Matawang Kripto Teratas Untuk Dibeli Pada 2021
Analisis Pasaran Pasukan

10 Matawang Kripto Teratas Untuk Dibeli Pada 2021

Selamat datang ke pasaran lembu crypto 2021. Adakah anda sedang mencari peluang seterusnya? Jangan ketinggalan 10 mata wang kripto teratas ini untuk dibeli.

Pasaran bergerak pada kelajuan cahaya, dan adalah mustahil untuk mengikuti setiap pergerakan harga. Berita baiknya ialah anda boleh menggunakannya Coinrule untuk menguruskan portfolio anda 24/7 tanpa tekanan. Dalam artikel ini kami menyemak strategi dagangan terbaik yang boleh berfungsi dengan baik dalam pasaran lembu crypto 2021.

Anda boleh mengumpul mata wang kripto terbaik, ambil untung atau imbangkan semula portfolio anda mengikut turun naik pasaran harian.

Setelah anda mengetahui strategi terbaik, adakah anda ingin tahu apakah 10 mata wang kripto teratas untuk dibeli pada tahun 2021?

Pada tahun 2017, kegilaan ICO adalah pemangkin utama untuk pasaran lembu crypto. Perkembangan ekosistem DeFi memanaskan pasaran Altcoin semasa musim panas 2020. Pasaran mungkin kelihatan tidak rasional dalam jangka pendek, dan harga yang meningkat secara eksponen menimbulkan keraguan bahawa ini boleh menjadi gelembung baharu. Tetapi apabila anda melihat kitaran pasaran dari perspektif yang lebih besar, anda boleh mengenal pasti daya dan arah aliran baharu yang mendorong harga. 

Setelah kegilaan berlalu, pelabur akan memperuntukkan semula dana mereka kepada syiling yang paling kukuh, menyokong harga mereka. Mengenal pasti arah aliran pasaran akan membantu untuk mengesan syiling terbaik untuk ditambahkan pada portfolio anda. 

10 mata wang kripto teratas untuk dibeli ini memberi anda kelebihan yang ketara pada masa hadapan. 

DeFi

Tidak ada persoalan bahawa Kewangan Terdesentralisasi adalah salah satu trend terbesar dalam crypto hari ini. Pada masa ini, terdapat lebih daripada $40 Bilion yang terkurung dalam aplikasi kewangan terdesentralisasi—bahagian paling menonjol berada dalam bursa terdesentralisasi dan platform pinjaman. 

Pertukaran Uni (UNI)

Uniswap ialah protokol rantaian terdesentralisasi sepenuhnya untuk pertukaran token yang dibina di atas Ethereum. Ia menggunakan kumpulan kecairan dan bukannya buku pesanan. Menggunakan Uniswap, sesiapa sahaja boleh menukar antara ETH atau mana-mana token ERC-20 dengan cepat. Selain itu, pengguna boleh memperoleh yuran dengan membekalkan kecairan. Pelabur boleh membekalkan sebarang jumlah. Uniswap mempunyai lebih $4 Bilion dalam bentuk token yang dikunci pada platform, jumlah terbesar di mana-mana pertukaran Terdesentralisasi. 

Kenapa panas

Sebelum Uniswap, kekurangan kecairan adalah masalah utama yang menjejaskan pertukaran terdesentralisasi. Memperkenalkan mekanisme inovatif berdasarkan kumpulan kecairan, penyedia kecairan kini mempunyai insentif untuk mengunci syiling mereka untuk memperoleh pendapatan pasif. Model perniagaan telah terbukti kukuh. Kini lebih banyak bursa menguatkuasakan proses kawal selia yang lebih ketat melibatkan KYC dan had geo pada aktiviti perdagangan, pertukaran terdesentralisasi akan menawarkan alternatif yang menarik untuk pelabur kripto. 

Enzim (MLN)

Pengurusan aset ialah industri bernilai trilion dolar. Enzim telah mencipta protokol untuk memindahkan industri pengurusan aset kepada teknologi Blockchain. Enzim membawa dunia kewangan tradisional kepada DeFi, dengan pengurusan aset dalam rantaian yang membolehkan pengguna mengekalkan penjagaan aset mereka sambil melabur dengan pengurus portfolio. 

