Pasukan

Bot Kripto Dagangan Automatik Terbaik pada 2022

Terdapat dua ciri berbeza pasaran Cryptocurrency yang perlu diketahui oleh pedagang. Pertama, pasaran dibuka 24/7 setiap hari sepanjang 365 hari setahun. Kedua, pasaran sangat tidak menentu. Harga aset Cryptocurrency turun naik secara mendadak, sama ada meningkat atau menurun. Gabungan kedua-dua ciri ini menjadikannya penting untuk pedagang sentiasa berwaspada dan memantau pasaran untuk perubahan untuk berdagang dengan berkesan dan membuat keuntungan. Melainkan jika seseorang berdagang untuk mencari nafkah, ini adalah tugas yang sangat sukar. Landskap kripto yang berubah dengan pantas telah mengakibatkan turun naik yang tinggi yang tidak dapat ditindak balas oleh peniaga manual. Lebih penting lagi, perubahan ini berlaku sepanjang masa yang menjadikannya mustahil untuk memantau pasaran dengan berkesan.

Jadi apakah penyelesaian yang tersedia untuk peniaga hobi? 

AUTOMATED CRYPTO TRADING BOTS

Idea bot perdagangan Cryptocurrency adalah untuk membantu dengan batasan pedagang manusia. 

Bot dagangan mata wang kripto ialah satu set program komputer atau perisian yang diprogramkan untuk melaksanakan beberapa strategi atau peraturan dagangan yang telah ditetapkan, sekali gus membantu peniaga mengautomasikan proses dagangan mereka. Crypto trading bots menjalankan pelbagai fungsi seperti:

 • menganalisis dan mentafsir data pasaran, 
 • membeli, menjual dan memegang aset Cryptocurrency 
 • menganalisis arah aliran pasaran
 • mengira risiko pasaran
 • bertindak balas kepada pasaran 24/7. 

Perkara penting yang perlu diberi perhatian ialah bot ini tidak bertindak atas kerelaan mereka sendiri, mereka memerlukan satu set peraturan yang telah ditetapkan yang ditentukan oleh peniaga individu. Peraturan yang ditetapkan ini membimbing cara bot bertindak balas terhadap perubahan dalam pasaran.

BAGAIMANA BOT BENAR-BENAR BERFUNGSI

Bot dagangan berfungsi sebagai hasil daripada peraturan yang dibenamkan ke dalam kod mereka. Sebagai contoh, anda boleh mengajar bot untuk menjalankan analisis pasaran yang menjadikannya mengumpulkan data daripada pelbagai sumber, mentafsirkannya dan membuat keputusan sama ada untuk membeli, menjual atau memegang aset mata wang kripto atau tidak pada masa tertentu. Selain itu, terdapat komponen ramalan risiko pasaran yang membolehkan bot menggunakan data daripada pasaran untuk menentukan potensi risiko dalam pasaran dan memutuskan jumlah yang sesuai untuk berdagang berdasarkan tahap risiko semasa. Kami juga mempunyai komponen pelaksanaan yang membolehkan Bot menyambung ke bursa mata wang kripto melalui API dan membeli atau menjual aset mata wang kripto secara strategik, terus di bursa.

KENAPA BERGUNA BERDAGANG DENGAN CRYPTO BOTS AUTOMATED

Terdapat beberapa sebab yang menjadikan perdagangan dengan bot Crypto sangat menarik. Mereka termasuk:

 1. Tiada perdagangan emosi

Sebagai manusia, kita adalah makhluk yang sangat emosional. Malah peniaga yang terbaik terdedah untuk membuat keputusan emosi. Kita semua cenderung untuk bertindak balas terhadap emosi seperti takut kehilangan, tamak untuk keuntungan, keterujaan tentang pasaran yang menaik, tekanan daripada pasaran yang tidak menentu 24/7, dan lain-lain, dan ini mengaburkan pertimbangan kita dan mengakibatkan keputusan perdagangan yang tidak rasional. menggunakan crypto trading bots membantu untuk memastikan bahawa keputusan perdagangan adalah berdasarkan logik dan bukannya emosi.

 1. Kecekapan

Menggunakan bot dagangan adalah lebih cekap dan pantas daripada berdagang secara manual. Pasaran dibuka pada asas 24/7, hanya bot boleh menangkap peluang dengan cepat dalam pasaran dan melaksanakannya dengan pantas dan tepat. Tidak perlu risau tentang kelewatan atau kesilapan manusia. Ia adalah cara yang lebih dipercayai untuk memanfaatkan peluang pasaran dan membuat keuntungan.

