Trading algoritma Analisis Pasaran Pelepasan Produk

Contoh peraturan untuk idea dagangan anda

Satu ciri daripada Coinrule yang amat kami banggakan ialah fleksibilitinya yang membolehkan pelbagai jenis pelabur dan peniaga menggunakan platform tersebut. Di sini anda akan menemui beberapa contoh peraturan yang boleh anda sediakan Coinrule.

Menggunakan pilihan Pertukaran Demo kami, anda boleh menguji peraturan anda tanpa meletakkan modal anda pada risiko: kami akan menyediakan peruntukan maya untuk anda untuk menjalankan strategi anda.

Salah satu peraturan utama yang harus dipatuhi oleh mana-mana pedagang ialah menetapkan ambang keselamatan sekiranya pasaran bertentangan dengan anda. Selalunya, keputusan untuk menutup dagangan dengan kerugian kecil boleh menjadi kelebihan yang besar berbanding menyimpan beg syiling dengan nilai yang menurun dalam portfolio anda.


Anda boleh menganggap "kerugian yang dielakkan" ini sebagai keuntungan yang anda akan melabur semula dalam perdagangan anda yang seterusnya!

Anda boleh dengan mudah mengumpul syiling kegemaran anda melalui Coinrule. Apa yang anda perlu tentukan ialah syarat-syarat yang anda ingin beli. Coinrule akan menunggu syarat tersebut muncul sebelum melaksanakan pesanan belian anda.

Fikirkan jangka panjang, selalunya adalah lebih baik untuk membeli dalam tempoh masa yang lebih lama berbanding FOMO-membeli semasa pergerakan harga menaik yang kukuh.

Daripada mengumpul syiling merentasi pelbagai pesanan, mungkin anda hanya mahu menunggu a pelarian untuk berlaku. Apabila harga cuba melepasi tahap tertentu untuk masa yang lama tanpa kejayaan, ini bermakna tekanan jualan adalah tegas (dan, dari perspektif lain, pembeli tidak cukup yakin).

Trend baru yang bermula dari jangka panjang Rintangan akhirnya dilanggar boleh menjadi sangat kuat. Coinrule permudahkan untuk menangkap peluang itu.

Pada masa lain, tidak begitu mudah untuk mengenal pasti tahap harga yang mesti dilanggar untuk memulakan aliran menaik baharu. Satu cara untuk cuba menyediakan a trend berikut strategi dalam situasi ini adalah untuk menentukan peratusan lonjakan harga yang anda anggap sebagai penunjuk tepat bagi permulaan aliran menaik yang mampan.

Untuk memasuki perdagangan pada lonjakan harga yang ketara yang sudah ada adalah agak berisiko kerana perangkap FOMO sentiasa menjadi kebimbangan besar untuk diambil kira. Sebaliknya, dalam beberapa situasi, arah aliran yang bermula berikutan penembusan itu adalah begitu kuat sehingga masih terdapat peluang yang mencukupi untuk mendapat manfaat daripadanya.

Pertimbangkan bahawa "kehilangan keuntungan" sebagai kos memasuki perdagangan dengan lebih yakin terhadap kekuatan asas arah aliran.

Selepas menembusi ke atas corak "panji lembu jantan", harga BNBBTC melonjak sekitar 60% dalam beberapa minggu sahaja

Altcoin sangat berkorelasi dengan Bitcoin, ini bermakna trend Bitcoin menentukan pergerakan jangka pendek mereka dengan ketara. Jika anda mengambil tindakan yang sewajarnya dengan mengambil kira aspek ini, itu boleh memberikan peluang yang sangat baik untuk dagangan baharu dan pada masa yang sama boleh menawarkan perlindungan daripada kemelesetan yang boleh menjejaskan beg syiling anda dengan ketara.

Sebagai contoh, jika anda telah menjual sekurang-kurangnya sebahagian daripada beg altcoin anda apabila Bitcoin memecahkan tanda sokongan 6000 USD pada bulan November, anda akan melindungi modal anda dan anda akan mendapati diri anda boleh melabur semula dalam kedudukan baharu dalam fasa baharu daripada pengumpulan.

Coinrule fleksibiliti membolehkan anda memutuskan syiling tertentu yang anda ingin jual atau beli bergantung pada cara harga Bitcoin akan bergerak, atau, sebagai contoh, anda boleh menjual syiling yang berprestasi lebih baik (atau lebih teruk) pada masa itu.

Sudah tentu, anda boleh memilih mana-mana syiling yang tersedia dalam keadaan, yang akan menambah lebih banyak kepelbagaian kepada strategi anda. Anda mempunyai kawalan penuh ke atas peraturan anda.

Ini adalah beberapa contoh potensi Coinrule boleh menawarkan anda.
Log masuk ke platform kami dan cipta peraturan anda sendiri sekarang!

Berdagang dengan selamat!