Pasukan

RSI Crossing Above and Bawah is Here!

Terdapat pelbagai jenis kegunaan untuk penunjuk Indeks Kekuatan Relatif (RSI) yang digunakan secara meluas. Kami kini telah menambah satu lagi dimensi penyesuaian dengan keupayaan untuk menetapkan syarat berdasarkan nilai RSI yang melintasi di atas atau di bawah tahap tertentu.

Ini boleh digunakan dalam peraturan anda untuk pembalikan masa dalam RSI atau untuk membeli kekuatan atau menjual kelemahan apabila RSI berjaya menembusi di atas atau di bawah tahap tertentu. 

Seperti yang ditunjukkan pada carta di bawah, harga dan RSI bertindak balas dengan kuat kepada tahap 70, 50 dan 30. Pada rangka masa yang lebih tinggi, seperti 4 jam yang dipaparkan di sini, tahap 50 boleh bertindak sebagai rintangan dan sokongan yang kuat dengan silang di atas kekuatan isyarat dan silang di bawah kelemahan isyarat. 

Peraturan di bawah memberikan contoh cara ciri baharu ini boleh digunakan. Peraturan akan membeli sebaik sahaja RSI melepasi paras 50 (4-Jam) dengan harga yang lebih tinggi daripada MA 100 (1-Jam), disertai dengan peningkatan 0.5% dalam masa 1-Jam. 

Peraturan itu kemudiannya akan dijual apabila RSI melebihi 60 (4-Jam) dan harga telah meningkat sekurang-kurangnya 2% daripada harga kemasukan – bertindak sebagai ambil untung. Sebagai alternatif, peraturan akan dijual apabila RSI melintasi di bawah paras 50 (4-Jam), menandakan syiling mengalami kelemahan dengan aliran berbalik jika RSI menembusi di bawah paras 50. 

Bina peraturan dan automatikkan dagangan anda sekarang menggunakan ciri 'RSI Crossing Above and Bawah' baharu pada Coinrule! (https://coinrule.com/)