Coinrule leverage steroid
Pasukan

Berdagang Derivatif Kripto Dengan Cara Paling Bijak – Coinrule Melancarkan Leverage Steroid

Dagangan leveraj membolehkan pedagang bertaruh pada harga masa hadapan dan memperoleh pendapatan tanpa mengira hala tuju harga. Pertukaran lama seperti Binance dan Kraken telah menambah perdagangan derivatif pada penawaran produk mereka. Bagaimana untuk berdagang derivatif crypto?

Coinrule kini telah dilancarkan Leverage Steroid, dan kini mana-mana peniaga boleh menggunakan Coinrule untuk mengautomasikan dagangan Leveraj mereka. Dagangan leveraj membolehkan pedagang menangkap peluang yang besar untuk mengembangkan modal mereka secara drastik -1000x atau lebih! Tetapi ini boleh mencabar, terutamanya untuk peniaga baru yang baru bermula. 

Apakah itu Dagangan Leveraj?

Dagangan leveraj membolehkan peniaga membuka kedudukan leveraj, meminjam dana terhadap cagaran (yang dipanggil 'margin') untuk membeli lebih daripada yang dia boleh dengan modalnya. Sesetengah bursa membenarkan kedudukan leverage sehingga 100x; tahap leverage bergantung pada jumlah margin sebagai cagaran untuk membuka kedudukan.

Jika seorang peniaga mempunyai $1,000, dia boleh membuka kedudukan biasa dalam Bitcoin; ini akan menyebabkan dia memegang 0.084 BTC. Walau bagaimanapun, dengan leverage, dia kini boleh membuka kedudukan bernilai sehingga $100,000, kira-kira 8.4 BTC. Jika harga naik sebanyak 1%, pulangan pedagang ialah $1,000 berbanding $10 tanpa leverage. 

Apabila bahagian atas meningkat, begitu juga bahagian bawahnya; bila leverage meningkat, peniaga mengambil risiko yang lebih tinggi, turun naik harga yang kecil boleh menyebabkan pembubaran automatik. Seorang peniaga dalam pasaran pantas seperti yang diperlukan oleh pasaran kripto alat dagangan automatik untuk berdagang derivatif crypto.

Menguruskan kedudukan leveraj boleh menjadi tugas yang membosankan yang memerlukan pemantauan berterusan keadaan pasaran untuk mendapatkan keuntungan dan mengurangkan kerugian dengan segera. Dengan Coinrules Steroid Leverage pembantu pintar, anda kini boleh membuat peraturan untuk berdagang derivatif crypto. Ini adalah contoh peraturan sedemikian tentang Coinrule:

Berdagang derivatif kripto pada Ethereum

On Coinrule, strategi seperti ini boleh disediakan dengan hanya beberapa klik dan akan berjalan 24/7. Satu lagi kaedah terbaik yang boleh anda gunakan Coinrule adalah untuk membuka dan menutup kedudukan dalam masa yang singkat, membolehkan peniaga mendapat keuntungan daripada perubahan harga yang kecil. Kaedah ini adalah scalping. Oleh kerana pertukaran derivatif, secara purata, mengenakan yuran transaksi yang rendah, perdagangan scalping boleh menjadi lebih menguntungkan. 

Strategi scalping lebih berkesan semasa masa turun naik yang rendah

Bagaimanakah peniaga mendapat manfaat daripada Leverage?

Terutamanya faedah menggunakan leverage adalah meningkatkan pulangan anda dengan jumlah yang sama dilaburkan modal, tetapi kita mesti ingat bahawa ini berisiko! Oleh itu, terdapat sebab-sebab praktikal lain, lebih-lebih lagi, untuk menggunakan leveraj dan derivatif perdagangan untuk menambah nilai jangka panjang. 

