Pasukan

Pecahannya

Crypto Traders melihat Ogos ini dengan emosi yang bercampur-campur. Ia kelihatan seperti lembu jantan keluar dengan kuat semasa kami terus rali dari paras terendah Jun. Walau bagaimanapun, pada 19 Ogos, jumlah had pasaran crypto turun 3.3% dalam masa kurang dari 24 jam, mengakibatkan kemerosotan yang ketara dalam sentimen pasaran.

Dalam perhimpunan bantuan yang bermula pada pertengahan Jun, harga Bitcoin meningkat dalam saluran menaik. Bermula dari rendah sekitar $17,600, ia mencapai paras tertinggi sekitar $25,000. Kenaikan harga mengharapkan penembusan melebihi tahap ini tetapi, seperti yang diramalkan oleh sesetengah pihak, rali itu kehabisan tenaga. Ke mana kita hendak pergi dari sini? Dari perspektif teknikal, nampaknya Bitcoin telah menemui sokongan jangka pendek pada paras $19,500 selepas harga melantun dari sini beberapa kali minggu ini. Jika tahap ini hilang, tahap sokongan utama seterusnya ialah $18,900. Jika tahap ini menembusi, paras rendah baru 2022 berkemungkinan masuk dalam julat $17,000.

Walau bagaimanapun, kenaikan harga akan mendapat sedikit ketenangan dalam fakta bahawa RSI berlegar di sekitar tahap terlebih jual. Ini boleh bermakna bahawa pasaran bersedia untuk sekurang-kurangnya pembalikan jangka pendek. Bulls berharap kami dapat menuntut semula tahap $20,000 dan membina sedikit momentum dari sini.

Perkara utama lain yang tidak diketahui akan memasuki bulan September ialah kesan daripada Gabungan Ethereum 2.0 yang telah lama ditunggu-tunggu. Sejak pasaran rendah, Ethereum telah mengatasi BTC sebanyak kira-kira 50%. Pasaran mula memberi harga dalam acara yang berjaya. Jangkakan turun naik yang tinggi di sekitar Ethereum apabila kita menghampiri tarikh tersebut. Pedagang mungkin akan beratur untuk mendapat manfaat daripada garpu Bukti Kerja Ethereum yang berpotensi dan titisan udara berikutnya yang diketuai oleh penentang gabungan. Sementara itu, sebarang berita tentang kemungkinan isu atau kelewatan boleh mendorong pasaran ke dalam kegawatan. Sebaliknya, penggabungan yang berjaya, bersama-sama dengan pertumbuhan ekosistem Ethereum dalam Lapisan 2, boleh membawa kepada prospek pasaran yang lebih baik.