100 cryptocurrency teratas
Pasukan

100 Matawang Kripto Teratas: 5 Projek Untuk Dilihat

Melihat sejauh mana prestasi mata wang kripto, kemungkinan besar anda pernah mendengar tentangnya dari suatu tempat, sama ada dari platform media sosial, media konvensional atau dari mulut ke mulut. Menurut NASDAQ, sekitar 14% daripada penduduk Amerika telah melabur dalam mata wang kripto, dengan 46 juta rakyat Amerika memiliki Bitcoins.

Majoriti penduduk dan generasi milenium di seluruh dunia sedang mencari satu lagi tempat selamat. Semasa pandemik, ekonomi global telah mencetak wang tanpa henti dan menurunkan nilai mata wang mereka. Oleh itu, isu yang wujud dalam institusi kewangan tradisional, pasaran berpusat dan kerajaan, Matawang Kripto bertujuan untuk menyelesaikan isu tersebut melalui teknologi, konsensus dan idea mereka.

Kedudukan projek pepejal antara 100 mata wang kripto teratas

Pada masa ini, terdapat lebih 10,000 projek mata wang kripto unik disenaraikan di pasaran. Pasaran bernilai lebih $2 Trilion. Penilaian ini amat mengagumkan kerana pasaran mata wang kripto hanya berusia sedekad berbanding pasaran emas antik. Memandangkan peningkatan bilangan projek dalam pasaran, pasaran banyak dengan token rantaian pintar, stablecoin dan pelbagai projek lain.

Menariknya, kebanyakan token ini tidak selamat. Mereka gagal menyediakan utiliti, tidak mempunyai potensi, dan tidak mempunyai visi; walau bagaimanapun, ramai orang boleh melabur dengan cepat dalam token ini untuk menaikkan harga dan memanfaatkan peluang itu. Pada hakikatnya, banyak token dalam pasaran adalah berlebihan dan tidak mempunyai rancangan konkrit untuk berjaya atau berkembang dalam ruang crypto; walau bagaimanapun, sesetengah mata wang kripto yang kami fikir berbaloi untuk dicuba.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan 5 projek teratas, antara 100 mata wang kripto teratas, anda harus menonton.

Cardano

Cardano adalah salah satu projek yang paling menjanjikan dalam ruang crypto sekarang. Satu faktor penting ialah Cardano telah menyaksikan momentum harga yang kukuh pada suku pertama 2021. Menjelang tahun ini, nilai Cardano melonjak daripada $0.182 kepada $1.45 menjelang akhir suku pertama. Sejak itu, walaupun harga kripto menurun baru-baru ini, nilai Cardano kekal stabil pada $1.52, menuju ke suku kedua tahun ini.

Carta Cardano

Banyak kejayaan Cardano dikaitkan dengan peningkatan dalam penggunaan aset selepas projek itu membenarkan pengguna membina kontrak pada rangkaian projek. Walaupun Cardano terkenal kerana mengambil perkara secara beransur-ansur, projek itu telah menyaksikan pertumbuhan yang konsisten selama bertahun-tahun. Akhirnya, usaha itu membuahkan hasil kerana Cardano berada di antara sepuluh mata wang kripto teratas mengikut had pasaran.
Kontrak pintar Cardano secara fungsional membolehkan pembangun membina DApps, memperkenalkan token baharu dan mengembangkan ruang DeFI. Oleh itu, Cardano sepatutnya berada dalam senarai tontonan anda.

Ethereum

Ethereum tidak dinafikan mempunyai potensi yang tidak dapat dipertingkatkan. Bukan sahaja ia adalah antara 100 mata wang kripto teratas, ia juga disenaraikan sebagai Blockchain paling berharga selepas Bitcoin. Dengan Eth 2.0 dijangka akan berfungsi sepenuhnya menjelang akhir tahun ini, Ethereum berkemungkinan besar akan menurunkan Bitcoin. Dengan paras pasaran melebihi $270 bilion, Ethereum ialah projek mata wang kripto kedua terbesar. Selain itu, Ethereum ialah projek pertama yang membolehkan pembangun membangun, membina dan menggunakan DApps dan sistem mereka di bawah ekosistem terpencar.

Terdapat banyak ciri yang menjadikan Ethereum perkembangan yang menarik dalam ekosistem mata wang kripto. Sebagai permulaan, ia adalah penyelesaian kepada masalah ekonomi global yang sedia ada. Mata wang kriptografi asli Ethereum ialah penyelesaian ideal untuk wang yang telah dihasilkan oleh dunia.

