Pasukan

Tiada Makan tengah hari percuma

Pengurusan Risiko Bitcoin / TetherUS (BINANCE:BTCUSDT).

Adakah anda membenci kejatuhan pasaran minggu ini? Jangan salahkan Elon, sama ada China atau JPMorgan. Mari kita bercakap tentang menguruskan risiko perdagangan.

Pasaran terlalu panas, dan pendatang baru perlu mempelajari pelajaran pelaburan yang paling penting. Tiada yang mudah, dan tiada makan tengah hari percuma. Mereka yang terselamat ini tajam penurunan harga menguruskan risiko mereka dengan berhati-hati, mungkin dengan stop loss. Tetapi petua terbaik untuk mendapatkannya kemeruapan pasaran adalah untuk kekal fokus dan kekal dengan rancangan asal anda.

Melihat masa lalu untuk corak yang serupa juga boleh membantu. Sejarah tidak pernah berulang tetapi sering berirama. Bitcoin melalui laluan yang sama tahun lepas, antara Julai dan September (ditunjukkan di bahagian bawah carta). Pasaran sisi yang panjang menjangkakan pembetulan harga yang teruk yang membawa kepada satu lagi bulan penyatuan harga sebelum meningkat semula dengan keyakinan yang lebih tinggi.

Corak seperti ini menunjukkan dengan jelas bagaimana permintaan dan penawaran aset diagihkan semula di sekitar tahap utama. Sebagai peringatan, sekali Bitcoin melepasi paras tertinggi sebelumnya pada $12,000, harganya melonjak 250% dalam tiga bulan. Jika senario yang sama berlaku, Altcoin mungkin mengalami peningkatan yang lebih jauh untuk beberapa ketika sebelum ini Bitcoin mengumpulkan perhatian penuh pelabur dan peniaga.

Ingat untuk menguruskan risiko dengan berhati-hati sehingga lebih banyak tanda kekuatan muncul. Keuntungan yang terlepas lebih bernilai daripada kerugian yang direalisasikan!