Apa Itu Binance
Pasukan

Apa Itu Binance – Ekosistem Kripto Seluruh Di Belakang Bursa

Jika anda baru dalam dunia mata wang kripto, anda mungkin tertanya-tanya apa Binance ialah. Ia adalah pertukaran kripto yang popular dan boleh dipercayai. Sistem ini telah beroperasi sejak Julai 2017. Dalam tempoh setahun selepas pelancaran, 10 juta orang telah menggunakannya.

Apakah yang membezakan Binance?

Salah satu perkara yang menjadikan pertukaran crypto ini popular adalah keunikannya daripada pesaingnya. Kebanyakan pesaingnya hanya menawarkan pasaran fiat-to-crypto (contohnya, USD-to-Bitcoin). Walau bagaimanapun, Binance menawarkan lebih banyak lagi, bermula dengan pelbagai pasaran crypto-to-crypto (contohnya, Bitcoin-to-BAT).

Pasaran ini menarik pengguna yang tidak boleh mendapatkan syiling di bursa lain. Sistem ini juga mempunyai yuran dagangan yang rendah, teknologi yang boleh dipercayai dan kepercayaan yang tinggi, yang telah membantu dalam pertumbuhan pantasnya. Sejak pelancarannya, Binance telah memperoleh keuntungan yang luar biasa dan ia mencatatkan $446 juta keuntungan pada tahun 2018.

Jana Wang Dengan Kripto: 10 Cara Mendapat Bitcoin dan Kripto Lain Dengan Binance Dapatkan | Blog Binance
Photo credit: Binance Blog

Dapatkan Untuk Pendapatan Pasif

Salah satu cara terpantas dan paling mudah anda boleh memperoleh pendapatan pasif adalah melalui Binance mendapat. Pada masa lalu, akaun simpanan boleh menawarkan kadar faedah yang sangat tinggi. Walau bagaimanapun, kadar faedah purata hari ini berlegar sekitar peratus kecil, sekitar 0.5%, untuk kebanyakan akaun simpanan konvensional dengan bank tradisional.

Dengan kadar faedah yang rendah, ia menjadi sukar bagi orang ramai untuk memperoleh pendapatan pasif atau melindungi kekayaan mereka kerana inflasi yang tinggi. Sebaliknya, pengguna mata wang kripto Binance boleh mengharapkan keuntungan tinggi pada aset mereka. Walaupun begitu, bagaimanapun, kebanyakan orang masih belum menggunakan produk penjimatan kripto ini.

Jika anda masih dalam kegelapan tentang apa itu Binance, maka anda harus memahami bagaimana Binance Earn memberi manfaat kepada pengguna untuk mendapatkan gambaran keseluruhan ekosistem berasaskan mata wang kripto ini. Binance Earn membantu pemula dan pengguna lanjutan memperoleh hasil yang lebih tinggi walaupun tanpa membuat perdagangan yang kerap.

Sebagai pengguna, anda akan mendapat pelbagai cara untuk menjana wang menggunakan Binance earn kerana beberapa produk menyediakan jaminan utama yang memastikan deposit awal pengguna masih utuh. Pada masa ini, anda boleh mendapat dua jenis pendapatan dengan Binance earn – Dijamin dan Hasil Tinggi.

Kad Pembayaran Untuk Pembayaran Debit

Binance menawarkan penggunanya peluang untuk membeli perkara yang mereka suka dengan crypto. Kad Binance membolehkan mereka membelanjakan mata wang kripto pilihan mereka di lebih 60 juta peniaga di seluruh dunia. Pengguna hanya perlu memindahkan crypto dari dompet spot mereka ke dompet pembiayaan mereka, dan mereka bersedia untuk pergi.

Dengan kad Binance, anda boleh melakukan apa sahaja yang dilakukan oleh kad pembayaran biasa dan banyak lagi. Kad Binance berfungsi seperti kad debit biasa yang dikeluarkan oleh bank. Pengguna boleh menambah nilai kad mereka dengan wang menggunakan Aplikasi Kad Binance, biasanya dalam bentuk Binance Coin (BNB) atau Bitcoin.

Setiap kali pengguna membuat pembayaran, kad akan menggunakan baki untuk pembayaran kad dan menolak perbelanjaan daripada baki anda secara automatik. Dengan kad Binance, anda tidak perlu lagi menjual kripto untuk membayar bil anda kerana anda juga boleh menyimpan HODling dan hanya membelanjakan dana yang anda perlukan untuk membuat pembayaran.

Pinjaman Untuk Kredit Mudah

Orang yang tidak tahu apa itu Binance biasanya tertanya-tanya sama ada terdapat pinjaman dengan Binance. Jawapannya ya. Binance juga menawarkan pinjaman kepada penggunanya, dan pinjaman ini menyediakan banyak pilihan untuk aset yang berbeza, termasuk kripto, cagaran, dan kadar faedah. Pengguna juga mendapat had pinjaman maksimum mengikut keadaan pasaran berdasarkan pengurusan risiko dalaman Binance.

