Pasukan

Senarai Hajat Krismas

Adakah anda telah mengisi senarai hajat Krismas crypto anda? Santa mungkin gembira untuk meletakkan beberapa "murah” Bitcoin di bawah pokok anda tahun ini, tidak kira sama ada anda baik atau nakal.

Selepas banyak turun naik, Bitcoin berada di landasan untuk mengakhiri tahun, kebanyakannya sejajar dengan harga purata yang didagangkan untuk sepanjang tahun. Apa yang diharapkan seterusnya?

Julat harga Bitcoin pada tahun 2021

Mari analisa tiga senario yang mungkin.

Bitcoin terus berdagang secara mengiring.

Itulah senario yang kebanyakan peniaga ingin elakkan. Ketidakpastian membawa kepada tindakan harga yang membosankan dan pulangan yang lebih rendah. Berita baiknya ialah anda boleh memanfaatkan situasi sedemikian dengan menjalankan Strategi Grid yang mengambil kesempatan daripada turun naik yang rendah.

Bitcoin boleh memasuki Pasaran Beruang yang berpanjangan.

Walaupun ini adalah senario yang kurang berkemungkinan pada masa ini, anda harus sentiasa mengharapkan perkara yang tidak dijangka. Dari segi sejarah, setiap kitaran lembu kripto telah berakhir dengan puncak yang didorong oleh euforia yang meluas. Itu belum berlaku lagi, jadi ia masih boleh ada dalam kad. Sebaliknya, gambar makro semakin suram. Kerajaan bercakap sekali lagi tentang kemungkinan untuk memperkenalkan perintah berkurung baru untuk membendung peningkatan jumlah kes Covid di seluruh dunia.

Bitcoin boleh pecah lebih tinggi.

Peningkatan baharu akan dilanjutkan ke paras tertinggi baharu sepanjang masa di atas dan melepasi sasaran harga psikologi $100,000.

Untuk ini berlaku, ia memerlukan sejumlah besar modal untuk digunakan dan daya tahan pembeli yang "diselaraskan" untuk memberi tumpuan terutamanya pada Bitcoin dan bukannya syiling lain.

Struktur pasaran hari ini telah berkembang secara mendadak. Syiling baharu muncul dengan produk baharu dan kes penggunaan setiap hari. Malah institusi kini mempunyai lebih banyak pilihan untuk pelaburan. Ia bukan sahaja diperuntukkan ke dalam BTC dan ETH.

Namun, Ethereum kekal sebagai pesaing utama yang boleh menggerakkan kecairan yang ketara setanding dengan Bitcoin. Itulah sebabnya penting untuk menyiasat keadaan pasaran secara relatif. Secara khusus, ia akan menjadi kerja memerhatikan tindakan harga Bitcoin berbanding pasangan dagangan ETH/BTC.

Ini ternyata menjadi penunjuk utama yang menarik bagi tindakan harga Bitcoin. Apabila Bitcoin menandakan tahap tinggi baharu (carta di atas), sementara pada masa yang sama harganya semakin lemah berbanding Ethereum, itu boleh memberi isyarat bahawa aliran menaik semakin berkurangan.

Kekuatan relatif Bitcoin vs Ethereum

Itulah yang berlaku dalam kes ketiga-tiga puncak utama yang dialami Bitcoin tahun ini.

Sebaliknya, apabila Bitcoin pulih selepas tempoh penyatuan, aliran menaik berterusan. Perhimpunan Bitcoin berada di atas senarai hajat Krismas crypto saya, kerana ia akan menghidupkan semula mood pasaran dengan ketara.

Sementara Ethereum melentik masih boleh berlaku pada satu ketika pada masa hadapan, Bitcoin perlu membuat langkah seterusnya sekarang.

Perhimpunan Krismas yang ditunggu-tunggu semua orang mungkin tidak berlaku tahun ini, tetapi ingat bahawa Bitcoin tidak mempunyai kalendar dan tiada cuti. Kejutan boleh datang pada bila-bila masa!

Selamat Hari Natal! 🎄

Berdagang dengan selamat