Kenapa panas

Memandangkan kewangan tradisional berhijrah ke DeFi, ini akan menjadi pengubah permainan untuk cara orang ramai boleh melabur wang mereka. Enzim merendahkan sekatan kemasukan industri pengurusan aset dengan ketara, menambahkan ketelusan dan mendemokrasikan keseluruhan proses. Masa kotak hitam dan pulangan tetap sudah lewat sekarang.

Enzim berhak mendapat tempat di antara 10 mata wang kripto teratas untuk dibeli kerana ia adalah projek unik dengan persaingan yang minimum.

Pengimbang (BAL)

Pengimbang ialah pembuat pasaran automatik. Ia mengurangkan kos dan kegelinciran antara perdagangan pelbagai mata wang kripto. Ia adalah penggantian terdesentralisasi untuk pembuat pasaran tradisional, entiti pihak ketiga yang menyediakan kecairan kepada aset perdagangan. Pengimbang menggunakan kumpulan yang merupakan koleksi dana yang dibekalkan pengguna yang digunakan untuk membuktikan kecairan kepada perdagangan dan urus niaga. Perlombongan kecairan telah menjadi topik popular dalam dunia DeFi, dan BAL telah melakukannya dengan sangat baik, menjadi topik perbualan utama. 

Kumpulan kecairan pengimbang
Kolam Kecairan Pengimbang

Kenapa panas

Pengimbang membawa konsep kumpulan kecairan ke peringkat seterusnya, membolehkan penyedia kecairan menambah sehingga 8 aset berbeza ke kumpulan. Pengimbang menggunakan algoritma lanjutan untuk memastikan setiap kumpulan mengekalkan baki aset yang betul walaupun harga syiling dalam kumpulan mungkin berbeza-beza.

Tokenisasi dan syiling Stabil

Salah satu janji terbesar teknologi Blockchain adalah untuk mengiktiraf hampir mana-mana aset di seluruh dunia. Bagaimana jika anda boleh membeli atau menjual pecahan pemilikan hartanah, saham, kredit atau harta intelek?

Harga mata wang kripto sangat tidak menentu, dan itu menakutkan pelabur biasa. Perdebatan yang tidak berkesudahan sama ada mata wang kripto adalah penyimpan nilai yang baik boleh diselesaikan dengan cepat dengan perkembangan mengagumkan dan kebangkitan syiling stabil baharu. Projek yang menjanjikan tokenisasi aset global mesti dimasukkan dalam senarai 10 mata wang kripto teratas.

Sintetik (SNX)

Menggunakan Synthetix, pelabur boleh mencipta sendiri sintetik aset-dipanggil Synths. Ia adalah aset blockchain yang disandarkan kepada aset dunia sebenar seperti mata wang fiat, mata wang kripto dan komoditi. Harga mereka dijejaki dalam masa nyata menggunakan suapan data oracle, membenarkan pelabur membeli, menjual dan berdagang pada aset ini seperti yang sebenar, hanya tanpa badan pusat. Protokol ini membolehkan jenis aset token tanpa had. Sebagai contoh, Synths seperti sAAPL memberi pelabur pendedahan kepada harga saham Apple. Jika pelabur percaya bahawa harga itu terlebih nilai, dia boleh membeli Inverse Synths, yang meningkat dalam harga apabila harga Apple jatuh. 

Kenapa panas

Mata wang kripto setakat ini merupakan ceruk kecil dalam pasaran kewangan global. Aset token akan menarik pelabur baharu untuk memasuki ruang tersebut, membawa modal baharu dan mewakili pemangkin yang kukuh untuk perkembangan masa depan.

Bumi (MOON)

Ini adalah mata wang digital dengan matlamat utama untuk melindungi pengguna daripada membayar yuran tersembunyi tambahan dalam dunia e-dagang dengan membawa penggunaan teknologi blockchain pada skala global. Terra ialah stablecoin tanpa cagaran dan bertujuan untuk mencipta ekosistem crypto yang pelbagai dengan aset yang terikat dengan dolar AS, Yuan China, Euro dan mata wang fiat lain. Salah satu ciri utama Terra ialah kesalingoperasiannya pada Blockchain yang berbeza, seperti Ethereum, Solana dan Cosmos. 