 1. Penjimatan masa

Bot dagangan kripto tidak perlu berehat atau tidur. Mereka mengawasi pasaran bagi pihak peniaga. Dengan bot, anda tidak perlu terus terpaku pada skrin anda, sebaik sahaja anda menetapkan peraturan anda, bot akan melaksanakan dan berfungsi untuk anda semasa anda tidur.

 1. Dagangan Demo/ Ujian Belakang/ Dagangan Kertas

Kelebihan tambahan menggunakan crypto trading bots ialah ia memberi peluang kepada peniaga untuk melibatkan diri dalam dagangan Demo yang membolehkan mereka berdagang dalam keadaan yang sama seperti dagangan langsung, sekali gus membantu menguji bagaimana peraturan atau strategi dagangan mereka akan berfungsi sebelum melancarkannya di pasaran. Dengan perdagangan kertas atau ujian belakang, pedagang boleh menggunakan data sejarah untuk menentukan prestasi peraturan perdagangan tertentu dalam pasaran.

KEBURUKAN UNTUK MENGGUNAKAN CRYPTO TRADING BOTS

Walaupun menggunakan bot Crypto mempunyai banyak kelebihan, terdapat beberapa kelemahan yang harus diketahui oleh pedagang.

 1. Membina a Crypto Trading Bot dari Scratch is Complex

Hal ini demikian kerana membina bot memerlukan pengetahuan lanjutan tentang pengaturcaraan. Jika tidak dilakukan dengan betul, bot tidak akan melaksanakan peraturan seperti yang sepatutnya, yang membawa kepada kerugian perdagangan. Perkara yang baik ialah terdapat beberapa syarikat permulaan, seperti Coinrule, yang telah membina bot yang boleh digunakan tanpa perlu tahu cara membuat kod. 

 1. Beberapa tahap Pemantauan diperlukan

Terdapat had kepada kemerdekaan crypto trading bots. Bot tidak hanya berfungsi sendiri selama-lamanya tanpa sebarang bentuk input atau pemantauan daripada pedagang. Pedagang masih perlu mendaftar masuk dengan kerap dan menetapkan peraturan atau strategi perdagangan yang digunakan oleh bot. Oleh itu, terdapat keperluan untuk beberapa tahap pemahaman perdagangan crypto. Syukurlah, bot Kripto Automatik oleh syarikat pemula seperti Coinrule membantu dalam hal ini dengan menyediakan lebih daripada 150+ peraturan perdagangan terbukti yang boleh dipilih oleh pemula dengan pengetahuan terhad.

 1. Isu keselamatan

Kebanyakan bot Crypto membantu mengautomasikan dagangan dengan menyambung kepada pertukaran mata wang kripto pengguna melalui Antara Muka Pengaturcaraan Aplikasi (API) tanpa akses langsung. Walau bagaimanapun, Penjenayah Siber berkemungkinan besar menyasarkan pertukaran dan bot Cryptocurrency. Risiko ini boleh diminimumkan oleh peniaga yang sangat melindungi kunci API mereka dan menyahaktifkan pengeluaran automatik.

 1. Berhati-hati dengan Penipuan

Terdapat sebilangan besar penipu di internet yang berpura-pura dapat membantu anda membuat bot dagangan automatik dan menjanjikan pulangan yang tidak masuk akal. Tanggungjawab peniaga adalah untuk menjalankan usaha wajar dan mengesahkan bahawa mereka berurusan dengan syarikat yang boleh dipercayai dan diperbadankan serta berlesen. 

JENIS-JENIS BOT PERDAGANGAN CRYPTOCURRENCY

Bot Crypto yang berbeza wujud di pasaran berdasarkan strategi perdagangan yang digunakan. Mereka termasuk:

 1. Bot Arbitraj: Bot ini mempertimbangkan perbezaan harga di seluruh bursa yang berbeza dan menggunakan variasi untuk mengambil keuntungan dengan membeli pada kadar yang lebih rendah dalam satu pasaran dan menjualnya serta-merta pada kadar yang lebih tinggi di pasaran lain.
 1. Bot Pengambil Arah Aliran: Bot ini memantau dan menganalisis momentum aset Kripto dan sama ada melaksanakan pesanan Beli atau Jual. Jika penunjuk menjangkakan kenaikan harga, Bot memasuki kedudukan panjang (membelinya). Jika penunjuk menjangkakan penurunan harga, Bot juga memasuki kedudukan jual (menjualnya).
 1. Bot Membuat Pasaran: Bot ini mencipta beberapa pesanan beli dan jual untuk mengaut keuntungan sebagai 'market maker' yang menjual kepada kedua-dua belah buku pesanan. Untuk mengaut keuntungan, bot yang membuat pasaran membuat pesanan beli pada harga yang sedikit lebih rendah daripada kos aset kripto dan pesanan jual pada harga yang sedikit lebih tinggi. Jika kedua-dua pesanan dipenuhi, keuntungan diperoleh.
 1. Bot Pinjaman Syiling: Salah satu cara untuk membuat keuntungan adalah dengan meminjamkan syiling kepada pedagang margin yang membayar balik dengan faedah. Bot ini membantu mengautomasikan proses pemberian pinjaman dengan memanfaatkan kadar faedah terbaik dan memanfaatkan kemungkinan peningkatan dalam pilihan pinjaman.
 1. Bot Automasi Portfolio: Bot ini membantu pengguna membuat dan mengurus portfolio Crypto berdasarkan keutamaan pelaburan mereka dan bukannya berdagang secara aktif untuk mereka.

