Pasukan

As Goes Januari…

Seperti yang berlaku pada bulan Januari, begitu juga sepanjang tahun ini adalah pepatah Wall Street yang hanya salah 10 kali sejak tahun 1950. Berapa banyak yang digunakan untuk pasaran Crypto?

Pada Januari 2021, jumlah had pasaran Crypto meningkat kira-kira 28%.Pada Januari 2020, metrik yang sama menyaksikan pertumbuhan 36%. Sebaliknya, Deep Crypto Winter bermula pada 2018 – jumlah had pasaran turun 20% pada Januari tahun itu.

Jika sejarah berulang, pasaran kripto mungkin berada dalam tahun yang lemah, tidak kisah dengan lantunan jangka pendek yang telah kita lihat sejak beberapa hari lalu.

Sudah tentu, tema biasa lajur ini ialah berapa banyak kripto telah berkembang berbanding 2018. Walaupun sesetengah bahagian pasaran akan menurun, mungkin terdapat peluang dan kitaran mini yang ketara dalam bidang seperti Kewangan Terdesentralisasi, NFT, GameFi , L2s, dan seterusnya.

Walau bagaimanapun, untuk mencapai prestasi yang baik dalam pasaran sedemikian, lebih banyak usaha diperlukan kerana masa 'Up Only' akan berakhir. Bagaimanapun, Januari 2022 masih mempunyai lebih daripada setengah bulan lagi, banyak masa untuk perhimpunan mengejut untuk menaikkan mood. Dan walaupun Januari menjadi buruk, mungkin pasaran Crypto akan mempunyai beberapa kejutan positif untuk kita.

Satu pemangkin positif seperti syarikat besar lain yang meletakkan BTC pada kunci kira-kira mereka mungkin sahaja yang diperlukan untuk mengeluarkan pasaran daripada Blues Januari.