Pasukan

The Great Flip

Ethereum / Bitcoin (BINANCE:ETHBTC)

Pasaran mempertaruhkan projek mana yang akan menjadi pembunuh Ethereum. Solana, Terra, Avax dan Cardano telah menunjukkan prestasi yang sangat baik baru-baru ini. Pelabur percaya mereka akan mengatasi "lama" Ethereum dalam perlumbaan skalabiliti DeFi, membawa kripto kepada penggunaan arus perdana.

Namun, Ethereum nampaknya tidak akan melepaskan takhta dalam masa terdekat. Jumlah nilai yang dikunci dalam protokol DeFi baru-baru ini mencecah nilai baharu setiap masa tinggi, dan itu disebabkan terutamanya oleh protokol yang dijalankan pada Ethereum rangkaian.

Melihat carta ETHBTC, jelas caranya Ethereum sedang membina pepejal bulis momentum. Pada jangka masa yang lebih tinggi dan pada skala masa yang begitu besar, pergerakan seperti ini berlaku atas sebab tertentu. Ethereum baru sahaja menjadi lebih terhad (mengikuti EIP-1559 kemas kini), menjadikannya menutup sedikit jurang dengan Bitcoin .

Bekalan dan permintaan sentiasa menjadi pemacu utama untuk harga dan penyusutan bekalan ditambah pula dengan penggunaan yang semakin meningkat menolak serta-merta harga naik. Belum lagi peningkatan jumlah syiling yang dipertaruhkan dalam ETH 2.0.

Solana dan protokol lain masih merupakan pilihan pelaburan yang baik yang berkemungkinan akan mengatasi kedua-duanya Ethereum and Bitcoin . Tetapi mereka juga membawa lebih tinggi kemeruapan . Dari perspektif pelarasan risiko, Ethereum kini membalikkan Bitcoin. Pelabur institusi telah pun menyedarinya, jadi lebih banyak wang pintar mungkin mengalir ke ETH. Tunggu sahaja tajuk besar seterusnya.