Kami akan memberikan ulasan terperinci mengenai bahagian atas Crypto trading bots di pasaran hari ini. Untuk semakan komprehensif ini, kami mempertimbangkan semua faktor dan komponen penting bot perdagangan ini. Ia termasuk tahap kerumitan, ciri bot, teknologi bot perdagangan, langkah keselamatan, reputasi pasukan, sokongan undang-undang atau lesen, harga, sokongan perdagangan/komuniti, pertukaran yang berkaitan, kemudahan penggunaan, maklum balas pengguna dan keuntungan setakat ini .

 1. COINRULE
 1. Pengenalan

Coinrule ialah pembantu pintar yang memperkasakan orang yang berdagang mata wang kripto untuk membina bot dagangan tanpa perlu memprogramkan satu baris kod. Ia adalah platform berasaskan awan yang membolehkan pengguna mengautomasikan sepenuhnya proses perdagangan mereka, membolehkan mereka membuat keuntungan daripada pasaran mata wang kripto walaupun semasa mereka tidur. Pengguna boleh mencipta alatan dagangan atau memilih daripada lebih 150 templat dagangan yang diuji tersedia untuk mereka. Coinrule boleh digambarkan sebagai "kotak alat Crypto lego" di mana pengguna boleh mencipta pelbagai strategi perdagangan, melaksanakannya dan menjejaki prestasi mereka dari semasa ke semasa.

 1. Tahap Kerumitan

Coinrule mempunyai antara muka yang sangat mudah digunakan kerana ia dibina dengan mengambil kira pedagang biasa. Antara muka pengguna adalah sangat intuitif supaya pemula boleh mengetahui cara menggunakan platform untuk mengautomasikan dagangan mereka. Platform ini menggunakan prinsip yang sangat mudah: Prinsip "Jika-ini-maka-itu" di mana pengguna boleh menentukan strategi dagangan mereka berdasarkan syarat-syarat tertentu yang telah ditetapkan. Contohnya, 'Jika harga Bitcoin naik 3% dan volum naik 5% dalam masa 3 jam, beli $500 BTC dengan dompet USDC saya'. 

Penggunaan pernyataan bersyarat benar-benar menghilangkan kerumitan menetapkan peraturan perdagangan dan menjadikan platform mesra pengguna untuk pemula, pedagang tetap dan penggemar.

 1. Teknologi Bot Perdagangan (Ciri)
 • Prinsip Jika-Ini-Maka Itu (syarat dan tindakan): Platform berjalan menggunakan prinsip IFTTT. Sistem di mana pengguna boleh menetapkan beberapa syarat, yang apabila dipenuhi, menjalankan tindakan tertentu. Pengguna boleh memilih daripada beberapa pencetus seperti masa, peristiwa, dsb. Dalam bahagian syarat, pengguna boleh memilih daripada syiling pada masa ini dalam dompet pengguna di bursa atau mana-mana syiling yang memenuhi kriteria tertentu. Kemudian, pengguna memilih daripada beberapa pilihan yang boleh disesuaikan dan peraturan templat. Dalam langkah seterusnya, pengguna boleh memilih berbilang tindakan beli dan jual bergantung pada pilihan, pemilihan dan strategi. 

Operator seperti 'Dan Kemudian', 'Atau', dll memberikan pengguna kawalan tambahan.