Hanya pengguna Binance berdaftar mendapat akses kepada pinjaman Binance. Binance menawarkan pinjaman dalam beberapa kripto seperti BTC, ETH, BNB, BUSD dan USDT. Sebagai cagaran, pinjaman Binance menyokong pelbagai kripto seperti BTC, ETH, BNB dan BUSD.

Pinjaman Binance terma berkisar antara 7, 14, 30, 90, dan 180 hari. Walau bagaimanapun, anda boleh membuat pembayaran lebih awal, dengan mengambil kira bahawa mereka akan mengira faedah mengikut jam yang dipinjam. Binance mengira faedah setiap jam dan mengasaskan kadar faedah pada masa pengguna membuat pinjaman.

Ulasan Binance 2021: Adakah Ia Masih Pertukaran Kripto Terbaik - Adakah Ia Selamat?
Photo credit: Blockonomi

Margin Dan Derivatif Untuk Dagangan Leveraj

Dagangan margin ialah kaedah di mana pengguna berdagang aset crypto dengan meminjam dana. Jenis perdagangan ini membolehkan pengguna mendapat akses kepada jumlah modal yang besar (yang mungkin tidak mereka miliki) untuk memanfaatkan kedudukan mereka. Ia menguatkan keputusan dagangan dan membantu pedagang merealisasikan pulangan yang lebih besar dalam dagangan yang berjaya.

Pedagang margin membuat pesanan untuk membeli atau berdagang kripto dalam pasaran spot. Ini bermakna bahawa platform memadankan pesanan margin dengan pesanan pasaran spot. Setiap pesanan berkaitan margin sebenarnya adalah pesanan spot. Sementara itu, bagi peniaga yang berdagang Niaga Hadapan, pesanan untuk membeli atau menjual kontrak diletakkan dalam pasaran derivatif.

Semua kontrak Niaga Hadapan didagangkan dalam pasaran derivatif, dan dagangan bergantung pada kewajipan untuk menyerahkan aset pada tarikh hadapan. Anda tidak boleh berdagang kontrak niaga hadapan di pasaran spot kerana niaga hadapan berkaitan dengan penyelesaian aset pendasar pada tarikh hadapan manakala spot berkaitan dengan penyelesaian sebenar sekarang. Inilah sebabnya mengapa perdagangan margin dan perdagangan niaga hadapan dijalankan pada dua pasaran berbeza.

Kontrak hadapan juga membolehkan peniaga memperoleh keuntungan besar dengan menggunakan leverage.

Launchpool Untuk Pelaburan Kripto

Apakah Launchpool? Binance mempunyai ekosistem perkhidmatan lengkap yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan majoriti pengguna mata wang kripto. Orang yang menggunakan Binance mungkin pernah melihat Binance Launchpool timbul dari semasa ke semasa semasa mereka berdagang.

Jadi, apakah Launchpool? Launchpool ialah platform yang bertujuan untuk menyokong rangkaian crypto dengan menyediakan akses kepada pelaburan crypto untuk setiap pengguna Binance. Dengan platform tersebut, pengguna dan pelabur boleh menjana pulangan yang besar dalam bentuk token baharu.

Penyelesaian ini menawarkan faedah kepada pengguna dan kepada projek mata wang kripto yang baru muncul. Launchpool membantu projek berkualiti mengumpul dana dan, pada masa yang sama, membolehkan pengguna dan pelabur crypto membuat pulangan yang menarik.

Pada masa ini, Launchpool menampilkan 19 projek. Platform ini menawarkan mekanik mudah untuk mendapatkan token percuma. Pengguna juga fleksibel untuk mendapatkan token baharu dan mengawal aset sedia ada mereka. Selain itu, platform menyediakan pertumbuhan untuk projek dan pemegang.

Kesimpulan

Binance adalah antara bursa kripto yang terkemuka di dunia. Satu faedah menggunakan pertukaran ini ialah ia mempunyai senarai pasangan dagangan yang luas. Selain itu, bayarannya agak rendah berbanding platform lain.

Platform ini juga menggunakan syiling BNB sebagai token utiliti untuk segala-galanya di bursa. Ini membolehkan pengguna membayar sebarang transaksi dan yuran perdagangan pada kadar yang jauh lebih rendah daripada yang mereka lakukan dengan token/pertukaran lain.

Semua dalam semua, Binance telah menetapkan dirinya sebagai kedai sehenti untuk semua keperluan kewangan pengguna yang memasuki ekosistem crypto. Memandangkan trajektori semasa dan populariti fintech, Binance bersedia untuk berkembang secara besar-besaran pada tahun-tahun akan datang kerana ia menggabungkan perdagangan spot, pendapatan pasif, kad debit kripto, pinjaman kripto, perdagangan leveraj dan derivatif serta pelaburan kripto.