Pasukan

MACD dihidupkan secara langsung Coinrule!

Sebagai sebahagian daripada Coinruletawaran penunjuk teknikal baharu, Coinrule kini telah menyepadukan sokongan untuk penunjuk MACD (Moving Average Convergence Divergence), memberikan anda lebih banyak kebolehsesuaian untuk strategi anda!

MACD ialah penunjuk momentum mengikut arah aliran yang menunjukkan hubungan antara dua purata pergerakan harga aset. MACD dikira dengan menolak purata bergerak eksponen (EMA) 26 tempoh daripada EMA 12 tempoh.

Hasil pengiraan itu ialah garis MACD. EMA sembilan hari MACD yang dipanggil "garisan isyarat," kemudian diplot di atas garisan MACD, yang boleh berfungsi sebagai pencetus untuk isyarat beli dan jual. Pedagang boleh membeli aset apabila MACD melintasi garis isyaratnya dan menjual—atau pendek—aset apabila MACD melintasi di bawah garis isyarat. Penunjuk MACD boleh ditafsirkan dalam beberapa cara, tetapi kaedah yang lebih biasa ialah crossover, divergens, dan kenaikan/penurunan pesat. Seperti yang ditunjukkan oleh contoh di bawah, MACD boleh berfungsi sebagai isyarat yang sangat berguna tentang masa untuk masuk dan keluar dari perdagangan. 

Kami harap anda menikmati penunjuk baharu. Selamat berdagang!