Carta Ethereum

Anda harus menonton Ethereum kerana projek itu adalah organisasi yang berfikiran ke hadapan dan sentiasa mencari untuk menerima pakai perubahan dan mencari penyelesaian untuk menyelesaikan masalah yang wujud dalam ekonomi global, yang terbukti dalam pelbagai cadangan peningkatan Ethereum platform. Melihat sejauh mana prestasi NFT dan rancangan Ethereum untuk beralih daripada protokol konsensus Proof of Work yang tidak mampan kepada protokol konsensus Proof of Stake, Ethereum dijangka menjadi penyelesaian yang boleh dikendalikan dan berskala besar.

Polkadot

Walaupun projek itu berada di bawah radar sejak dikeluarkan empat tahun lalu; namun, ia telah melangkaui ekosistem kripto dengan keluaran rasmi mainnetnya pada tahun 2020. Menariknya, projek itu mendapat banyak perhatian untuk ciri-cirinya. Token asli projek, DOT, melonjak secara mendadak ke dalam 10 mata wang kripto teratas mengikut permodalan pasaran.

Dengan paras pasaran melebihi $21 bilion, Polkadot sukar untuk dilepaskan. Komuniti pada mulanya memuji projek itu sebagai pengganti dan saingan kepada projek Ethereum. Sungguh ironis kerana Ethereum juga diperkenalkan sebagai saingan kepada Bitcoin.

Carta Polkadot

Anda sepatutnya menonton Polkadot kerana projek itu bertujuan untuk memperkasakan masa depan internet yang tidak berpusat melalui Web3. Polkadot adalah salah satu projek yang paling menjanjikan dan kompleks yang wujud dengan memperkenalkan penyelesaian saling kendali yang serasi dengan rantaian blok lain. Polkadot ialah mata wang kripto yang memenuhi setiap keperluan yang diperlukan pasaran pada masa ini. Ia mempunyai komuniti yang hebat, pasukan pembangunan yang kukuh, pengasas yang berwawasan, perkongsian yang berpengaruh, pelaburan, had pasaran yang ketara, kebolehskalaan, kebolehtingkatan, kelajuan transaksi yang tinggi, antara lain. Anda tidak boleh tersilap dalam hal Polka Dot.

litecoin

Litecoin adalah salah satu projek yang lebih berjaya dalam ekosistem crypto. Dengan Bitcoin menjadi lebih sukar untuk diperoleh, Litecoin telah diperkenalkan untuk memperbaiki masalah sedia ada Bitcoin dengan transaksi yang lebih pantas dan proses perlombongan yang lebih demokratik justeru menjadikan projek itu lebih inklusif daripada eksklusif.

Carta Litecoin

Hari ini, Litecoin telah berada di barisan hadapan minat kebanyakan pedagang berkat masa transaksi yang pantas dan yuran yang agak murah. Dengan had pasaran $12 bilion, Litecoin ialah projek yang mesti ditonton.

Polygon

Polygon, sebelum ini dikenali sebagai Rangkaian Matic, ialah rangka kerja baru yang direka bentuk untuk meningkatkan kesalingoperasian antara mainnet Ethereum dan rangkaian lain yang serasi. Ia merupakan kemasukan baharu dalam kalangan 100 mata wang kripto teratas, dan ia kini merupakan salah satu yang paling menjanjikan antara beribu-ribu syiling dan token lain. Baru-baru ini, projek itu telah menyaksikan lonjakan dramatik kerana token asli projek itu melonjak 26000% sejak awal tahun ini. Tidak seperti projek lain dalam senarai, Poligon ialah rangkaian lapisan-2. Oleh itu, ia adalah lapisan tambahan di atas Ethereum untuk menambah kebolehskalaan dan meningkatkan kesalingoperasian antara rantaian blok.

Carta poligon

Inilah sebabnya anda perlu menonton Polygon dengan teliti:

  1. Poligon ialah projek pepejal dan inovatif yang meningkatkan penskalaan dan kesalingoperasian.
  2. Ia serasi dengan EVM, menjadikannya berguna untuk pembangun DApp. Polygon ialah projek khas yang berpotensi untuk mengembangkan ekosistem crypto.
  3. Dengan gembar-gembur yang mengelilingi NFT, Polygon telah menyaksikan peningkatan yang ketara dalam penerimaan terima kasih kepada penyelesaian saling kendali, berskala dan mampan. 

Jika anda ingin melabur dalam salah satu daripada 100 mata wang kripto teratas, jangan cari lagi. Coinrule ialah platform dagangan meta yang membolehkan pengguna menyediakan perdagangan mata wang kripto berasaskan peraturan merentasi pelbagai bursa crypto. Automatikkan proses, lindungi dana anda dan tangkap peluang pasaran seterusnya dengan Coinrule

Penafian: Tiada apa-apa dalam Laman ini yang merupakan nasihat profesional atau kewangan, mahupun sebarang maklumat dalam artikel ini membentuk pernyataan yang komprehensif atau lengkap tentang perkara yang dibincangkan.