crypto 2019
BTC-Bitcoin Freebie Analisis Pasaran Pasukan

Bitcoin Dan Matawang Kripto – Kajian Separuh Pertama 2019

2019 setakat ini, sekali lagi, tidak menentu, namun penuh dengan peluang.
Di sini kita akan meringkaskan pengajaran utama dari separuh pertama tahun ini. Pemahaman yang lebih baik tentang apa yang berlaku pada masa lalu baru-baru ini membantu meramalkan ke mana arah tuju kita dari sini.

Mari mulakan dengan menganalisis bagaimana hubungan antara permodalan pasaran agregat Altcoins dan penguasaan BTC berkembang sejak beberapa bulan lalu. Untuk menjelaskan, apabila penguasaan Bitcoin meningkat, ini bermakna Altcoins berprestasi rendah BTC.

Jumlah had pasaran Altcoin vs penguasaan BTC

Terdapat kemungkinan untuk memerhatikan tiga kitaran berbeza setakat ini pada tahun 2019. Menariknya, setiap tempoh ini mempunyai rentang yang hampir sama, dan itu menguatkan idea bahawa terdapat corak yang pasti di sini.

1) Dalam tiga bulan pertama tahun ini, pasaran Altcoin yang luas bergerak lebih tinggi, sedikit mengatasi prestasi Bitcoin. Ia adalah isyarat awal bahawa sesuatu sedang berlaku dan pasaran beruang sedang beralih. Seperti yang kita dapat lihat, penguasaan BTC telah bergerak lebih rendah.

2) Pada bulan April, lonjakan harga besar 20% Bitcoin telah merombak ruang crypto. Kebanyakan dana masuk ke BTC, penguasaannya meningkat tetapi Altcoins berjaya meningkatkan harga sekurang-kurangnya dari segi USD.

3) Pada penghujung bulan Jun, harga Bitcoin memuncak dan memasuki fasa penyatuan (kemungkinan besar). Ketidakpastian arah langkah besar seterusnya menambah tekanan yang ketara pada harga Altcoins. Penguasaan BTC terus menunjukkan aliran lebih tinggi.

Masih awal untuk mengatakannya dengan pasti, tetapi nampaknya kita telah memasuki kitaran baru. Penguasaan BTC menyentuh tahap yang tidak dilihat sejak Julai 2017, pada asasnya fajar Pasaran Lembu Besar. Pada masa yang sama, Altcoins menjejak semula ke paras harga yang sama (dalam istilah USD) mereka berada di belakang pada bulan April. Memandangkan magnitud pergerakan harga yang kami saksikan pada bulan April, adalah selamat untuk mengandaikan tahap tersebut akan memberikan sokongan yang kukuh pada masa hadapan.

Penguasaan BTC sejak 2016

Julai 2017 sebenarnya menandakan detik yang sangat penting dalam larian Bull terakhir. Selepas tempoh penyatuan, apabila Alts berprestasi rendah BTC, sama seperti hari-hari semasa, harga Bitcoin merosot, dan Altcoins mengejar kerugian sebelumnya. Peningkatan harga baharu berikut terus ke paras tertinggi baharu sepanjang masa.

Perbandingan BTC lwn Alts pada 2017 dan 2019

Adalah penting untuk menekankan bahawa aliran menaik bermula daripada tempoh penyatuan yang panjang boleh menjadi sangat kuat. Penembusan daripada julat memberikan keyakinan dan keyakinan di kalangan pedagang dan pelabur. Mereka yang dijual semasa penyatuan tergoda untuk membeli semula pada harga yang lebih tinggi, dan ini merupakan pemangkin pembelian selanjutnya.

Metodologi analisis harga kripto tidak mempunyai rekod prestasi yang kukuh. Dalam artikel lain, kami menerangkan mengapa carta harga bukan satu-satunya alat peniaga atau pelabur harus melihat. Metrik penting lain boleh mengukur keadaan industri kripto dan boleh meramalkan ke mana harga kripto menuju ke masa hadapan.

Pada 19 September, kadar hash Bitcoin mencecah paras tertinggi baharu sepanjang masa, melepasi pencapaian 100 exahash. Ini adalah petanda yang sihat bahawa pelombong melabur lebih daripada sebelumnya dalam mendapatkan Bitcoin Blockchain. Mencurahkan pelaburan baharu ke dalam peralatan baharu bermakna aktiviti perlombongan masih kelihatan menguntungkan dan mampan. Sebaliknya, rangkaian yang lebih selamat menjadikan Bitcoin sebagai aset kalis gangguan, meningkatkan daya tarikannya di kalangan pelabur.

Kadar hash jumlah rangkaian Bitcoin

Dari sudut pandangan teknikal, rangkaian kelihatan sihat. Selain itu, dari segi penggunaan, metrik kelihatan menggalakkan. Kiraan urus niaga berada pada tahap yang tinggi, manakala bilangan dompet aktif nampaknya ketinggalan.

Dompet aktif dan Transaksi pada rangkaian Bitcoin. Kredit kepada Coinmetrics

Hakikat bahawa bilangan alamat tidak meningkat dengan ketara dalam beberapa bulan lalu adalah penunjuk bahawa tidak ramai peserta baharu memasuki ruang tersebut. Perspektif orang baru yang membeli mata wang kripto akan mencerminkan tanpa keraguan ke dalam harga semasa fasa seterusnya Pasaran Lembu. Pengangkatan adalah proses yang perlahan tetapi berkuasa!

Evolusi Pengangkatan lebih masa. Lengkung S menunjukkan Penerimaan kumulatif

Selain itu, pembangunan bahagian ekosistem perniagaan agak mengagumkan, dan ia membentuk industri secara radikal.

Tidak lebih daripada dua tahun yang lalu, pakar teknologi, pelombong, dan pertukaran crypto kabur adalah pemain utama ruang crypto. Hari ini ini berbeza. Berikut adalah beberapa berita paling relevan pada bulan lalu untuk industri.

Apatah lagi kesan ke atas media arus perdana idea Facebook untuk melancarkan persatuan Libranya untuk mencipta mata wang kripto global yang disokong oleh sekumpulan mata wang fiat.

Ekosistem berkembang setiap hari, dan semua petanda seolah-olah menunjukkan larian Bull pepejal baharu pada bulan dan tahun akan datang.

Bergantung pada jangka masa pelaburan anda, berdaganglah dengan sewajarnya dan ingat itu

"Rom tidak dibina dalam sehari!"

———————————————————————————————————————–

Daftar untuk percubaan percuma: www.coinrule.io

Ikuti kami di Twitter: Coinrule

Instagram: @CoinruleHQ

Sila ambil perhatian bahawa tiada satu pun di atas adalah nasihat pelaburan. Berdagang dan memegang mata wang kripto kekal sebagai pelaburan berisiko tinggi yang hanya dinasihatkan kepada pengguna yang sanggup meluangkan masa melakukan penyelidikan mereka sendiri.