permainan nft terbaik 2021
Pasukan

Permainan NFT Terbaik pada tahun 2021

Permainan NFT semakin meningkat dan mereka memberi anda peluang sebenar untuk mendapatkan wang sebenar. Ya, anda membacanya dengan betul. Anda boleh menjana wang hanya dengan bermain permainan video yang dibina pada blockchain. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan permainan NFT terbaik pada tahun 2021 yang boleh anda mainkan tetapi mari kita bincangkan dahulu maksud NFT sebenarnya.

Apa itu NFT?

NFT adalah singkatan kepada Token Non-Fungible dan ia merujuk kepada jenis aset digital khusus. Ia mewakili pemilikan objek digital seperti item dalam permainan, seni, muzik, video dan sebagainya. Dibangunkan berdasarkan konsep teras bukan ketergantungan, NFT adalah unik dan anda tidak boleh menukarnya dengan mana-mana aset digital lain. Contohnya, jika anda mempunyai bil satu dolar (aset boleh guna), anda boleh menukarnya dengan rakan anda dengan bil satu dolar yang lain dan anda berdua akan mendapat nilai yang sama sebelum dan selepas transaksi. Tetapi itu tidak berlaku dengan NFT kerana setiap token yang tidak boleh digunakan adalah unik dan maklumat unik ini disimpan pada blockchain. Dengan cara ini, hampir mustahil untuk mengubah atau memalsukannya.

Dapatkan Bayaran untuk Bermain

Permainan NFT membolehkan anda memiliki pemilikan berbilang item dalam permainan seperti tanah maya, senjata, kuasa istimewa, watak, kulit dan banyak lagi. Ia pada asasnya gabungan reka bentuk dan mekanisme permainan konvensional dan tidak konvensional yang menjadikan pengalaman permainan lebih menarik dan menarik. Dan, sudah tentu, lebih bermanfaat dari segi kewangan juga.

Selain daripada memberi manfaat kepada pemain, NFT juga membenarkan pembangun mengekalkan keunikan dan jarang objek dalam permainan. Di bawah payung mekanisme dan mekanik permainan ini, pemain boleh dibayar untuk bermain dalam tiga cara yang berbeza. 

  • Main permainan, nikmati jalan cerita dan dapatkan NFT baharu.
  • Beli NFT yang mewakili item dalam permainan dan simpannya untuk dijual pada masa hadapan untuk memperoleh keuntungan.
  • Membiak atau mencipta item dalam permainan baharu dan kemudian menjualnya.

Tidak kira kaedah yang anda pilih, anda akan mempunyai hak pemilikan ke atas semua NFT yang anda peroleh. Itulah sebabnya model ini dikenali sebagai "dapat bayaran untuk bermain". 

Jika anda ingin memperoleh keuntungan, maka langkah pertama ialah memilih permainan NFT yang betul yang paling sesuai dengan pilihan anda. Itulah sebabnya kami telah menyusun senarai permainan NFT terbaik yang boleh anda letakkan pada tahun 2021. 

1. ketiadaan axie 

ketiadaan axie boleh dikatakan permainan NFT yang paling popular, yang merupakan campuran blockchain dan Pokemon. Jika anda tahu permainan ini, maka anda tidak memerlukan terlalu banyak masa untuk mempelajari mekanik Axie Infinity. Permainan ini membolehkan anda mengumpul dan membiak haiwan peliharaan digital yang dikenali sebagai Axies. Haiwan peliharaan ini berdasarkan NFT dan permainan ini dijalankan pada blockchain Ethereum. Setiap Axie datang dengan jejak genetik yang unik dan digunakan untuk bertarung dengan pemain lain. 

ketiadaan axie
ketiadaan axie

Anda boleh menjual Axies anda di pasaran NFT Ethereum dan keuntungan akan bergantung pada kuasa dan keunikan haiwan kesayangan anda. Untuk menjadi pemain yang sah, anda perlu membeli sekurang-kurangnya 3 Axies terlebih dahulu. Semasa anda menyelesaikan cabaran dan maju melalui mod pengembaraan atau pertempuran PVP (Pemain Vs Pemain), anda akan memperoleh SLP (Bahagian Kasih Sayang). SLP ialah token asli platform berdasarkan ERC-20. Anda juga perlu menggunakan token yang sama jika anda ingin membiak Axie baharu.