Spekulasi harga jangka pendek

Berdagang dengan leverage membolehkan pedagang membuka posisi yang boleh mendapat manfaat daripada harga naik atau turun. Bermakna peniaga boleh untung dari kenaikan atau penurunan harga. Oleh itu, dengan memanfaatkan setiap gelombang, strategi dagangan swing menjadi sangat menguntungkan

Jualan pendek membolehkan peniaga mendapat manfaat daripada penurunan harga tanpa perlu memegang aset asas. Akibatnya, menangkap peluang dan memanfaatkan pergerakan harga menjadi lebih pantas

Kecairan pasaran yang unggul

Memasuki dan keluar dari kedudukan mata wang kripto boleh mahal kerana kecairan yang rendah yang boleh memacu harga, secara langsung menjejaskan keuntungan peniaga, terutamanya dalam strategi yang bertujuan untuk memanfaatkan perubahan harga marginal. 

Buku pesanan LINKUSDT pada Binance Future menunjukkan lebih 400k LINK dalam bidaan/tanya dalam 0.2 USDT daripada harga pasaran

Pasaran leveraj menggalakkan peniaga meningkatkan saiz pesanan, yang membawa kepada lebih kecairan dalam buku pesanan, mewujudkan keadaan optimum untuk bot automatik dan pembuat pasaran yang, seterusnya, menyumbang kepada pendalaman pemasar dan memberi kesan positif kepada harga. 

Lindung nilai portfolio

Dalam pasaran yang tidak menentu seperti mata wang kripto, adalah penting untuk melindungi diri anda daripada kerugian. Melindung nilai kedudukan anda menggunakan derivatif melindungi portfolio anda daripada penurunan harga secara mendadak.

Semasa kejatuhan pasaran, pelabur biasanya tidak mempunyai alat yang betul atau merancang untuk bertindak balas dengan segera. Menutup posisi terbuka biasanya akan mengambil masa, terutamanya jika pelabur memegang beberapa syiling. Walau bagaimanapun, satu kedudukan pendek pada instrumen derivatif boleh mengurangkan kerugian keseluruhan secara besar-besaran. Akibatnya, risiko penurunan portfolio peniaga berkurangan tanpa perlu menjual aset yang dipegang. 

Contohnya ialah seorang peniaga yang memegang aset kripto terpelbagai bernilai $5,000. Untuk melindungi portfolionya semasa masa ketidaktentuan, dia memutuskan untuk melabur dalam produk kewangan songsang dengan jualan singkat swap perpetual BTC yang melindung nilai terhadap risiko. Keuntungan daripada kontrak derivatif sekiranya berlaku penurunan akan mengimbangi kerugian yang ditanggung akibat kejatuhan pasaran.

Berdagang Derivatif Kripto dengan coinrule
Contoh pilihan lindung nilai apabila harga jatuh di bawah paras utama

Walaupun strategi ini tidak biasa di antara pedagang baru, pedagang yang lebih berpengalaman cenderung melakukan ini secara kerap untuk menguruskan pendedahan risiko mereka. Melalui Leverage Steroid, Coinrule memperkasakan peniaga harian untuk mempunyai kawalan yang lebih maju ke atas aset mereka, tanpa mengira hala tuju pasaran. 

Gunakan Leverage Steroid sambil menguruskan risiko

Amalan lazim antara pedagang profesional menggunakan henti rugi pada semua dagangan mereka untuk melindungi diri mereka daripada kerugian besar yang tidak dijangka. Pedagang pemula biasanya tidak menggunakannya untuk setiap kedudukan yang mereka ambil. Jika mereka melakukannya, mereka biasanya melakukannya apabila sudah terlambat dan kerugian terlalu besar untuk dikendalikan.

Ini boleh dilakukan dengan mudah dengan Coinrule, dan banyak variasi berbeza boleh dibuat untuk peraturan yang menggabungkan stop loss. menggunakan Coinrule, pengguna boleh membuat peraturan yang memperdagangkan derivatif kripto mengikut syarat yang telah ditetapkan. Berikut adalah contoh:

Coinrule telah membangunkan alatan yang memperkasakan pedagang untuk menggunakan dagangan leverage, dan pengguna kini boleh mencipta peraturan menggunakan logik IFTTT yang mudah. Setelah peraturan disiarkan, bot menyemak syarat 24/7, membolehkan peniaga memaksimumkan pulangan mereka tanpa perlu risau tentang pembubaran. Pasaran derivatif ialah pasaran yang ideal untuk perdagangan algoritma kerana sifatnya yang memerlukan membuat keputusan yang cepat dan masa tindak balas yang pantas.