Pasukan

Tunggu di talian

Katakan apa yang anda akan tentang pasaran kripto, tetapi hanya apabila anda fikir anda telah memikirkannya, ia akan membuang bola lengkung untuk memastikan anda berada di jari kaki anda. Penembusan pada Bitcoin lebih seminggu yang lalu kelihatan seperti ia mempunyai kaki - selepas 2 minggu disatukan, ia akhirnya mencapai tahap tertinggi baharu. 

Tetapi dari situ, melihat carta harian, raja crypto nampaknya kehabisan tenaga. Lebih penting lagi, terdapat tanda-tanda keletihan yang lain, dengan perbezaan RSI berkembang dalam tempoh 2 minggu yang lalu walaupun paras tertinggi baharu sepanjang masa yang dinyatakan di atas. Dan kini, ia kelihatan seperti ia dipecahkan di bawah sokongan tentatif pada sekitar paras $62,000. 

Pada carta mingguan, BTC juga tidak menawarkan ketenangan. Lilin untuk minggu ini telah bergerak ke bawah dengan sangat tegas dan masih ada beberapa hari lagi dalam minggu ini. RSI telah memuncak beberapa ketika dahulu, walaupun pada jangka masa yang lebih panjang ini, dan pedagang terpaksa bertanya kepada diri mereka sendiri jika kenaikan harga akhirnya menjadi terlalu letih untuk berlari buat masa ini. 

Walaupun semua ini, pada penghujung hari, ia adalah Bitcoin dalam pasaran kenaikan keseluruhan. Malah pasaran kewangan tradisional nampaknya sedang mengamuk. Modal teroka dan penilaian ekuiti persendirian semakin meningkat – tiada siapa yang nampaknya mahu memegang fiat lagi. Dalam kripto, penarikan balik telah meluas dan banyak, tetapi begitu juga rali. Di mana ada yang melihat peluang untuk short, ada yang melihat peluang untuk membeli dip. Dan itu membawa kita persoalan hari ini – Adakah tahap semasa akan bertahan?

Walaupun nampaknya ada ruang untuk jatuh terjal dari sini, itulah yang dilihat oleh semua helang sepanjang masa. Oleh itu, mungkin memegang lama terbuka mempunyai potensi untuk hasil yang besar. Mereka berkata pasaran suka bergerak ke bawah dengan seberapa ramai orang yang berada di atas kapal dan naik dengan bilangan orang yang sedikit. Jika itu benar, minggu lepas ini telah menggegarkan banyak kereta muzik baharu dan mungkin sebenarnya sedang bersedia untuk larian lembu jantan yang menakjubkan.