Yang terbaik dari semua? Ethereum tidak kelihatan buruk. Dengan penguasaannya yang hampir tercetus, potensi peningkatan untuk syiling berkualiti tinggi kelihatan lebih tinggi.

Penguasaan Ethereum