Kenapa panas

TerraUSD ialah aset yang mempunyai faedah. Dalam dunia di mana kadar faedah sifar adalah kebiasaan baharu, kemungkinan pelabur untuk memegang aset yang ditambat USD dan memperoleh faedah kelihatan sangat menarik. VC crypto terkemuka menyokong projek, seperti Galaxy Digital, Coinbase Ventures dan Pantera Capital.

Oracles dan Data

Kontrak pintar membolehkan potensi sebenar teknologi Blockchain. Tetapi oracles memperluaskan sempadan apa yang mungkin untuk dibina menggunakan kontrak pintar. Akses data membuat perbezaan dalam mana-mana perniagaan, dan projek berkaitan crypto tidak terkecuali. 

Semakin mudah akses kepada suapan data masa nyata dan tepat, semakin besar kemungkinan kontrak pintar akan berfungsi dengan sempurna. 

Chainlink adalah antara 10 mata wang kripto teratas kami untuk dibeli pada 2019, tetapi pada masa kini projek baru muncul.

Protokol Jalur (BAND)

Protokol jalur menambah baik data akses kontrak pintar di luar rantaian blok tertentu. Oracle data rantaian silang mereka boleh mengumpul data luar rantaian, mengagregatkannya, dan kemudian memberikannya kepada mana-mana bilangan aplikasi terdesentralisasi dan kontrak pintar dalam cara agnostik blok. Data agregat boleh menjadi bebas skematik, yang merupakan sebahagian daripada kuasa protokol Band. Maklumat aplikasi DeFi dan permainan boleh termasuk data penjagaan kesihatan peribadi, dokumentasi hartanah dan juga log perjalanan dengan menyambungkan kontrak pintar kepada sumber data luaran. 

Kenapa panas

Sekali lagi kata kunci untuk kejayaan Band ialah saling kendali. Protokol ini dibina di atas Cosmos dan ia serasi dengan semua Rantaian Sekat utama. Selain itu, Band membenarkan kecekapan kos yang lebih baik dan masa tindak balas yang lebih pantas. Mekanisme suapan data Band memastikan bahawa data diamanahkan dan selamat.

Grafik (GRT)

Sama seperti Google membentuk carian internet dengan mengindeks, Blockchain dan Web 3.0 mempunyai keperluan yang sama seperti internet pra-Google. Maklumat asas seperti memahami urus niaga token atau mengakses data pengguna adalah rumit untuk diperoleh, mewujudkan permintaan untuk pengindeksan dan pertanyaan maklumat mengenai urus niaga blockchain asas.

Graf telah memenuhi keperluan ini. Sebelum Google, terdapat berjuta-juta halaman web yang tersebar di seluruh web. Mencari data tentang sebarang topik adalah sangat memakan masa dan mencabar. Mendapatkan semula data merentasi platform blockchain telah menjadi salah satu trend yang paling menonjol dalam pembangunan blockchain.

Cara Graf berfungsi
Cara Graf berfungsi

Kenapa panas

Graf membenarkan pengindeksan data pada Blockchain, menjadikan corak organisasi Blockchain lebih cekap dan akses data blockchain lebih cekap juga. Sebagai salah satu aplikasi blockchain yang paling biasa digunakan, lebih 3,000 subgraf telah digunakan pada The Graph. Pada masa kini, setiap aplikasi memerlukan sambungan API untuk berfungsi, dan begitu juga, The Graph akan mendayakan banyak dApps baharu pada masa hadapan.

Koleksi

Pada tahun 2017, salah satu tanda yang paling jelas menunjukkan gelembung berkembang dalam ekosistem crypto ialah penilaian kucing digital yang menakjubkan. Orang ramai membayar mereka beribu-ribu dolar Ether. Jika dilihat lebih dekat, itulah ungkapan generasi baharu yang mengaitkan a nilai sebenar kepada perkara digital.