 • Strategi Dagangan: Terdapat 10,000+ strategi yang boleh digunakan oleh pengguna Coinrule bermula daripada Purata Kos Dolar kepada mengikut arah aliran, henti kerugian berganda, Beli Penurunan, ambil untung, dagangan Golden Cross, dagangan julat, scalping dan sebagainya. Coinrule juga menyediakan lebih daripada 150+ templat dagangan yang boleh dipilih oleh pengguna. Templat pra-dibuat ini disenaraikan berdasarkan kerumitan dan keutamaan pelaburannya contohnya melindungi, memaksimumkan, jangka panjang, jangka pendek, pengimbangan semula, dsb.
 • Pertukaran Demo: Pengguna mendapat peluang untuk menguji peraturan mereka sebelum melancarkannya secara langsung untuk menentukan kejayaan mereka. Pertukaran demo menggunakan data masa nyata terus dari Binance. Semua pengguna diperuntukkan secara maya dengan 10 BTC dan 100 ETH dan mendapat peluang untuk menjalankan beberapa peraturan pada platform demo dan melihat cara menyusun peraturan dengan cara terbaik untuk membuat keuntungan.
 1. Langkah-langkah keselamatan

Coinrule berusaha keras untuk memastikan keselamatan dan keselamatan Pengguna dan maklumat mereka. Pelbagai langkah yang dilaksanakan oleh Coinrule termasuk:

 • Coinrule tidak mempunyai hak pengeluaran ke akaun pertukaran pengguna. Mereka tidak meminta kunci peribadi pengguna atau akses terus ke dompet crypto mereka untuk menggunakan platform.
 • Coinrule menggunakan kunci API untuk menyambung ke pertukaran. Coinrule menyimpan kunci dalam bentuk yang disulitkan (penyulitan AES 256bit), disulitkan dengan kunci peribadi khusus yang dijana untuk setiap pengguna secara berasingan. Kekunci peribadi ini disimpan pada storan data terpisah yang juga disulitkan dengan AES-256. 
 • Coinrule juga menggunakan penyulitan data dalam transit yang bermaksud semua komunikasi disulitkan menggunakan TLS 1.2 atau lebih tinggi. Sebagai satu lagi lapisan perlindungan terhadap DDoS dan varian serangan lain, pasukan menggunakan Cloudflare CDN
 • Di bahagian pembayaran, Coinrule tidak memproses pembayaran secara langsung kerana mereka menggunakan Checkout.com sebagai rakan kongsi pemprosesan pembayaran. Semua urus niaga ditandakan sebagai Transaksi Dimulakan Pedagang (MITs) yang membayangkan bahawa semua butiran pembayaran dan maklumat pengenalan peribadi pelanggan adalah sulit. 
 • Coinrule membolehkan pengguna mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) sebagai lapisan perlindungan tambahan terhadap penggodam.
 1. Reputasi pasukan

Coinrule diasaskan pada 2018 dan diuruskan oleh Gabriele Musella, Oleg Giberstein, dan Zdenek Hofler yang mempunyai pengalaman profesional selama bertahun-tahun dalam Perbankan, produk, fintech, reka bentuk pengalaman pengguna dan pembangunan teknologi tindanan penuh. Mereka sebelum ini telah membina syarikat dan menemui peluang untuk berdagang aset digital selama ini. Coinrule ialah permulaan yang disokong oleh Y Combinator yang baru-baru ini telah menaikkan Seed Round yang merangkumi pelabur terkenal seperti pengasas Twitch, Kayak.com, Fitbit dan pelbagai dana. 

 1. Sokongan undang-undang/Lesen

Coinrule ialah sebuah syarikat liabiliti terhad yang diperbadankan di UK dengan nombor syarikat 11265766. Coinrule juga berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan UK.

 1. Harga

Terdapat empat peringkat harga untuk dipilih oleh pengguna. 

Pelan Permulaan adalah percuma tetapi terhad, hanya membenarkan pengguna berdagang $3,000 sebulan. Pengguna mendapat bilangan penunjuk yang terhad untuk membina peraturan mereka.

Seterusnya ialah pelan Hobbyist, yang berharga $29.99 sebulan jika membeli secara Tahunan. Pengguna boleh berdagang sehingga $300,000 sebulan dan menggunakan lebih banyak penunjuk teknikal dengan pilihan untuk menambah dua pertukaran pada akaun mereka.

Berikutan ini ialah pelan Pedagang, yang berharga $59.99 sebulan dengan volum dagangan sehingga $3j sebulan. Pengguna mempunyai akses kepada semua strategi templat, boleh menyambung tiga pertukaran dan mendapat latihan bulanan satu lawan satu.

Pelan terakhir ialah pelan Pro pada $449.99 sebulan. Pengguna boleh menyambung ke bilangan pertukaran tanpa had dan mencipta 50 peraturan pada satu-satu masa. Sorotan khusus pelan ini ialah pelayan khusus dengan kelajuan pelaksanaan yang sangat pantas yang boleh membuat perbezaan untuk pedagang volum yang lebih besar yang ingin melakukan dagangan dengan lebih pantas.

