Dagangan Automatik Crypto

Mengapa Algoritma sangat penting untuk berdagang Mata Wang Kripto

Seperti yang kita tahu di sini Coinrule, perdagangan adalah satu disiplin yang sukar. Algoritma hanyalah satu bahagian daripada perdagangan mata wang kripto yang semua orang patut tahu, terutamanya untuk pedagang yang tertumpu pada perdagangan hari kripto.

Pernah salah seorang peniaga yang paling berpengalaman yang saya kenali memberitahu saya bahawa menjadi seorang peniaga yang baik juga bermakna menjadi seorang yang lebih baik. Itu kedengaran seperti kenyataan yang agak dipaksakan, dan mungkin memang begitu, tetapi satu perkara yang 100% pasti ialah Perdagangan memerlukan sikap, komitmen, disiplin, dan banyak kajian dan penyelidikan.

Namun begitu, setiap hari orang di seluruh dunia memperdagangkan aset kewangan dengan hanya satu matlamat mudah: BELI RENDAH, JUAL TINGGI! Dan bilangan orang yang mengejar objek utama ini berkembang dengan pantas, hasil daripada peningkatan kelas aset baharu yang menarik bagi Mata Wang Kripto. kenapa?

Kerana Cryptocurrencies mewakili masa depan Kewangan dan kemungkinan besar ia akan mengganggu kebanyakan industri perniagaan seperti yang kita kenali. Selain daripada idea-idea inovatif dan revolusioner yang menyokong lonjakan mata wang Kripto, kelas aset baharu ini menawarkan ciri yang sangat pelik kepada pedagang berbanding aset kewangan "tradisional". Pasaran Kewangan Moden boleh dianalisis dari dua sudut pandangan yang bertentangan: Fundamental dan Teknikal. Sesetengah peniaga hanya menggunakan yang pertama, beberapa hanya yang kedua, dan beberapa yang lain menggunakan gabungan kedua-dua pendekatan ini.

Mata wang kripto ialah kelas aset yang sama sekali baharu, tidak ada model atau rangka kerja yang mencukupi yang boleh membantu memberikan kepada mereka walaupun anggaran "nilai sebenar", hampir mustahil untuk menganalisisnya menggunakan Analisis Asas klasik hanya kerana dalam kebanyakan kes ekonomi di belakang mereka terlalu berbeza daripada syarikat tradisional, dan walaupun terdapat persamaan dalam tahap maklumat awam tentang mereka, selalunya tidak boleh dipercayai sepenuhnya atau terlalu lemah untuk merumuskan penilaian lengkap tentang mereka.

Sebaliknya, aset Crypto yang sama boleh berdagang di banyak tempat dan pertukaran yang berbeza supaya pedagang boleh mempunyai banyak data berkaitan harga untuk dianalisis. Ada yang boleh mengatakan bahawa hanya dengan menganalisis cara harga bergerak mengikut masa, kita boleh membuat kesimpulan tentang perkembangan imbangan kuasa antara Permintaan dan Tawaran, yang merupakan pemacu utama mana-mana pergerakan harga. Dan terdapat pelaksanaan hebat Analisis Teknikal yang berguna untuk berdagang aset kripto.

Kepentingan aspek ini selalunya tidak cukup digariskan. Memandangkan kebanyakan orang yang berdagang Matawang Kripto melibatkan strategi bersandarkan aset Teknikal, ini menjadikan kemungkinan berlakunya corak harga lebih tinggi. Ringkasnya, kebanyakan masa, harga pergi ke satu arah sahaja kerana kebanyakan peniaga berfikir bahawa ia akan pergi ke arah itu. Jika sebahagian besar peniaga dalam satu pasaran akan mula membeli, harga akan naik. PERMINTAAN DAN TAWARAN, dilihat dengan cara ini, perdagangan tidak begitu sukar, bukan?

Jadi apa yang membuat perdagangan begitu sukar? Sifat manusia, emosi dan perasaan boleh menjadi musuh paling teruk seorang peniaga. Setiap peniaga mata wang kripto boleh mempunyai reaksi yang berbeza di hadapan pergerakan harga yang sama: ketakutan, euforia, ketamakan, dan kekecewaan adalah perasaan yang boleh dialami oleh peniaga walaupun pada hari yang sama dan itu akan mempunyai kesan yang agak negatif ke atas keupayaannya. membuat keputusan yang rasional.

Itulah sebabnya bot dagangan berpotensi meningkatkan hasil dagangan anda dengan ketara jika anda sudah menjadi pedagang yang berpengalaman, atau ia boleh menyediakan cara mudah untuk berdagang sebagai pemula.

"Pasaran tidak tahu sama ada anda panjang atau pendek dan tidak peduli. Anda adalah satu-satunya yang terlibat secara emosi dengan kedudukan anda. Pasaran hanya bertindak balas terhadap penawaran dan permintaan dan jika anda bersorak satu arah, sentiasa ada orang lain bersorak sekeras-kerasnya sehingga ia akan pergi ke arah lain." Marty Schwartz

Ini adalah Coinrule matlamat utama, untuk menjadikan perdagangan mata wang kripto lebih berkesan dan lebih mudah. Pasaran berjalan 24/7, di seluruh dunia jadi mustahil untuk mengeksploitasi sepenuhnya potensinya tanpa algoritma perdagangan yang menjaga kedudukan anda, walaupun semasa anda tidur!

Ikut kami di

Twitter @CoinRuleHQ

linkedin https://www.linkedin.com/company/coinrule/

Lihat e-buku PERCUMA kami mengenai perdagangan mata wang kripto – https://coinrule.io/blog/category/ebook/