Pasukan

Benci atau suka

Bitcoin / Dolar AS (COINBASE:BTCUSD) Altcoins

Adakah anda membeli dip? Jika ya, celup siapa?

Altcoins telah pulih dengan kuat sejak paras terendah minggu lepas, dengan Bitcoin kelihatan lebih lemah dan tidak pasti tentang arah yang hendak diambil. Itu selaras dengan tesis yang dibentangkan dalam catatan kami baru-baru ini. Kami menggariskan bagaimana Bitcoin boleh berdagang secara mengiring untuk seketika, memberikan pasaran satu lagi peluang untuk satu lagi mini-Altseason.

Carta membandingkan harga Bitcoin (di atas) selari dengan jumlah permodalan pasaran mata wang kripto (tidak termasuk Bitcoin ) dibahagikan dengan topi pasaran BTC

Ini menunjukkan dengan jelas di bawah dan prestasi berlebihan pasaran berbanding Bitcoin .

Melihat pada carta, Altcoins nampaknya berpegang teguh memandangkan kejatuhan Bitcoin, berakhir hanya apabila pasaran kemeruapan mencecah tahap ekstrem. Selepas bahagian bawah (tempatan) tersedia, peniaga dan pelabur bergegas membeli balik syiling yang terpaksa mereka jual beberapa hari sebelum ini. Peserta pasaran yang berpengalaman telah dapat membeli semula pada harga yang lebih rendah, yang lain, malangnya pada harga yang lebih tinggi.

Ini adalah pengagihan semula kekayaan biasa dalam kes ini, daripada mereka yang panik-menjual kepada mereka yang sabar menunggu untuk membeli penurunan. Benci, atau suka, itulah pasaran.

Apa yang akan datang? Walaupun tajam lantunan semula, Altcoins tidak berjaya mendapatkan semula aliran menaik yang curam. Mereka telah berdagang selama berminggu-minggu. Jika ini tidak berlaku segera, momentum mereka boleh merosot. Kalau macam itu, itu boleh menjadi peluang untuk berputar semula Bitcoin , menyediakan jumlah bahan api yang tepat untuk dipecahkan sekali dan untuk semua rintangan $60,000.