 1. Sokongan Perdagangan/Komuniti

Coinrule mempunyai sokongan 24/7 melalui antara muka sembang untuk bantuan teknikal dan bantuan dengan menavigasi melalui platform. Selain itu, mereka menawarkan sokongan yang diperibadikan kepada pengguna dan mengatur panggilan secara berkala dengan pengguna untuk memberi mereka pemahaman yang lebih baik tentang platform, membantu mereka mengoptimumkan strategi mereka. Mereka mempunyai pakar perdagangan dalaman yang sentiasa bersedia untuk mencadangkan strategi kepada pemula dan membantu pengguna menghadapi masalah dengan strategi mereka. Coinrule juga mempunyai komuniti telegram di mana pedagang profesional dan pemula berinteraksi dan berkongsi strategi.

Pangkalan pengetahuan dengan banyak sumber untuk pengguna dan mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut dan meningkatkan dagangan mereka tersedia.

 1. Pertukaran Bersambung

Coinrule menyokong lebih daripada sepuluh pertukaran berbeza: Binance, Binance.US, Binance Futures, Coinbase Pro, Okex, HitBTC, Bitstamp, Bitpanda Pro, Kraken, Bitfinex, Liquid, Bitmex

2. BOTSFOLIO

 1. Pengenalan

Botsfolio ialah a Crypto trading bot yang membantu peniaga menguruskan portfolio dagangan Crypto mereka dengan cekap. Botsfolio menggunakan teknik yang sama untuk pengurusan Crypto seperti yang dilakukan oleh pengurus Hedgefund. Mereka secara automatik mencipta portfolio dagangan untuk pengguna berdasarkan selera risiko mereka dengan tujuan untuk melindungi pelaburan mereka daripada turun naik pasaran crypto. Mereka mencipta strategi dagangan jangka pendek dan jangka panjang untuk membantu mencapai kepelbagaian. Bot dagangan ini terutamanya untuk pemula yang bimbang tentang pengurusan risiko.

 1. Tahap Kerumitan

Botsfolio dibina dengan mengambil kira peniaga bukan profesional. Pengguna Botsfolio tidak perlu risau tentang menetapkan strategi atau peraturan kerana platform mengambil kawalan penuh ke atas dagangan untuk pengguna berdasarkan matlamat pelaburan dan selera risiko mereka. 

 1. Teknologi Bot Perdagangan (Ciri)

Bot: Botsfolio menggunakan beberapa bot untuk melaksanakan set strategi yang berbeza yang sebahagian daripadanya termasuk

 1. Bot Scalper: Bot ini membantu untuk mengambil keuntungan cepat apabila terdapat pergerakan kecil dalam harga
 2. Bot Panjang: Bot ini membantu dalam melaksanakan strategi pengumpulan jangka panjang yang diperlukan untuk membina portfolio pengguna
 3. Bot Trend: Bot ini mencari pergerakan harga yang jelas. Kemudian ia membuat dagangan apabila pasaran berada dalam arah aliran yang jelas.

Strategi Trading: Semasa membuat akaun, Botsfolio memberikan pengguna soal selidik yang melaluinya mereka menentukan strategi perdagangan yang sesuai berdasarkan hasil yang mereka inginkan dan selera risiko. Beberapa strategi perdagangan ini termasuk:

 1. Strategi Pelaburan Nilai: Ini adalah pelaburan jangka panjang dan strategi risiko sederhana. Di sini, 80% daripada pelaburan diperuntukkan kepada aset berprestasi tinggi manakala baki 20% diperuntukkan kepada aset pertumbuhan. Bot membeli aset pada nilai yang lebih rendah daripada nilai intrinsik.
 2. Strategi Dagangan Niaga Hadapan: Di sini, 100% aset diperuntukkan kepada niaga hadapan. Ini adalah pelaburan berisiko tinggi dengan potensi pulangan yang tinggi.
 3. Melabur untuk Pendapatan Tetap: Botsfolio menyediakan akaun simpanan kepada pengguna yang membolehkan mereka memperoleh faedah pada kadar 6% hingga 8% dengan menggunakan USDT sebagai cagaran.
 1. Langkah-langkah keselamatan

Botsfolio menggunakan API yang disulitkan, untuk berhubung dengan akaun pertukaran pengguna. Platform ini tidak mempunyai akses langsung kepada aset kripto pengguna dan mereka juga tidak mempunyai hak untuk menarik balik atau memindahkan aset. Pengguna kekal dalam kawalan penuh aset mereka dan boleh memilih untuk menarik diri pada bila-bila masa.

 1. Reputasi pasukan

Jay Sharma, dengan pengalamannya dalam ruang crypto, mengasaskan Botsfolio pada 2020.

 1. Sokongan Undang-undang/Lesen

Tiada maklumat tentang pendaftaran atau sebarang lesen kewangan.

