Pasukan

Bad News, Berita Baik

Penguasaan BTC Pasaran, % (DIKIRA OLEH TRADINGVIEW) (CRYPTOCAP:BTC.D)

China melarang (sekali lagi) aktiviti kripto, dan hanya saluran berita nampaknya mengambil berat tentangnya. Pasaran Crypto bertindak balas secara berbeza.

Reaksi positif terhadap berita buruk adalah salah satu yang paling banyak bulis isyarat pelabur berpengalaman menunggu untuk menilai mood pasaran. Anda boleh berhujah bahawa FUD China kini hampir tiada berita lagi, tetapi ia sentiasa boleh mewakili peluang baharu untuk spekulator untuk menolak pasaran lebih rendah.

Pasaran hampir tidak bertindak balas terhadap berita itu, dan ia kekal dalam mod jeda sebelum beralih ke fasa seterusnya. Melihat gambaran yang lebih luas, anda boleh melihat bagaimana pasaran bergerak dalam kitaran, yang berlangsung secara purata dua hingga tiga bulan.

Carta menunjukkan bagaimana harga Bitcoin (garisan oren) dan penguasaan (garisan biru) berkembang sepanjang tahun lepas. Dengan menggabungkan kedua-dua arah aliran, anda boleh menilai cara mengoptimumkan peruntukan portfolio anda dan strategi yang boleh berfungsi dengan lebih baik dalam beberapa bulan akan datang.

Sekiranya urutan fasa pasaran bermula dari Oktober 2020, Altcoins mungkin berprestasi rendah dengan ketara Bitcoin . Dari segi perspektif, Bitcoin Penguasaan kini berada pada rekod terendah, yang mengesahkan, lebih-lebih lagi, tesis ini.

Masa akan menentukan, sementara itu lebih baik menggunakan pendekatan yang fleksibel dan bersedia untuk mengendalikan bab seterusnya.