Pasukan

Meta Down Buruk

Perhimpunan beberapa hari lepas mungkin telah menghidupkan semula harapan anda bahawa pasaran Bull kembali. Beberapa daripada 20 syiling teratas seperti Ethereum atau Solana telah menyaksikan pertumbuhan 15%+ dalam tempoh tersebut. Adakah kita akan kembali kepada keadaan pasaran Up-Only?

Carta di atas berkata sebaliknya. 'Tunggu', anda mungkin berfikir. Apakah kaitan Meta, syarikat induk Facebook, 25% yang tidak pernah berlaku sebelum ini, kemalangan $237bn 1 hari dengan Crypto?

Jawapannya ialah: Walaupun kita mengetepikan cita-cita metaverse Facebook yang tinggi, sangat mengejutkan.

Kami sentiasa menjangkakan bahawa dari masa ke masa, Crypto akan mula menyerupai saham dengan lebih dekat. Kurang turun naik dan kurang pengeluaran atau perhimpunan besar-besaran. Apa yang kami tidak jangkakan ialah Saham mula berkelakuan seperti Crypto. Penurunan Meta didorong oleh berita buruk tetapi juga oleh kekurangan kecairan dalam pasaran.

Ramai peniaga kelihatan duduk di tepi, menunggu untuk melihat ke mana pasaran akan pergi. Ini adalah sama seperti dalam pasaran Crypto. Jumlah dagangan turun 50% dari Disember. Pergerakan yang agak kecil boleh memacu harga naik atau turun dengan ketara.

lelaki bijak berkata bahawa pasaran bergelora memusnahkan portfolio anda dengan memberikan harapan dan penyerahan diri pada masa yang salah. Sebaik sahaja anda percaya bahawa rali pelepasan adalah titik perubahan dan memasuki pasaran, harga berbalik dan mula jatuh. Sebaik sahaja anda berputus asa dan menjual, pasaran mula naik semula. Ini boleh memakan portfolio anda kerana anda perlahan-lahan kehilangan harapan.

Cara untuk mengemudi ini adalah dengan mempunyai rancangan yang jelas, keyakinan untuk bertahan, modal menunggu di luar dan pengumpulan penurunan yang perlahan.

Bertindak dengan tidak sabar dan anda akan melihat portfolio anda berdarah.