Pasukan

Jangan lakukan kesilapan

Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT

Analisis teknikal adalah alat yang berguna untuk pedagang, tetapi kebenarannya ialah ia bukan sains yang tepat.

Jika ya, membaca buku akan menjadikan anda seorang peniaga profesional. Corak carta mungkin kelihatan berbeza pada mata setiap penganalisis berdasarkan berat sebelah mereka. Langkah pertama ialah cuba mengetepikan sebanyak mungkin apa-apa kepercayaan yang anda boleh miliki tentang ke mana harga menuju seterusnya dan tumpukan sebanyak mungkin pada elemen objektif. Ini adalah perlu untuk menggunakan analisis teknikal dengan sewajarnya,

Mari cuba gunakan kaedah ini pada carta Bitcoin. Apabila masa berlalu, carta nampaknya lebih berkemungkinan berada di ambang penurunan ketara yang lain. Sejak Jun, harga telah mencatatkan paras tertinggi yang lebih rendah, manakala sokongan mendatar kekal. Persoalannya ialah, untuk berapa lama? Beberapa peniaga telah menimbulkan idea bahawa Bitcoin sedang membina corak kepala dan bahu yang besar-besaran.

Untuk bagaimana menurunBitcoin mungkin kelihatan seperti, berita gembira itu adakah ini bukan satu H&S pembentukan. "Kepala" adalah tidak tipikal, tetapi yang kurang biasa ialah bagaimana jumlah berkembang. Untuk menjadi yang sah H&S , yang jumlah sepatutnya lebih tinggi pada bahu kiri dan menurun selepas itu. Sebaliknya, Bitcoin jumlah telah lebih tinggi di bahu kanan, menunjukkan minat yang tinggi untuk pembeli dan penjual di sekitar tahap tersebut. Satu lagi berita baik ialah Bitcoin berpisah daripada tempoh pengumpulan yang sama pada awal tahun.