Pasukan

Permainan Jangka Panjang

Sangat mudah untuk menjadi yakin pada masa keseronokan. Sebaliknya, peluang terbaik datang dari masa ketidakpastian. Bagaimanakah anda harus menavigasi keadaan pasaran semasa?

November pastinya bukan bulan yang positif untuk Bitcoin. Harga telah menurun secara berterusan kerana pelabur dan peniaga hilang keyakinan terhadap kekuatan aliran keseluruhan. Anda boleh membayangkan kelemahan dengan mudah dengan melihat tindakan harga dan RSI.

BTC aliran menurun sejak November

Harga secara berurutan menembusi di bawah paras utama dan secara konsisten gagal pada percubaan ujian semula. Pada hari Isnin, sejurus selepas kejatuhan harga yang mendadak, Bitcoin cuba melantun semula, tetapi penjual melangkah masuk, menutup jurang harga yang dicipta oleh penjualan pada hujung minggu.

Pada masa yang sama, RSI membentangkan satu siri paras tertinggi yang lebih rendah yang mengesahkan kekurangan keyakinan dalam pembalikan harga yang kukuh dalam jangka pendek.

Sebab utama penurunan mendadak itu ialah ketidakpastian luas dalam pasaran ekuiti yang turut menjejaskan mata wang kripto, yang masih dianggap sebagai kelas aset tanpa risiko oleh pelabur. Itu mencetuskan litar pembubaran, terutamanya dalam pasaran derivatif kripto dan menghapuskan pedagang yang terlalu leveraj.

Mekanisme penetapan semula ini biasanya sangat sihat dan membolehkan pasaran menilai semula dirinya sebelum bergerak semula ke arah atas. Selain itu, data dalam rantaian mengesahkan bahawa kebanyakan penjual baru-baru ini membeli Bitcoin di sekitar bahagian atas sebelumnya. Pemegang jangka panjang terus HODLing, menjangkakan ini menjadi satu lagi pembetulan jangka pendek.

Gambaran makro masih menaik, dan masih awal untuk memanggil ini sebagai pasaran beruang. Sebaliknya, jika corak harga dari Mei berulang, anda boleh menjangkakan beberapa minggu penyatuan dan pergerakan menurun yang sederhana.

Berita baiknya ialah apabila tindakan harga tidak menentu dengan tahap leveraj yang agak rendah di pasaran, kemungkinan kecil untuk satu lagi pergerakan ketara ke arah bawah. Satu-satunya peristiwa yang boleh mewajarkannya ialah lonjakan jualan panik dalam pasaran ekuiti yang boleh menyebabkan kesan menular pada mata wang kripto.

Satu lagi berita baik ialah pasaran yang tidak menentu sebegitu merupakan taman permainan terbaik untuk strategi dagangan automatik untuk dengan mudah menangkap perubahan harga yang kecil dan memanfaatkan turun naik pasaran.

Permainan jangka panjang masih diteruskan.