 1. Harga

Harga Botfolio bergantung pada nilai dagangan yang dimiliki pengguna setiap masa. Terdapat 4 peringkat dengan julat nilai dagangan yang berbeza. Selain itu, mereka mengenakan yuran prestasi suku tahunan tetap sebanyak 15% ke atas keuntungan. 

Peringkat 1: Untuk nilai portfolio $1,000- $3,000, pengguna dicaj $5 sebulan + 15% yuran prestasi suku tahunan atas keuntungan

Peringkat 2: Untuk nilai portfolio $3,000- $10,000, pengguna dicaj $10 sebulan + 15% yuran prestasi suku tahunan atas keuntungan.

Peringkat 3: Untuk nilai portfolio $10,000- $50,000, pengguna dicaj $15 sebulan + 15% yuran prestasi suku tahunan atas keuntungan.

Peringkat 4: Untuk nilai portfolio $50,000- $100,000, pengguna dicaj $20 sebulan + 15% yuran prestasi suku tahunan atas keuntungan.

Kaedah pembayaran platform yang diterima ialah Ethereum, Bitcoin, Litecoin, BitcoinCash.

 1. Sokongan Perdagangan/Komuniti

Jika pengguna mempunyai sebarang soalan atau isu semasa menggunakan platform, e-mel boleh dihantar untuk sokongan ke alamat yang disenaraikan di laman web Botsfolio.

 1. Pertukaran Bersambung

Bot dagangan hanya menyokong satu pertukaran: Binance

3. TRALITI

 1. Pengenalan

Trality ialah platform dagangan yang membolehkan pedagang membina bot dagangan mereka dari awal atau menggunakan peraturan sedia ada pada platform. Trality adalah untuk pedagang yang berpengalaman, maju dan juga pedagang kasual yang ingin menggunakan perdagangan algoritma untuk membuat keuntungan. Trality mempunyai editor kod Python Bot untuk membolehkan pengguna python mencipta bot mereka. Bagi pengguna yang kurang mahir yang tidak tahu cara membuat kod, mereka mempunyai pembina peraturan.

 1. Tahap Kerumitan

Trality mempunyai UI/UX yang minimalis dan mudah digunakan untuk pengguna. Beberapa cirinya paling sesuai untuk pedagang maju tetapi pembina peraturannya boleh digunakan oleh orang yang kurang berpengetahuan dalam perdagangan kripto.

 1. Teknologi Bot Perdagangan (Ciri)
 • Editor Kod Python

Trality menyediakan pengguna dengan editor kod python terbina yang boleh digunakan untuk mencipta bot dari awal dan menulis strategi mereka sendiri. Ini berguna untuk pedagang maju yang mempunyai pengetahuan tentang bahasa pengaturcaraan. Editor kod termasuk beberapa perpustakaan popular seperti NumPy, Pandas, Tulip, dll.

 • Pembina Peraturan

Bagi pedagang yang tidak tahu cara membuat kod, Trality menyediakan pembina peraturan yang merupakan antara muka yang membolehkan pengguna membina strategi dagangan mereka dengan menyeret dan menjatuhkan penunjuk teknikal. Pembina peraturan ini memungkinkan untuk mencipta strategi menggunakan logik Boolean.

 • Ujian Belakang 

Trality mempunyai ciri ujian belakang yang membolehkan pengguna menguji peraturan berbeza terhadap data sejarah untuk memastikan prestasi mereka sebelum membuat keputusan untuk melancarkan di pasaran.

 1. Langkah-langkah keselamatan

Trality menggunakan API untuk menyambung kepada pertukaran pengguna Mereka tidak mempunyai akses langsung atau hak pengeluaran kepada dana kripto pengguna. Selain itu, maklumat pengguna disulitkan hujung ke hujung sekali gus tiada siapa yang boleh mendapat akses kepada sebarang maklumat yang boleh dikenal pasti secara peribadi bagi mana-mana pengguna.

 1. Reputasi Pasukan

Trality diasaskan pada 2019 oleh Moritz Putzhammer dan Christopher Helf yang masing-masing mempunyai kepakaran dalam Kewangan dan pembelajaran Mesin.

 1. Sokongan Undang-undang/Lesen

Tiada maklumat tentang pendaftaran atau sebarang lesen kewangan.

