Pasukan

Satu Langkah Ke Hadapan – Bahagian bawah Pasaran Beruang seterusnya mungkin ada

Bitcoin / Dolar AS (BITSTAMP:BTCUSD) Pasaran Beruang seterusnya

Semua orang cuba memikirkan apa yang akan menjadi kemuncak Pasaran Bull semasa. Walau bagaimanapun, apabila melabur, anda perlu berpandangan ke hadapan dan berfikir ke hadapan. Walaupun sasaran harga untuk kitaran pasaran semasa masih sangat tidak menentu, ia mungkin lebih mudah untuk meramalkan apa yang akan menjadi tingkat harga pasaran beruang seterusnya.

Melihat kepada kitaran sebelumnya, dalam kedua-dua kes, aliran menaik parabola mempunyai fasa pengumpulan semula ringkas pada kira-kira separuh daripada perjalanan. Paras harga di mana penyatuan itu berlaku bertahun-tahun pasaran selepas tahap yang sama di mana pasaran Bear diikuti menemui sokongan terakhirnya.

Bagaimana jika tindakan harga sisi semasa pada Bitcoin menjangkakan penurunan harga yang lebih ketara dan bukannya kenaikan baharu? Itu mungkin, tetapi tidak mungkin. Biasanya, aliran menaik parabola berakhir dengan cara yang lebih tajam. Data dalam rantaian dan persekitaran makro masih positif, dan itu boleh menawarkan angin belakang yang menyokong selama berbulan-bulan.

Mengapa meramal bahagian bawah pasaran Bear seterusnya adalah penting? Kerana mengetahui bahawa anda mempunyai peluang untuk membeli di bawah paras sedemikian menambahkan peningkatan yang ketara kepada pelaburan anda dan akan melindungi peruntukan anda dalam pengeluaran masa hadapan. Jangka pendek kemeruapan boleh menolak harga sedikit lebih rendah, tetapi purata kos dolar Bitcoin mungkin strategi jangka panjang yang sangat menarik.

Masa terbaik untuk mengumpul Bitcoin adalah tahun yang lalu. Masa kedua terbaik mungkin sekarang.