Pasukan

The Crypto Flippening

Adakah ini kelihatan seperti carta menurun? Harga Ethereum dalam BTC kini mungkin carta yang paling menaik dalam pasaran crypto. Apa yang akan datang?

ETH boleh membalikkan Bitcoin
Carta harga ETHBTC

Ethereum kini cuba untuk memecahkan tahap penting yang ditubuhkan pada tahun 2018. 0.08 Bitcoin setiap Ethereum ialah paras harga di mana Ethereum menamatkan lantunan ketara terakhir sebelum runtuh ke musim sejuk kripto yang panjang. Itu boleh menjangkakan perubahan kripto yang bersejarah.

Walaupun kebanyakan perhatian pasaran tertumpu pada protokol lapisan-1 dan lapisan-2 baharu yang baru muncul, Ethereum telah memperoleh bahagian pasaran secara berterusan. Penguasaan Ethereum pada masa ini adalah yang tertinggi sejak Mac 2018.

Pembalikan kripto ETH
Penguasaan ETH

Pada masa itu, Ethereum adalah terutamanya kenderaan untuk ICO yang teduh. Pada masa kini, ETH adalah bahan api untuk ekonomi baharu yang mengunci lebih $100 bilion nilai. Rangkaian Ethereum telah terbukti sangat berdaya tahan terhadap kejutan pasaran. Pada masa yang sama, cukup fleksibel untuk menyokong banyak kes penggunaan yang sebenarnya ingin digunakan oleh orang dApps.

Apabila dipertimbangkan, penilaian semasa nampaknya tidak terlalu panas. Permodalan pasaran Ethereum kini sekitar $500 bilion, dan pada masa yang sama, bekalan terus menyusut, dengan lebih daripada 350,000 ETH dibakar dalam 30 hari terakhir sahaja.

Walaupun boleh dikatakan kitaran pasaran semasa berada pada peringkat matang, mungkin masih terdapat potensi peningkatan. Sukar untuk membayangkan Ethereum berjalan dalam aliran menaik manakala pasaran lain jatuh. Tekanan belian untuk Ethereum tidak dapat dinafikan, dan ia berkemungkinan akan mengedarkan merentasi syiling lain apabila keyakinan dalam pasaran pulih sepenuhnya selepas turun naik turun baru-baru ini.

Penarikan balik di bawah 0.06 akan membatalkan senario ini. Sebaliknya, penembusan yang disahkan akan mengunjurkan Ethereum untuk mengatasi Bitcoin sekurang-kurangnya 50% dalam jangka pendek.

Sebagai peringatan, jika Ethereum menggandakan paras pasaran berbanding Bitcoin, itu akan menjadikan ETH sebagai mata wang kripto yang paling berharga, menggulingkan King-BTC daripada takhta dan melengkapkan pembalikan kripto yang tidak dapat difikirkan beberapa tahun lalu.

Had pasaran Ethereum dan Bitcoin dibandingkan

Baca lebih lanjut mengenai kedudukan harga Ethereum pada tahun 2030.