 1. Harga

Trality mempunyai pelan empat peringkat yang boleh dipilih oleh pengguna

 1. PAJAK GADAI: Ini adalah pelan percuma. Ia memberikan pengguna volum dagangan bulanan maksimum sebanyak €5,000, 1 bot langsung, 1 bot maya dan pengekalan log selama 1 minggu.
 2. KNIGHT: Pelan ini berharga €9.99/bulan. Pengguna mempunyai volum dagangan bulanan sebanyak €25,000, 2 bot langsung, 2 bot maya dan pengekalan log selama 1 bulan.
 3. ROCK: Pelan ini berharga €39.99. Ia memberikan pengguna volum dagangan bulanan maksimum €250,000, 5 bot langsung, 5 bot maya dan pengekalan log selama 6 bulan.
 4. QUEEN: Pelan ini berharga €59.99. Ia menyediakan pengguna dengan volum dagangan tanpa had, 10 bot langsung, 10 bot maya dan pengekalan log tanpa had.
 1. Sokongan perdagangan/komuniti

Trality mempunyai halaman telegram aktif untuk komuniti peniaga/pelaburnya. Pengguna boleh membuat pertanyaan dan menerima sokongan perdagangan daripada sembang sokongan telegram Trality.

 1. Pertukaran Bersambung

Trality menyokong Pertukaran berikut: Binance, Coinbase Pro, Bitpanda Pro dan Kraken.

4. MUDREX

 1. Pengenalan

Mudrex ialah platform pelaburan kripto automatik yang membolehkan pengguna melabur sama ada dalam strategi yang dibuat oleh pedagang, menggunakan templat pra-bina atau membina sistem mereka. Dengan Mudrex, anda sama ada menggunakan bot berasaskan penunjuk mereka atau mencipta bot dari awal, atau menggunakan bot yang dibina oleh rakan pedagang.

 1. Tahap Kerumitan

Mudrex telah berusaha untuk memastikan pedagang pemula dengan pengetahuan pengekodan sifar boleh menggunakan bot mereka dengan jayanya dan membuat keuntungan. Pembina peraturan adalah berdasarkan logik blok visual untuk menyambungkan bahagian berlainan sistem perdagangan. Setiap blok boleh disesuaikan mengikut keperluan pengguna. 

 1. Teknologi/ ciri Bot
 2. Alat Seret dan Lepas: Pengguna boleh mengkonfigurasi strategi dagangan mereka dengan menggunakan alat seret dan lepas yang disediakan oleh Mudrex.
 1. Pengujianbelakang: Mudrex memberi peluang kepada pengguna untuk menguji semula strategi dagangan mereka terhadap data sejarah untuk mengesahkan betapa berkesan atau tidak berkesannya sebelum melancarkannya secara langsung. Ciri seret dan lepas menjadikannya lebih mudah.
 1. Strategi templat: Mudrex mempunyai 7 strategi perdagangan utama yang boleh dipilih oleh pengguna. Ia termasuk Ichimoku, Simple MA Crossover, Penunjuk Pergerakan Arah, strategi Bear Hangingman, strategi Aaron Oscillator, Bollinger Bands dan Stable Coin Oscillator.
 1. Skor Prestasi: Untuk membantu pengguna memilih bot yang baik yang sesuai dengan risiko dan selera ganjaran mereka, Mudrex menyediakan skor prestasi antara 0 hingga 10. Semakin tinggi angka tersebut, semakin baik risiko dan ganjaran untuk strategi tersebut. Skor di bawah atau sama dengan 4 dianggap sebagai lemah, 5-7 dianggap purata manakala 8 dan ke atas dianggap baik.
 1. Langkah-langkah keselamatan

Mudrex menyimpan semua maklumat penting menggunakan penyulitan AES-256 peringkat bank. Semua trafik API dijamin dan melalui SSL dan menggunakan TLS 1.2 untuk menghalang pihak ketiga daripada mencuri dengar sambungan anda.

 1. Reputasi Pasukan

Mudrex diasaskan oleh Edul Patel, Alankar Saxena, dan Putera Arora yang mempunyai pengalaman membina syarikat permulaan sebelum ini dan bekerja dalam sektor kewangan. Mudrex ialah platform dagangan yang disokong oleh Y CoCombinator.

 1. Sokongan Undang-undang/Lesen

Tiada maklumat tentang pendaftaran atau sebarang lesen kewangan.

 1. Harga

Mudrex mengendalikan pelan Asas Percuma dan pelan premium berbayar. Dalam pelan percuma, pengguna boleh menyiarkan secara langsung dengan peraturan tetapi mempunyai had pelaburan sebanyak $500. Walau bagaimanapun, apabila mendaftar untuk pelan premium berbayar, iaitu $19 setiap bulan, had percuma percuma dilanjutkan kepada $2,500.

Apabila mencapai had $2,500 pada pelan berbayar, pengguna dikenakan yuran pelaburan sebanyak 0.5% pada jumlah yang mereka laburkan dalam strategi melalui platform Mudrex dari semasa ke semasa.