NFT pastinya perkara besar seterusnya dalam crypto dan adalah satu kemestian dalam mana-mana senarai teratas

Bahan kerja Seni NFT
Bahan kerja Seni NFT

Rarible (RARI)

Rarible ialah platform NFT (Non-fungible token) untuk mendapatkan koleksi digital yang dijamin dengan teknologi blockchain. Rarible mewakili platform NTF digital dengan tumpuan khusus pada aset seni. Khususnya, Rarible termasuk pasaran yang membolehkan pengguna berdagang pelbagai koleksi digital atau NFT. 

Pengguna juga boleh mencipta aset ini yang biasanya dikenali sebagai "menempa" NFT. Pelbagai pencipta kandungan boleh menggunakan ini untuk menjual ciptaan mereka seperti buku, album muzik atau filem sebagai NFT.

Kenapa panas

Penilaian seni telah meningkat selama bertahun-tahun sekarang. Kebangkitan NFT hanyalah evolusi paling semula jadi dari arah aliran yang sama. NFT memudahkan pelabur membeli aset tidak ketara seperti harta intelek. Sebaliknya, artis kini boleh mengakses pasaran global dengan halangan masuk yang boleh diabaikan.

Sandbox (SAND)

Sandbox ialah dunia maya yang berjalan di Ethereum. Ia membolehkan orang ramai membina, memiliki dan mengewangkan keseluruhan pengalaman permainan mereka. Ini boleh dilakukan dengan memiliki sebidang tanah dalam permainan atau mencipta aset digital baharu seperti NFT dalam kotak pasir. Pemegang SAND boleh mengambil bahagian dalam tadbir urus platform secara terpencar menggunakan Pertubuhan Autonomi Terpencar. 

Kenapa panas

Sandbox telah mengumpul beberapa perkongsian terkenal seperti Atari dan Crypto kitties. Permainan ialah industri global berbilion-bilion, dan setiap projek yang menyasarkan khalayak yang begitu besar patut diberi perhatian.

Decentraland (MANA)

Decentraland ialah dunia maya 3D yang terdesentralisasi sepenuhnya, di mana orang ramai boleh memiliki dan membangunkan tanah maya mereka. Sebagai alternatif, pengguna boleh berjalan-jalan dan berinteraksi dengan perkara yang telah dibuat oleh pengguna lain dan berhubung dengan orang lain yang meneroka Decentraland pada masa yang sama. Landskap projek boleh merangkumi banyak item daripada pemandangan 3D statik kepada objek interaktif. Setiap sebidang tanah yang ditoken ialah token ERC721 dan tidak boleh difung, dan menempatkan koordinat sebidang tanah yang diwakilinya. MANA ialah token asli yang memacu ekonomi ekosistem Decentraland. Ia adalah token ERC-20.

Kenapa panas

Mana ialah dunia maya terdesentralisasi pertama, dan kerana itu, ia mempunyai kelebihan bergerak pertama berbanding pesaing. Fikirkan Decentaland seperti Second Like 2.0. Memandangkan kejayaan yang dicapai Second Life selama ini, masa depan mungkin sangat cerah untuk Decentraland.

Mempelbagaikan portfolio anda bermakna menambah banyak syiling yang berbeza untuk mengurangkan risiko keseluruhan. Pada hakikatnya, mata wang kripto mempunyai korelasi yang tinggi, jadi walaupun mempunyai berpuluh-puluh syiling berbeza boleh mengurangkan risiko dengan ketara.

Membeli 10 mata wang kripto teratas ini mewakili pendedahan terpelbagai kepada aliran kripto terbaik pada tahun 2021 dan boleh menambah nilai penting kepada portfolio anda. 

PENAFIAN

Saya bukan seorang penganalisis atau penasihat pelaburan. Semua yang saya sediakan di sini adalah untuk tujuan panduan, maklumat dan pendidikan semata-mata. Semua maklumat yang terkandung dalam siaran saya harus disahkan dan disahkan secara bebas. Saya tidak boleh didapati bertanggungjawab untuk sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh bergantung kepada maklumat tersebut. Sila ambil perhatian tentang risiko yang terlibat dengan perdagangan mata wang kripto.