bot dagangan penunjuk teknikal
Trading algoritma Pasukan Trading Tips

Petunjuk Teknikal Ditambah Pada Coinrule – Bot Dagangan Paling Mesra Pengguna Lebih Maju Daripada Sebelumnya

Penunjuk teknikal adalah, tanpa sebarang keraguan, alat yang paling menarik yang digunakan oleh pedagang. Idea umum adalah bahawa mereka sangat kompleks dan sedikit sebanyak, itu mungkin benar, dan memang begitu mencabar untuk menguruskannya dengan perdagangan manual. Penunjuk teknikal dan perdagangan crypto sepadan dengan sempurna dengan sistem perdagangan automatik. Bot dagangan boleh memproses sejumlah besar data 24/7, meningkatkan keberkesanan prestasi anda dengan ketara.

Kami sangat teruja untuk mengumumkan bahawa kini anda boleh membina bot dagangan automatik anda dalam beberapa langkah dan menjalankannya pada petunjuk Purata Pergerakan dan Indeks Kekuatan Relatif (RSI). 

Bagaimana Penunjuk Teknikal Berfungsi?

Menggunakan penunjuk teknikal bermakna menerima pakai teori bahawa harga bergerak dengan corak berulang. Oleh itu, corak ini menggabungkan semua maklumat yang diperlukan untuk mengendalikan pelan dagangan. Penunjuk teknikal tidak mengambil kira sebarang "nilai asas" aset. Itu sesuai dengan perdagangan mata wang kripto sejak setakat ini tidak ada model yang boleh dipercayai yang mampu meramalkan harganya. 

Menonton carta dan melihat harga bergerak naik dan turun selalunya boleh membawa kepada idea bahawa ia bergerak secara rawak tanpa arah aliran yang jelas.

Walau bagaimanapun, apabila dilihat lebih dekat, adalah mungkin untuk melihat tingkah laku yang telah ditetapkan yang telah berlaku pada masa lalu. Inilah yang cuba ditangkap oleh analisis teknikal. Adalah mustahil untuk meramalkan dengan tahap keyakinan 100% di mana harga akan bergerak seterusnya. Ia mungkin untuk mengukur beberapa petunjuk mengenainya, walaupun. 

Aspek penting yang perlu diingat pada ketika ini ialah ia sentiasa menjadi pilihan yang bijak untuk menggunakan teknik untuk mengurangkan risiko dan untuk menguruskan aset anda dengan cara untuk mengelakkan kerugian yang ketara yang boleh menjejaskan kecairan anda dan keupayaan anda untuk berdagang dalam jangka panjang.

Yang berkata, pengiraan sebarang analisis teknikal memerlukan harga sejarah. Rangka masa penunjuk mentakrifkan cara harga diagregatkan. Dalam halaman peraturan, anda boleh memilih rangka masa yang paling sesuai untuk sistem dagangan anda. 

Jangka masa setiap hari untuk pindah silang Purata Pergerakan Coinrule

Contohnya, jika anda memilih jangka masa 1 hari, ini bermakna bot akan mengira penunjuk menggunakan kekerapan harga harian. Menggunakan sebagai contoh, Purata Pergerakan (50) dengan jangka masa sedemikian akan sepadan dengan harga purata 50 hari terkini.

Bagaimana Menggunakan Penunjuk Teknikal?

Terdapat pelbagai jenis penunjuk dan setiap daripadanya mempunyai tujuan dan kegunaan tertentu. Memahami dalam keadaan yang mana satu penunjuk menunjukkan prestasi yang lebih baik, dan isyarat yang diberikannya, membolehkan pengguna mengambil keputusan yang lebih baik semasa berdagang.

Satu perkara yang perlu diingat semasa memutuskan penunjuk yang akan ditambah pada strategi anda ialah intrinsik sifat ketinggalan of setiap penunjuk teknikal. Memandangkan bot mengira mereka bermula dari data sejarah, mengikut definisi, mereka boleh memberikan isyarat (beli, jual atau beberapa pengesahan harga lain) hanya selepas ia berlaku. Saya tidak akan menganggapnya sebagai had yang betul, tetapi hanya satu aspek yang perlu dipertimbangkan oleh setiap pedagang semasa menganalisis isyarat. 

Terdapat beberapa cara untuk mengurangkan kesan lag penunjuk, tetapi itu meningkatkan peluang mendapat isyarat palsu. Memilih antara ketinggalan yang lebih kecil dan ketepatan penunjuk yang lebih rendah adalah pertukaran penting yang harus dinilai oleh pedagang. 

Menguji strategi sebelum melancarkannya secara langsung ke pasaran boleh membantu memperhalusi parameter untuk mencapai keseimbangan yang sesuai dengan keperluan anda. Ingat, penunjuk teknikal bukanlah alat yang sempurna, dan ia juga tidak sepatutnya. Lagipun, menangkap bahagian atas atau bawah mutlak setiap ayunan harga adalah hampir mustahil. Mentafsir arah yang betul dan menggunakan alatan pengurusan risiko yang betul menjadikan seorang peniaga menjadi seorang yang Pro.

Cara Menambah Penunjuk Teknikal Pada Coinrule?

Mewujudkan strategi perdagangan automatik tidak pernah semudah ini!

Penunjuk teknikal muncul dalam blok keadaan. Pada masa ini, peraturan itu mencetuskan isyarat daripada Melangkah Purata and RSI

Tambahkan sehingga tiga syarat untuk setiap blok, membenarkan fleksibiliti maksimum untuk mencapai mana-mana strategi perdagangan yang diperlukan oleh pedagang.

Anda mungkin ingin membeli sama ada Purata Pergerakan menghala pada corak tertentu.

Persediaan Purata Pergerakan Berbilang dihidupkan Coinrule

Jual pada kenaikan harga yang mendadak jika RSI menunjukkan bahawa arah aliran terlalu panjang.

Keadaan mengambil kira harga dan RSI dihidupkan Coinrule

Kumpul lebih banyak syiling kegemaran anda apabila harga terlebih jual.

Keadaan dengan mengambil kira ambang harga dan RSI dihidupkan Coinrule

Atau anda boleh melindungi dompet anda daripada pengeluaran jika harga melepasi purata bergerak jangka panjang pada volum tinggi. 

Persediaan keadaan dengan persilangan Purata Pergerakan dan pengesahan volum

Apa sahaja strategi dagangan anda yang sempurna, kini anda boleh membinanya Coinrule. Kemudian, jika anda ingin tahu untuk mengetahui lebih banyak cara untuk menggunakan penunjuk teknikal untuk perdagangan crypto anda, lihat templat baharu kami!

Langkah seterusnya anda ke dalam perdagangan automatik ada di sini! 

Berdagang dengan selamat!