 1. Sokongan perdagangan/komuniti

Mereka selektif di mana rancangan mempunyai akses kepada perkhidmatan pelanggan. Sebagai contoh, pelan standard hanya boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan melalui E-mel/Discord. Mereka juga mempunyai komuniti telegram untuk pengguna mereka. Walau bagaimanapun, terdapat senarai lengkap soalan yang dijawab pada halaman sokongan mereka yang berguna untuk pengguna.

 1. Pertukaran Bersambung

Mudrex menyokong 6 pertukaran: Binance, Okex, Coinbase Pro, Bitmex, Bybit dan Deribit.

5. Udang

 1. Pengenalan

Udang ialah a crypto trading bot platform yang menyediakan pengurusan portfolio automatik dan ciri dagangan sosial kepada pengguna. Shrimpy membolehkan pengguna menyambung ke bursa mereka dan mengautomasikan dagangan mereka. Mereka juga didayakan untuk menyalin pedagang kripto secara automatik pada platform Shrimpy. 

 1. Tahap Kerumitan

Shrimpy mempunyai antara muka yang mudah digunakan kerana ia agak mudah untuk pengguna, terutamanya pemula, untuk menavigasi dan menggunakan platform berasaskan web.

 1. Teknologi Bot (Ciri)
 • Pengurusan portfolio: Shrimpy membenarkan penggunanya mengurus portfolio mereka dengan memanfaatkan strategi pengguna yang telah ditetapkan, mencipta strategi lain dan mengautomasikan portfolio mereka. Shrimpy membantu mengautomasikan pengurusan portfolio yang membolehkan perkara seperti pengimbangan semula portfolio, menghentikan kerugian, purata kos dolar, dsb.
 • Dagangan sosial: Ini membolehkan pengguna mereka memantau dan mengikuti strategi pedagang yang lebih mantap. Pengguna mempunyai peluang untuk menyemak imbas dan mencari pedagang dan pemimpin crypto terkemuka dan mengikuti perdagangan mereka. Pemimpin ini sebagai balasan mendapat peluang untuk mendapatkan wang untuk dagangan yang disalin.
 • Pengujianbelakang: Untuk membolehkan pengguna mendapat yang terbaik bagi strategi tersuai mereka, terdapat ciri ujian belakang untuk melihat prestasi strategi dalam masa nyata. Ini memberi peluang kepada pengguna untuk berulang sehingga mereka mencapai peruntukan portfolio yang sempurna.
 1. Langkah-langkah keselamatan

Shrimpy memastikan keselamatan melalui penggunaan kunci API. Setiap kunci API disulitkan dan disimpan dengan selamat menggunakan modul keselamatan perkakasan (HSM) yang disahkan FIPS 140-2 untuk melindungi kerahsiaan dan integriti kunci API pertukaran anda. Shrimpy hanya memerlukan keupayaan untuk membaca data dan membuat dagangan, jadi dana pengguna tidak boleh diakses atau dialih keluar secara langsung daripada bursa. Pengguna juga digalakkan untuk menggunakan perkhidmatan Pengesahan Dua Faktor (2FA) untuk terus menjamin akaun mereka. 

 1. Reputasi Pasukan

Shrimpy diasaskan pada 2018 oleh Michael McCarty dan Matthew Wesley.

 1. Sokongan Undang-undang/Lesen

Tiada maklumat tentang pendaftaran atau sebarang lesen kewangan.

 1. Harga

Shrimpy mempunyai pelan harga tiga peringkat. Mereka termasuk:

 1. Permulaan: Ini berharga $15 sebulan dan disasarkan kepada mereka yang mula melabur. Pengguna boleh menyambungkan 5 akaun pertukaran dan 3 portfolio setiap akaun pertukaran. 
 1. Profesional: Ini berharga $63 sebulan dan disasarkan kepada pengguna yang memerlukan kawalan mendalam ke atas pelaburan mereka. Pengguna boleh menyambungkan 10 akaun pertukaran dan 5 portfolio setiap akaun pertukaran.
 1. Enterprise: Ini berharga $299 sebulan dan disasarkan kepada syarikat yang mencari pengurusan portfolio peringkat perusahaan. Pengguna boleh menyambungkan 25 akaun pertukaran dan 10 portfolio setiap akaun pertukaran.
 1. Sokongan perdagangan/komuniti

Shrimpy mempunyai e-mel sokongan yang boleh dihubungi oleh pengguna sekiranya terdapat sebarang isu. Ia juga mempunyai saluran sokongan komuniti Youtube, Reddit dan Discord untuk pengguna.

 1. Pertukaran Bersambung

Shrimpy disambungkan ke bursa berikut: Kucoin, Binance, Bittrex, Bittrex Global, Coinbase Pro, Binance.us, Kraken, Poloniex, Gemini, Bibox, Bitmart, Huobi Global, HitBTC, Okex, Bitstamp, Bitfinex