Pasukan

Purata Pergerakan Eksponen Hidup secara langsung Coinrule!

Sebagai sebahagian daripada Coinruletawaran penunjuk teknikal baharu, Coinrule kini telah menyepadukan sokongan untuk 4 tempoh Purata Pergerakan Eksponen (EMA)! Anda kini boleh membina EMA8, EMA12, EMA26 dan EMA55 ke dalam strategi anda, memberikan anda tahap kebolehsesuaian yang lebih tinggi untuk peraturan anda.


EMA ialah sejenis purata bergerak yang meletakkan berat dan kepentingan yang lebih besar pada titik data terkini. The purata bergerak eksponen juga dirujuk sebagai purata bergerak wajaran eksponen. Mereka bertindak balas dengan lebih ketara kepada perubahan harga terkini daripada a purata bergerak mudah, yang menggunakan berat yang sama kepada semua pemerhatian dalam tempoh tersebut. Sama seperti lintasan Moving Average, lintasan EMA boleh memberikan isyarat penting untuk pedagang. Contohnya, jika tempoh pantas Purata Pergerakan Eksponen (cth EMA8) melintasi Purata tempoh yang lebih perlahan (cth MA55) ia boleh bertindak sebagai isyarat beli untuk pedagang:

Secara intuitif, apabila EMA tempoh cepat melintasi di bawah EMA tempoh yang lebih perlahan, ia boleh bertindak sebagai isyarat untuk menutup kedudukan atau membuka kedudukan jual.

Kami harap anda menikmati penunjuk baharu. Selamat berdagang!