Pasukan

Penunjuk Peningkatan/Penurunan MA/RSI ada di sini!

Coinrule kini telah melancarkan keupayaan untuk pengguna menggunakan peningkatan dan penurunan MA dan RSI dalam peraturan mereka, memberikan anda lebih banyak kebolehsesuaian!

Apakah RSI dan MA?

RSI, atau indeks kekuatan relatif, ialah penunjuk teknikal yang kerap digunakan dalam perdagangan. Ia berfungsi dengan mengukur kelajuan dan perubahan pergerakan harga untuk menentukan sama ada syiling terlebih jual (menunjukkan titik masuk yang baik) atau terlebih beli (menunjukkan titik keluar/masuk untuk kedudukan pendek). RSI berayun antara 0 dan 100 dan secara tradisinya dianggap terlebih beli apabila melebihi 70 dan terlebih jual apabila di bawah 30. Pada asasnya syiling terlebih beli dianggap lebih mahal daripada yang sepatutnya, dan syiling terlebih jual dianggap lebih murah daripada yang sepatutnya. Apabila RSI syiling mencapai dua tahap utama ini, ia menunjukkan bahawa ia boleh diutamakan untuk pembalikan arah aliran, menandakan potensi titik masuk/keluar yang baik.

MA, atau purata bergerak, adalah antara penunjuk dagangan yang paling biasa. Mereka mudah untuk ditafsir dan berkesan untuk digunakan. Mereka bekerja dengan mengambil purata bilangan tempoh harga tertentu. Sebagai contoh, MA50 mengambil purata 50 tempoh sebelumnya. MA9 (purata sembilan tempoh harga sebelumnya) bertindak balas dengan sangat pantas terhadap pergerakan harga yang memberikan isyarat segera. Di sisi lain, lebih banyak lagi isyarat boleh mengakibatkan lebih banyak isyarat palsu dan lebih banyak dagangan dalam kerugian. Sebaliknya, purata bergerak yang dikira dengan bilangan tempoh yang lebih tinggi seperti MA100 (yang menganggap seratus tempoh harga sebelumnya) memberikan isyarat yang lebih dipercayai, tetapi dengan kelewatan. 

Coinrule sebelum ini mempunyai sokongan untuk MA dan RSI, jadi apakah yang baharu?

Kemas kini terbaharu kami membolehkan pengguna untuk menetapkan syarat untuk RSI meningkat/mengurangkan dengan jumlah tertentu dalam jangka masa:

Antara muka pengguna grafik, teks, penerangan aplikasi dihasilkan secara automatik

Sebagai contoh, jika RSI meningkat sebanyak 5 mata dalam masa yang singkat (cth 15 minit), ia boleh menunjukkan bahawa syiling mempunyai momentum yang kuat. Ini boleh bertindak sebagai penunjuk yang berpotensi untuk titik masuk kerana syiling boleh terus menunjukkan prestasi yang baik. Sebaliknya, jika RSI menurun sebanyak 5 mata dalam tempoh masa yang singkat, ia boleh bertindak sebagai penunjuk untuk keluar dari kedudukan. Anda juga boleh menggunakan ini sebagai penunjuk untuk memasuki kedudukan jual pada beberapa bursa berleveraj kami. 


Begitu juga, pengguna juga boleh menetapkan syarat untuk purata bergerak meningkat, atau menurun, dengan peratusan tertentu, nilai USD atau BTC, memberikan pengguna lebih kebolehubahsuaian dengan syarat MA dalam peraturan mereka:

Antara muka pengguna grafik, teks, aplikasi, sembang atau mesej teks Penerangan dijana secara automatik

Kami harap anda menikmati ciri baharu! Selamat berdagang!