Pasukan

Masa Ini Berbeza

DEFI / TetherUS PERPETUAL FUTURES (BINANCE:DEFIUSDTPERP)

Tekanan selepas trauma yang disebabkan oleh Pasaran Beruang yang hebat pada 2018 mungkin masih jelas dalam fikiran pelabur crypto.

Ketakutan untuk membeli bahagian atas adalah sangat kuat bagi ramai peniaga sehingga mereka melihat setiap penurunan yang baru setiap masa tinggi dengan berhemah tinggi. Itu bukan perkara yang buruk per-se. Pengurusan risiko adalah salah satu tiang utama perdagangan. Mengambil keuntungan dari semasa ke semasa membantu mengimbangi risiko keseluruhan portfolio, dan, dalam beberapa kes, ia sangat masuk akal.

Beberapa minggu yang lalu, kami meminta tempoh ketidakpastian, dan ia sebenarnya membawa kepada pembetulan pasaran yang luas. Bitcoin terus bergelut dengan menembusi paras $60,000, dan mungkin mengambil sedikit masa sebelum kita melihat penembusan yang jelas. Sementara itu, Altcoins menunjukkan daya tahan pada setiap penurunan, membuktikan bahawa permintaan masih ada, sebagai tambahan kepada Ethereum.

Binance mengira indeks DeFi menggunakan sepuluh syiling bermodal besar, dan cartanya sudah pasti kelihatan bulis . Indeks disatukan di atas kepala & bahu songsang betul-betul di bawah setiap masa tinggi. Selagi tahap mendatar merah kekal, kemungkinan pasaran mengalami peningkatan baru yang kukuh pada bila-bila masa. Dari sudut pandangan makro, pasaran kripto kelihatan kukuh seperti sebelum ini.

Pada 2017, satu-satunya blockchain dengan penggunaan sebenar ialah Ethereum. Dan ia digunakan terutamanya untuk menuangkan wang ke dalam ICO tanpa produk yang berfungsi. Hari ini, segala-galanya berbeza kerana transaksi bernilai berbilion-bilion setiap hari menyediakan utiliti sebenar bagi mereka yang menggunakan protokol terpencar. Pembekal kecairan, ramalan, pertukaran, pinjaman, NFT masih boleh menambah bahan api kepada Pasaran Bull ini.