Daripada Simpanan Bank Kepada Pelaburan Kripto Menguntungkan Dengan Strategi Automatik
Pasukan

Daripada Simpanan Bank Kepada Pelaburan Kripto Menguntungkan Dengan Strategi Automatik

Walaupun bank adalah kenderaan simpanan yang paling mudah diakses untuk pelabur biasa, mereka memberikan potensi risiko dari segi kos peluang. Anda akan terlepas peluang untuk mengembangkan wang anda kerana bank menawarkan faedah yang sangat sedikit. Nasib baik, membuat pelaburan kripto dengan strategi automatik akan membantu anda mengubah pengalaman perdagangan anda dan mempelajari cara mengenal pasti arah aliran dan peluang yang menang. 

Purata faedah ke atas deposit sejak 1984. Sumber: wang tunai

Kemajuan dalam teknologi blockchain telah memastikan anda boleh beralih daripada simpanan bank tradisional kepada pelaburan crypto yang menguntungkan. Ini menjadikan crypto pesaing jangka panjang sebenar sistem perbankan warisan. Salah satu cara terbaik untuk melakukan ini ialah menggunakan strategi perdagangan mata wang kripto automatik. 

Apakah itu Platform Dagangan Automatik? 

Perdagangan kripto bukanlah satu usaha yang mudah, tetapi mujurlah, hari-hari untuk sentiasa memantau platform dagangan anda sudah lama berlalu. Sebaliknya, perdagangan automatik bergantung pada algoritma yang direka dengan teliti untuk membeli dan menjual crypto pada masa tertentu. 

Platform dagangan automatik yang berbeza mempunyai cara yang berbeza untuk melaksanakan transaksi. Namun, mereka bergantung pada penunjuk teknikal, harga aset atau pengimbangan semula, yang merupakan perkadaran nilai dalam portfolio anda. 

Hari ini, terdapat beberapa platform dagangan automatik, dan anda hanya perlu memahami pelbagai ciri dan strategi dagangan yang paling berkesan pada setiap platform. Coinrule berkemungkinan merupakan cara yang paling mesra pengguna untuk bermula dengan perdagangan automatik.

Pengaruh Sosial Dagangan Kripto 

Walaupun perdagangan mata wang kripto semakin meningkat semasa pandemik, janji untuk mendapat pulangan yang tinggi adalah tidak realistik untuk pemula. Ini diburukkan lagi oleh risiko yang ditimbulkan oleh turun naik yang tinggi dan ketidakupayaan untuk mengikuti dan memahami corak dagangan.  

Mengikuti peniaga dan pakar profesional akan membantu anda mempelajari cara pasaran berfungsi dan faktor yang menyebabkan turun naik. Sama ada anda seorang pedagang baru atau berpengalaman, anda boleh memperoleh banyak pengetahuan dengan meniru strategi perdagangan pedagang crypto yang berjaya.  

Kaedah ini menggunakan strategi Mirror Trading atau Copy Trading, memastikan anda mencapai keputusan yang serupa dengan profesional. Mirror Trading merujuk kepada strategi perdagangan algoritma automatik di mana anda belajar untuk berdagang dengan 'mencerminkan' aktiviti perdagangan seorang pedagang yang mahir.  

Sebaliknya, Copy Trading ialah strategi perdagangan di mana anda menyalin kedudukan pedagang yang berpengalaman. Contoh pengaruh sosial yang baik terhadap perdagangan mata wang kripto ialah apabila tweet Elon Musk. Semua orang mengikuti pendapatnya, dan ini telah menjadikan harga Bitcoin berubah-ubah berdasarkan tweetnya.  

Pasaran kripto masih banyak bergantung pada berita dan sentimen umum pelabur. Tweet atau pendapat yang mempengaruhi individu mungkin mencetuskan pergerakan harga yang sangat kuat.

Strategi Dagangan Kripto Automatik 

Satu-satunya cara untuk beralih daripada simpanan bank kepada pelaburan crypto yang menguntungkan memerlukan arbitraj mata wang kripto yang berterusan. Walaupun anda mungkin mempunyai beberapa strategi perdagangan crypto automatik untuk dipilih, ada yang lebih mudah, selamat dan lebih menguntungkan daripada yang lain. 

Di tengah-tengah semua strategi automatik ini ialah bot dagangan yang jauh lebih baik daripada manusia atas sebab berikut: 

  • Bot dagangan boleh mengimbas platform dagangan crypto 24/7 tanpa gangguan
  • Mereka membuat keputusan tanpa sebarang berat sebelah yang disebabkan oleh emosi 
  • Ia boleh menghapuskan ralat rawak, menjadikan anda mematuhi sepenuhnya pelan pratetap

Selain itu, bot dagangan boleh mengira dengan serta-merta dan tepat parameter yang diperlukan dan membuat keputusan segera. Oleh itu, adalah lebih baik untuk menggunakan bot dagangan, terutamanya jika anda tidak mempunyai masa, perangai, atau kemahiran untuk mengkaji arah aliran dan melaksanakan strategi perdagangan mata wang kripto anda sendiri. 

