Pasukan

MFI disiarkan secara langsung Coinrule!

Sebagai sebahagian daripada CoinrulePenawaran penunjuk teknikal baharu, MFI kini disiarkan secara langsung Coinrule, memberikan anda tahap kebolehsesuaian yang lebih tinggi untuk strategi anda. 

MFI, atau Indeks Aliran Wang, ialah pengayun teknikal yang menggunakan gabungan data harga dan volum untuk mengenal pasti syiling terlebih beli atau terlebih jual. Serupa dengan RSI, MFI berayun antara 0 dan 100. Walau bagaimanapun, dengan MFI, syiling dianggap terlebih beli apabila MFI adalah 80 dan terlebih jual apabila MFI berada di bawah 20. Walau bagaimanapun, ambang 90 dan 10 juga biasa digunakan. Apabila MFI mencapai ambang utama ini, aset boleh disiapkan untuk pembalikan arah aliran. Satu lagi perkara penting yang perlu dicari ialah perbezaan antara penunjuk dan harga. Jika MFI meningkat semasa harga jatuh atau mendatar, ia boleh menjadi petunjuk bahawa harga akan meningkat. Begitu juga, jika MFI jatuh semasa harga meningkat atau mendatar, ia boleh menjadi petunjuk bahawa kita bersedia untuk pembalikan arah aliran. MFI sering digunakan bersama dengan Indeks Kekuatan Relatif (RSI) untuk meningkatkan kebolehpercayaan isyarat. Mari kita lihat contoh:

Dalam contoh di atas, MFI jatuh di bawah 20 adalah petunjuk bahawa pembalikan akan berlaku. Sebaik sahaja MFI jatuh di bawah 20, pembalikan bermula dan harga mula meningkat.

Lihat beberapa templat MFI kami untuk bermula dengan membina penunjuk ini ke dalam strategi anda Coinrule.

Kami harap anda menikmati ciri baharu ini. Selamat berdagang!