2. Peti Sandbox

Kotak Pasir 3D juga merupakan salah satu permainan NFT paling popular pada tahun 2021. Ia adalah metaverse permainan yang berdasarkan voxel, dan ia membolehkan anda membina serta memperdagangkan aset digital (voxel) anda. Permainan ini serupa dengan Roblox and Minecraft tetapi dengan lelaran blockchain. Anda boleh menggunakan alatan yang ditawarkan Sandbox 3D untuk mencipta item digital dan menjualnya di pasaran NFT yang berbeza. Selain itu, anda juga boleh membina permainan tersuai menggunakan platform ini.

Permainan ntf Sandbox
Peti Sandbox

Token asli metaverse 3D Kotak Pasir dipanggil SAND yang juga berasaskan ERC-20. Pemain lain akan menggunakan token ini untuk membeli aset digital yang anda buat dan anda juga boleh menggunakannya untuk melakukan perkara yang sama. Platform ini juga menawarkan token NFT yang dikenali sebagai LAND dan ini adalah aset yang paling dicari dan berharga yang ditawarkan oleh permainan.

3. Dewa Tidak Terikat

Jika anda sedang mencari permainan percuma untuk dimainkan, maka Dewa Tidak Terikat akan sesuai dengan anda yang terbaik. Ia adalah permainan perdagangan kad yang menawarkan elemen NFT. Anda boleh memperoleh kad ini dengan mengalahkan pemain lain dalam perlawanan atau anda boleh membelinya daripada pemain lain juga. Pada masa ini, kemahiran permainan anda dan juga kualiti kad anda menentukan sama ada anda akan memenangi perlawanan tertentu atau tidak. Walau bagaimanapun, pasukan di belakang permainan Gods Unchained NFT sedang memperkenalkan peraturan baharu untuk menukar mekanik agar lebih menekankan strategi dan kemahiran untuk menentukan pemenang. 

Dewa Tidak Terikat
Dewa Tidak Terikat

Selepas memenangi setiap perlawanan, anda akan menerima mata pengalaman yang pergi ke bar pengalaman anda. Selepas melengkapkan setiap bar pengalaman, anda akan menerima pek kad baharu daripada permainan dan kedudukan anda juga akan meningkat. Setiap kad (token NFT) ialah token ERC-721 yang boleh didagangkan di pasaran asli Gods Unchained. Selepas menjual kad anda, anda akan menerima mata wang kripto asli platform, yang dikenali sebagai GODS.

4. Alien Dunia

Alien Dunia ialah permainan besar yang sebenarnya merupakan metaverse De-Fi (Kewangan Terpencar) dengan NFT. Ia membolehkan anda bekerjasama dan bersaing dengan pemain lain untuk TLM (Trilium) dalam simulasi ekonomi dengan meneroka planet baharu. TLM diperlukan untuk mendapatkan akses kepada mod tambahan dan bersaing dengan Planet DAO (Organisasi Autonomi Terpencar). 

Permainan nft Alien Worlds
Alien Dunia

Untuk bersaing dalam pencarian permainan yang berbeza, terlibat dalam pertempuran yang berbeza, dan melombong TLM, anda boleh memperoleh NFT dalam metaverse Dunia Alien. Anda juga boleh memasang NFT yang anda beli mengikut permainan unik anda. Alien Worlds juga membolehkan anda mempengaruhi keseluruhan hala tuju pemain dengan mengambil bahagian dalam tadbir urus untuk memilih kaunselor yang dikehendaki bagi 6 planet DAO.

Kesimpulan

Itu menyimpulkan senarai Permainan NFT Terbaik kami pada tahun 2021. Keseluruhan ruang permainan berasaskan blokchain semakin mudah untuk dinavigasi dari hari ke hari apabila syarikat bersaing untuk memberikan nilai kepada pengguna/pemain mereka. Ini bermakna ia tidak mengambil masa terlalu lama untuk mula belajar dan bermain permainan baharu ini. Sebagai bonus, anda juga boleh menjana wang sepanjang perjalanan, yang menjadikannya bukan sahaja menyeronokkan tetapi juga pengalaman yang berbaloi dari segi kewangan.


Baca lebih lanjut mengenai cara lain untuk mendapatkan wang dengan crypto.