Ini adalah beberapa strategi perdagangan terbaik yang boleh anda jalankan Coinrule.

Pembelajaran Mesin dan Algoritma Berasaskan AI 

Semua ini boleh dilakukan dengan bantuan pembelajaran mesin dan algoritma berasaskan kecerdasan buatan. Ini adalah teknologi yang telah merevolusikan seluruh industri.  

Contohnya, pembelajaran mesin dan AI pada platform dagangan mata wang kripto memastikan bahawa bot boleh meramalkan anjakan dalam pasaran dan melaksanakan strategi yang paling sesuai. Akibatnya, platform yang menggabungkan teknologi ini boleh mengulangi keputusan perdagangan yang berkesan, menyesuaikan tingkah laku dagangan mereka dan membuat perdagangan berdasarkan strategi terkini dan paling menguntungkan. Akibatnya, ini akan menjadi pilihan yang lebih baik daripada sistem standard dengan logik "jika-ini-maka-itu" yang diprapasang. 

Bahaya dengan sistem standard ini ialah peristiwa tertentu mencetuskan proses, dan hasilnya biasanya binari. Walau bagaimanapun, ini telah terbukti tidak berkesan. 

Berdagang menggunakan strategi automatik tidak bermakna anda hanya duduk dan menunggu bot untuk melakukan segala-galanya. Anda mesti mematuhi peraturan automasi berikut: 

  • Automasi tidak bermakna 100% lepas tangan. Anda masih perlu membuat beberapa input, seperti memilih mata wang kripto pilihan anda untuk berdagang atau melaraskan beberapa parameter agar sesuai dengan keperluan anda.
  • Hanya mengautomasikan tugasan yang berulang dan memakan masa. 

Jenis Pelaburan Kripto dengan Strategi Automatik 

Selain teknologi yang digunakan pada platform, anda perlu memahami nilai yang ingin anda peroleh daripada platform dagangan anda apabila membuat pelaburan crypto dengan strategi automatik.

Ini akan memaksa anda untuk mencari bot dagangan yang betul. Berikut ialah pelbagai jenis bot yang akan anda temui semasa anda mencari sistem automatik terbaik: 

  • Bot Arbitraj – Ini adalah bot dagangan yang dikodkan dengan strategi arbitraj. Strategi ini bertujuan untuk mencari perbezaan harga merentas pertukaran berbeza untuk syiling yang sama. Apabila masa berlalu, mereka sentiasa kurang menguntungkan kerana banyak bot sudah cuba mengeksploitasi peluang ini pada bila-bila masa.
  • Bot Membuat Pasaran – bot ini membuat pesanan beli dan jual untuk mendapatkan keuntungan yang cepat. Sebagai contoh, jika mata wang kripto berdagang dengan harga $10, bot akan membuat pesanan beli untuk $9 dan pesanan jual untuk $11. Apabila bot melaksanakan kedua-dua dagangan, anda akan mendapat keuntungan $2. 
  • Bot Dagangan Algoritma ialah program dipacu kod yang boleh menjana dan melaksanakan isyarat beli dan jual dalam pasaran crypto. Mereka dikodkan keras untuk mengenal pasti bila hendak menjual atau membeli serta bila hendak menutup kedudukan. Mereka juga mempunyai kod yang menentukan saiz pesanan dan peruntukan portfolio. 
  • Bot Automasi Portfolio – bot ini membantu pengguna mencipta, memperoleh dan mengekalkan portfolio yang diingini dan bukannya perdagangan aktif. Ia mengautomasikan banyak tugas yang membosankan dan berulang. 
  • Bot Perdagangan Teknikal – bot ini menggunakan isyarat dan penunjuk untuk meramalkan pergerakan harga masa hadapan untuk memperoleh keuntungan. Ia adalah yang paling popular kerana ia boleh menjana pulangan yang sangat menarik dalam jangka masa panjang.

Kesimpulan 

Sejak wabak pandemik COVID-19, institusi kewangan seperti bank telah mengalami kerugian besar. Bank pusat terus menyuntik kecairan ke dalam sistem sebagai langkah untuk menghentikan kesan pandemik global. Ini bermakna anda akan mendapat faedah yang lebih rendah daripada apa yang anda sudah dapat sebelum krisis. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk mempelbagaikan portfolio anda dengan membuat pelaburan crypto dengan strategi automatik. 

Walaupun sesetengah daripada anda telah membuat persilangan kepada mata wang kripto, mengautomasikan strategi anda adalah satu-satunya cara untuk memastikan anda mengekalkan pelaburan kripto yang menguntungkan.

Penafian
Saya bukan seorang penganalisis atau penasihat pelaburan. Semua yang saya sediakan di sini adalah untuk tujuan panduan, maklumat dan pendidikan semata-mata. Semua maklumat yang terkandung dalam siaran saya harus disahkan dan disahkan secara bebas. Saya tidak boleh didapati bertanggungjawab untuk sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh bergantung kepada maklumat tersebut. Sila ambil perhatian tentang risiko yang terlibat dengan perdagangan mata wang kripto.